Νέο πολυώροφο οικιστικό έργο θα αποκτήσει η Λάρνακα

Ένα πολυώροφο κτήριο οικιστικής χρήσης, το οποίο αναμένεται να ανεγερθεί στη Λάρνακα, βρίσκεται υπό μελέτη.

Συγκεκριμένα, το επταώροφο οικιστικό κτήριο, “Plus 21”, το οποίο θα αποτελείται από οκτώ υπέργεια επίπεδα (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου) με το μεγαλύτερο ύψος του κτηρίου να ανέρχεται στα 30,45 μέτρα, θα κατασκευαστεί στην Ενορία Σκάλας.

Διαβάστε ακόμη: 

Η ψηφιακή οικονομία και ο ανταγωνισμός με τις digital τράπεζες

Ρέει ξανά άφθονη η μπύρα στα ποτήρια(πίνακες)

37 διαμερίσματα σε οκτώ ορόφους
Σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος με στόχο τη δημόσια διαβούλευση για το έργο, ο χώρος στο επίπεδο του ισογείου, πέραν της ύπαρξης διαμερισμάτων θα χρησιμοποιηθεί επίσης και ως χώρος στάθμευσης (επτά θέσεων), ενώ από τον πρώτο όροφο μέχρι και τον έβδομο θα αποτελούνται αποκλειστικά από οικιστικές αναπτύξεις.

Συνολικά στο υπό εξέταση κτήριο θα κατασκευαστούν 37 διαμερίσματα, με ένα υπόγειο επίπεδο, το οποίο θα διαμορφωθεί κυρίως ως χώρος στάθμευσης, εκ των οποίων οι τρεις θέσεις θα είναι για ΑΜΕΑ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την προτεινόμενη ανάπτυξη θα ξεκινήσουν αφού ληφθούν όλες οιαπαιτούμενες άδειες, ενώ εκτιμάται ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου θα είναι 24 μήνες, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων.

Έργο €5 εκατ.
Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, φορέας ανάπτυξης του υπό μελέτη έργου είναι η εταιρεία «LADAY Ltd και Island Beach Development Ltd».

Το κόστος υλοποίησης του προτεινόμενου έργου εκτιμάται στα €5 εκατ., το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί/ καλυφθεί από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων του φορέα ανάπτυξης και εσόδων από τις εργασίες προ-πώλησης των οικιστικών μονάδων.
 

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα έχει συνολική έκταση 2.296 τ.μ.

Σημειώνεται ότι στο τεμάχιο της ανάπτυξης υπήρχε οικιστική μονάδα, η οποία ωστόσο έχει κατεδαφιστεί εντός του 2019, κατόπιν εξασφάλισης της απαιτούμενης άδειας κατεδάφισης.

Μπαρ, πισίνες και τζακούζι
Στον υπόγειο και ισόγειο χώρο του πολυώροφου κτιρίου θα δημιουργηθεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης 44 συνολικών θέσεων, εκ των οποίων οι τρείς θέσεις θα είναι ΑΜΕΑ. Η είσοδος στον υπόγειο χώρο στάθμευσης θα πραγματοποιείται από την οδό Φραντς Σούμπερτ δυτικά των τεμαχίων μελέτης, ενώ για το επίπεδο χώρο στάθμευσης η πρόσβαση θα πραγματοποιείται από την οδό Γκαίτε.
 

Στον υπαίθριο χώρο του ισογείου θα δημιουργηθεί αστική πλατεία, επτά χώροι στάθμευσης, ιδιωτικοί χώροι πρασίνου, καθώς επίσης και υπαίθρια πισίνα.

Παράλληλα στον έβδομο και όγδοο επίπεδο (οροφή) θα υπάρχει υπαίθριος χώρος αναψυχής (μπαρ) και ξεκούρασης (καθιστικός χώρος) με πρόσθετες υπαίθριες πισίνες με υδρομασάζ (τζακούζι).

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια