Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Σε δημόσια διαβούλευση το Landmark Project

Άρχισε πρόσφατα η  δημόσια διαβούλευση για το έργο Landmark Project – Office and Residential Tower Development, project το οποίο περιλαμβάνει την ανέγερση δύο κτηρίων, στον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης μπροστά από το ξενοδοχείο The Landmark Nicosia (πρώην Hilton). Στις εν λόγω κτηριακές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνονται, γραφεία και διαμερίσματα. 

Διαβάστε ακόμα: 
Τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν φέτος σε Αγία Νάπα και Πρωταρά
 Ψάχνει προσωπικό ο Κωτσόβολος σε Λευκωσία και Λεμεσό
 REMU: Τέσσερα σπίτια από €58.000


Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει ένα κτήριο γραφείων 16 ορόφων, ένα κτήριο διαμερισμάτων 17 ορόφων και μια ιδιωτική πλατεία 1500τμ προς δημόσια χρήση.

Η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.

Το κτίριο γραφείων βρίσκεται εφαπτομενικά της λεωφόρου Κέννεντυ, ενώ το κτίριο διαμερισμάτων βρίσκεται σε οπισθοχώρηση σε σχέση με τη λεωφόρο, μεταξύ του κτίριου γραφείων και του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος πλατειακός χώρος στο επίπεδο του ισογείου που ενώνει τη Λεωφόρο Κέννεντυ με τη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και το Δημόσιο Χώρο Πρασίνου.

 

Στόχος, να δημιουργηθεί ένα νέο ορόσημο, το οποίο θα ενισχύσει τόσο την αξία του υπάρχοντος ιστορικού ξενοδοχείου που χτίστηκε τη δεκαετία του ’60 όσο και για να προτείνει ένα νέο, δυναμικό σχεδιασμό. Προτείνεται εμπορική και οικιστική χρήση των δύο νέων κτιρίων που θα συνυπάρχουν με το υπάρχον ξενοδοχείο και θα αναπτυχθούν ως δύο ξεχωριστά κτίρια. Το ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί σε σύγχρονα πρότυπα φιλοξενίας, με σημαντικές αλλαγές κυρίως στο ισόγειο.

Επιπλέον, αναμένεται να δημιουργηθούν δύο υπόγεια επίπεδα χώρων στάθμευσης. 

Όπως αναφέρεται στη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του εργου θα είναι σύγχρονος και καινοτόμος και επομένως θα αναβαθμίσει ποιοτικά τη χρήση του τεμαχίου ανάπτυξης καθώς και την εικόνα του αστικού τοπίου. Η συμπερίληψη τοπιοτεχνημένων χώρων πρασίνου στον σχεδιασμό του έργου, θα βοηθήσει παράλληλα τη σύνδεση του έργου από περιβαλλοντική άποψη με τη γειτνιάζουσα Κρατική Δασική Γη.

 

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023