powered by

Ακίνητα €2.73 δισ. πωλήθηκαν το 2020

Συνολικά 12.708 υποθέσεις μεταβιβάσεων διαχειρίστηκαν τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία το 2020 για 14.663 τεμάχια.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το συνολικό δηλωθέν ποσό για τις εν λόγω υποθέσεις έφτασε τα €2.47 δισ., ενώ το συνολικό αποδεχθέν ποσό ξεπέρασε τα €2.73 δισ.

Διαβάστε ακόμα:
Μάχη να μην καταρρεύσουν επιχειρήσεις και Οικονομία
Τέσσερις Κεντρικοί Τραπεζίτες συζητούν για το μεταβαλλόμενο τραπεζικό σύστημα
Ακίνητα €2.73 δισ. πωλήθηκαν το 2020
 

Διαβάστε ακόμα: 
Ακίνητα: Η Λευκωσία νίκησε τον κορωνοϊό το 2020
 
Στη Λεμεσό οι πωλήσεις με τη μεγαλύτερη αξία
Οι πωλήσεις (μεταβιβάσεις) με τη μεγαλύτερη αξία έγιναν στη Λεμεσό, ξεπερνώντας τα €900 εκατ. (€856.2 εκατ. δηλωθέν ποσό) για συνολικά 3.370 υποθέσεις και 3.811 τεμάχια.
 
Ακολουθεί η Λευκωσία, με μεταβιβάσεις €834.9 εκατ. (€752.9 εκατ. δηλωθέν ποσό) για συνολικά 3.990 υποθέσεις (οι περισσότερες παγκύπρια) και 4.753 τεμάχια.
 
Στην Πάφο, οι υποθέσεις μεταβιβάσεων ανήλθαν το 2020 στις 2.272 και αφορούσαν 2.627 τεμάχια, με το συνολικά δηλωθέν και αποδεχθέν ποσό να ξεπερνά τα €428.1 εκατ. και €479.3 εκατ. αντίστοιχα.

Στις 2.237 έφτασαν οι υποθέσεις πωλήσεων (μεταβιβάσεων) στη Λάρνακα για 2.535 τεμάχια. Η αξία αυτών των πωλήσεων ανήλθε στα €363.4 εκατ. (€314.3 εκατ. δηλωθέν ποσό).
 
Όσον αφορά την ελεύθερη Αμμόχωστο, η αξία των πωλήσεων άγγιξε τα €156 εκατ. (€127.2 εκατ. δηλωθέν ποσό), με συνολικά 839 υποθέσεις και 937 τεμάχια.

Δειτε Επισης

ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη
Γ. Μισιρλής: Σημαντική η θεσμική κατοχύρωση του επιχειρηματία ανάπτυξης γης για προστασία των αγοραστών
Εκτοξεύθηκαν οι πολεοδομικές αιτήσεις στον ΕΟΑ Λάρνακας το τελευταίο δίμηνο-Οι λόγοι της αύξησης
Aqua Residences: Οικιστικοί πύργοι €40 εκατ. στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας
Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη-«Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων»