Οι 15 πύργοι που εξαγγέλθηκαν το 2020

Την πρωτιά στους πύργους που θα ανεγερθούν στην Κύπρο μέσα στα επόμενα χρόνια λαμβάνει η επαρχία Λεμεσού, βάσει του αριθμού των πολυώροφων κτηρίων που έχουν εγκριθεί φέτος από το Τμήμα Περιβάλλοντος.    

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Δεκατρείς κατοικίες από €75.000
 
Πρόκειται για εφτά αναπτύξεις, έναντι πέντε της επαρχίας Λάρνακας και τριών της επαρχίας Λευκωσίας.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του κυπριακού λιανικού εμπορίου (βίντεο)
 
Zaria
Η ανάπτυξη «ZARIA DEVELOPMENT» της ANOLIA HOLDINGS στον Πύργο Λεμεσού θα βρίσκεται 15 χλμ. από τον πυρήνα της πόλης της Λεμεσού. Θα αποτελείται από 2 οικιστικά κτίρια (18 και 16 ορόφων) 75 διαμερισμάτων συνολικά, τα οποία θα διαθέτουν εσωτερική και εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή, παιδότοπους, γυμναστήριο και χώρους πρασίνου.

Διαβάστε ακόμα: Επενδυτικές ευκαιρίες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Συγκεκριμένα οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Block Α (Δυτικό κτίριο), το οποίο διαθέτει 41 διαμερίσματα με 15 οικιστικούς ορόφους. Το ύψος του κτηρίου είναι 76 μ. από τη βάση του ισογείου. Βlock Β (Ανατολικό κτίριο), το οποίο διαθέτει 34 διαμερίσματα με 13 οικιστικούς ορόφους. Το ύψος του κτηρίου είναι 68 μ. από τη βάση του ισογείου. Οι υπόγειοι χώροι των κτιρίων περιλαμβάνουν αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης για τους κάτοικους (162 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 3 χώροι είναι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα), εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, spa, παιδότοπο, γραφεία διαχείρισης και συντήρησης και αποδυτήρια. Επίσης, το ισόγειο περιλαμβάνει το χώρο υποδοχής, lobbies, χώρους αναμονής και γυμναστήριο.

Στο μεσοπάτωμα του Block B υπάρχουν μικροί χώροι για βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και στο Block A υπάρχει κοινόχρηστος χώρος ξεκούρασης/αναμονής. Τα 75 διαμερίσματα χωρίζονται σε 5 διαφορετικούς τύπους με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 14 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 29 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, 22 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, 8 penthouses, και 2 executive penthouses. Επιπρόσθετα, το έργο περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης οχημάτων στον ισόγειο εξωτερικό χώρο. Οι θέσεις αυτές θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους επισκέπτες. Εννιά θέσεις θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ. Επίσης, έχει σχεδιαστεί χώρος στάθμευσης για ποδήλατα.
 

Golden Mile
To «GOLDEN MILE» της ROUBERO INVESTMENT LTD θα αναπτυχθεί στη Γερμασόγεια και θα έχει συνολικό εμβαδόν 4,406 τ.μ. Η ανάπτυξη αφορά την κατασκευή και λειτουργία δύο οικιστικών κτηρίων (9 και 4ων ορόφων), με συνολικά 34 διαμερίσματα, 53 χώρους στάθμευσης (4 χώρους για ΑμΕΑ) και εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή. Το εμβαδόν των προτεινόμενων πολυώροφων κτηρίων θα καλύπτει έκταση περίπου 993 τ.μ.

Το κτήριο Block A θα αποτελείται από 9 ορόφους (συνολικό ύψος 44.850 μ.) και θα περιλαμβάνει 26 διαμερίσματα (8 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 8 διαμερίσματα δυο υπνοδωματίων και 10 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων), κήπο στην οροφή, χώρους αναμονής, καταστήματα και μηχανοστάσιο. Το Block Β θα αποτελείται από 4 ορόφους (συνολικό ύψος 25.600 μ.) και θα περιλαμβάνει 8 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων (2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο, ξεκινώντας από το ισόγειο), κήπο στην οροφή (4ος όροφος), χώρους αναμονής, αποδυτήρια (για γυναίκες και άνδρες) και μηχανοστάσιο. Ο υπόγειος χώρος θα είναι ενιαίος και για τα δύο κτήρια και θα περιλαμβάνει 45 χώρους στάθμευσης, χώρο αναμονής, αποδυτήρια για γυναίκες και άνδρες και 35 αποθήκες για τους ενοίκους. Οι προτεινόμενοι χώροι στάθμευσης της ανάπτυξης είναι συνολικά 53 (45 στο υπόγειο και 8 στο ισόγειο), εκ των οποίων οι 4 είναι για ΑμΕΑ και βρίσκονται στο ισόγειο.
 
Marigate Larnaca
H πολυώροφη οικιστική ανάπτυξη με την ονομασία Marigate Larnaca θα αποτελείται από δυο υπέργειους ορόφους στάθμευσης, ένα όροφο μηχανολογικών εγκαταστάσεων και 9 ορόφους με διαμερίσματα. Κάθε όροφος θα αποτελείται από ένα διαμέρισμα κορυφαίων προδιαγραφών που θα περιλαμβάνει ιδιωτική κολυμβητική δεξαμενή, καλυμμένη και ακάλυπτη βεράντα και χώρους πρασίνου. Το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λάρνακας, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας και θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2022- αρχές του 2023.
 
 
LOEL HIGH RISE RESIDENTIAL
Το μεγαλεπήβολο έργο «LOEL HIGH RISE RESIDENTIAL» της MELKOR HOLDINGS LTD στην περιοχή Τσιφλικούδια της Λεμεσού περιλαμβάνει την ανέγερση τριών πύργων. Θα αποτελούνται από 497 διαμερίσματα, 575 χώρους στάθμευσης (χώρους για ΑμΕΑ), κολυμβητικές δεξαμενές και γυμναστήριο σε κάθε κτήριο, εκθεσιακούς χώρους, χώρους εκδηλώσεων και κυλικεία.

Στόχος του έργου, που θα κατασκευαστεί στα τεμάχια που βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της Εταιρείας ΛΟΕΛ, είναι να καλυφθούν οι οικιστικές ανάγκες του Δήμου Λεμεσού και να ενδυναμωθεί η περιοχή με νέους χώρους εκδηλώσεων και εκθέσεων που θα συνοδεύονται από οργανωμένους χώρους δημόσιου και ιδιωτικού πρασίνου, καθώς και από δημόσιο χώρο στάθμευσης.

Ο Πύργος Α (143 μ.) θα αποτελείται από 35 ορόφους, με 185 διαμερίσματα, ο Πύργος Β (128 μ.) θα αποτελείται από 31 ορόφους, με 154 διαμερίσματα και ο Πύργος Γ (128 μ.) θα αποτελείται από 31 ορόφους, με 158 διαμερίσματα.
 
 
HABITAT
Το HABITAT, ιδιοκτησίας της PERISAND HOLDINGS LTD, αφορά την κατασκευή δύο πολυώροφων κτηρίων με οικιστικά διαμερίσματα στην ενορία Αγίου Νικολάου του Δήμου Λάρνακας. Το κτήριο Α θα αποτελείται από 10 ορόφους, με συνολικό ύψος 41 μέτρα και το κτήριο Β θα αποτελείται από 12 ορόφους και θα έχει ύψος 52 μέτρα. Επίσης θα υπάρχει ένα υπόγειο επίπεδο, με χώρους στάθμευσης. Στις οροφές θα τοποθετηθούν φωτοβολταικά πλαίσια, με ισχύ 140 KW. Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι 8524 τ.μ. και εκτιμάται ότι το έργο θα καλύψει επιφάνεια 1928 τ.μ., και θα έχει δομημένο εμβαδό 8849 τ.μ. Το υπόλοιπο εμβαδόν του έργου περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.
 

Sea Horizon Tower
Το έργο της Crona Art στην Παρεκκλησιά, Sea Horizon Tower, αφορά την κατασκευή 12όροφης οικιστικής ανάπτυξης, ύψους 50 μέτρων, με 20 πολυτελή διαμερίσματα. Το πολυώροφο κτήριο θα προσφέρει πολλαπλές ανέσεις ξεκούρασης, όπως εξωτερική και εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, sauna, hammam, γυμναστήριο και χώρους ξεκούρασης στους χώρους πρασίνου. Τα 12 διαμερίσματα θα είναι δύο υπνοδωματίων και τα υπόλοιπα τριών υπνοδωματίων. 
 
Ο εξωτερικός χώρος θα διαθέτει 8 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ ενώ ο υπόγειος χώρος θα διαθέτει χώρο στάθμευσης 25 θέσεων, 22 αποθήκες, την εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, αποδυτήρια, τους χώρους για sauna, το hammam, massage και μηχανοστάσιο. Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι 6.058 τ.μ. ενώ το εμβαδόν του πολυώροφου κτηρίου θα καλύπτει έκταση περίπου 651 τ.μ. 
 
 
 
 
NAOC PROJECT
Το NAOC PROJECT αφορά την κατασκευή δύο παρόμοιων πολυώροφων κτηρίων, του «Ποσειδώνα» και του «Απόλλωνα» (ύψους περίπου 46,5μ και 47,5μ), εντός της ενορίας Σκάλας, στην τοποθεσία «Παπουτσοσυκιές» στο νότιο άκρο της πόλης της Λάρνακας. Το κάθε κτήριο θα αποτελείται από 12 υπέργεια επίπεδα και οροφή, με δύο υπόγεια επίπεδα όπου θα διαμορφωθούν κυρίως χώροι στάθμευσης.

Τα δύο υπόγεια επίπεδα και τα πρώτα τρία επίπεδα, που προγραμματίζονται για εμπορική ανάπτυξη των δύο κτιρίων θα είναι ενιαία, ενώ από το τέταρτο επίπεδο και έπειτα, όπου θα αποτελούνται από οικιστικές αναπτύξεις τα δύο κτίρια θα διαχωρίζονται μεταξύ τους. Στο τρίτο επίπεδο των κτιρίων (ενιαίο) θα υπάρχει υπαίθρια κολυμβητική δεξαμενή.

Στον υπόγειο χώρο κάτω από τα δύο πολυώροφα κτίρια θα δημιουργηθεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης 32 θέσεων συνολικά (εκ των οποίων οι 6 θέσεις θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Η είσοδος στους χώρους στάθμευσης θα πραγματοποιείται μέσω δύο ανελκυστήρων αυτοκινήτων.
 
 
Blue Marine
Η ανάπτυξη Blue Marine στη Λεμεσό θα είναι εμπορική, γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη στα δυτικά του Δήμου Λεμεσού, μεταξύ της Μαρίνας Λεμεσού, του Λιμανιού, της Λεωφόρου «Φραγκλίνου Ρούσβελτ» και της προγραμματιζόμενης «Ακταίας Οδού» που προβλέπεται να ενώνει τη Μαρίνα με το Λιμάνι Λεμεσού.

Θα περιλαμβάνει την ανέγερση τεσσάρων κτιρίων, υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης (100 δημόσιους και 395 ιδιωτικούς), δύο κολυμβητικές δεξαμενές, πλατεία και έργα τοπιοτέχνησης. Τα τρία κτήρια θα είναι κυρίως οικιστικά με εγκαταστάσεις εστιατορίου και spa και θα είναι των πέντε, 29 και 33 ορόφων. Το τέταρτο κτήριο θα είναι εννέα ορόφων και θα αποτελείται από καταστήματα και γραφεία. Το συνολικό δομήσιμο εμβαδόν του έργου θα ανέλθει στα 38.063 τ.μ. Ο χώρος ανάπτυξης βρίσκεται σε τεμάχια τα οποία εφάπτονται της παραλίας Τσιφλικούδια. 
 
 
Neocleous Tower
Ο πύργος Neocleous Tower, στην ενορία Αγίου Νεκτάριου στον Δήμο Λεμεσού, της A. NEOCLEOUS HOLDINGS LLC, αφορά την κατασκευή πύργου μεικτής χρήσης, ο οποίος θα αποτελείται από 25 ορόφους και 4 υπόγειους ορόφους, με κύριο σκοπό την δημιουργία γραφειακών χώρων. Η ανάπτυξη θα συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων χρήσεων, όπως καφετέρια, επιχειρηματικό κέντρο/λέσχη, γυμναστήριο, διαμερίσματα, κήπους, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα υποδοχής, χώρους στάθμευσης και μηχανολογικούς ορόφους. Το συνολικό ύψος του κτηρίου θα ανέρχεται στα 120 μέτρα από το έδαφος. Η ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού σε τεμάχιο έκτασης 1556 τ.μ. ενώ το εμβαδόν εδάφους το οποίο θα σφραγιστεί για το έργο εκτιμάται στα 1.386 τ.μ.
 
 
 

QII
Το QII είναι πολυώροφο κτήριο γραφείων που θα ανεγερθεί στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην ενορία Αγίου Νικολάου. Θα αποτελείται από 15 ορόφους με δεκατρία γραφεία (1 γραφείο στον κάθε όροφο), καφετέρια/bar στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα, καθώς και δύο επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης και δύο μηχανολογικούς ορόφους. Θα έχει συνολικό ύψος ίσο με 63.60 μέτρα. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 1125 τ.μ. και εκτιμάται ότι το κτήριο καλύπτει περίπου το 40% της έκτασης αυτής στο ισόγειο επίπεδο. Το υπόλοιπο εμβαδόν του έργου περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.
 

QIΙI
Το QIΙI θα είναι επίσης πολυώροφο κτήριο γραφείων και πάλι στην ενορία Αγίου Νικολάου. Θα αποτελείται από 12 ορόφους με έντεκα γραφεία (1 γραφείο στον κάθε όροφο), μεσοπάτωμα και μηχανολογικό όροφο, καθώς και δύο επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης. Θα έχει συνολικό ύψος ίσο με 53.25 μέτρα. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 955 τ.μ. και εκτιμάται ότι το κτήριο καλύπτει περίπου το 25% της έκτασης αυτής στο ισόγειο επίπεδο. Το υπόλοιπο εμβαδόν περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.
 

Platinum Tower
To PlatinumPlaza στον Άγιο Αθανάσιο, στη Λεμεσό, της «5Q Development Ltd» έχει κόστος κατασκευής περίπου €6.000.000. Περιλαμβάνει 12όροφο κτήριο με γραφεία, δημόσιο χώρο πρασίνου, εμπορικές χρήσεις, χώρους στάθμευσης και αποθήκευσης και δημόσιο πεζόδρομο.

Το κτήριο, το οποίο θα εκτείνεται σε ύψος 120 μέτρων, περίπου, θα περιλαμβάνει 48 γραφειακές μονάδες, 4 εμπορικές μονάδες και κήπο οροφής. Το κτήριο αναπτύσσεται σε 2 όγκους –ο πολυώροφος όγκος με τις γραφειακές χρήσεις και ο διώροφος όγκος των καταστημάτων –διαχωριζόμενοι από μία κεντρική ανοικτή στοά που προσφέρει διαμπερότητα ενισχύοντας την προσβασιμότητα και ενοποίηση του ανατολικού και δυτικού τμήματος του τεμαχίου.
 
Το επίπεδο του ισογείου, το οποίο θα εκτείνεται πέρα από το αποτύπωμα των πάνω ορόφων, θα στεγάσει τις εμπορικές μονάδες και το χώρο του λόμπι, ενώ το υπόλοιπο κτήριο θα είναι διατεταγμένο σε πανομοιότυπα πατώματα, 4 γραφειακών μονάδων το καθένα. Ένας ιδιωτικός χώρος πρασίνου θα βρίσκεται στο επίπεδο του πρώτου ορόφου, πάνω από τις εμπορικές μονάδες, ενώ ένας δημόσιος χώρος πρασίνου θα διαμορφωθεί στο βορειοανατολικό και ανατολικό τμήμα της περιοχής ανάπτυξης. Εξωραϊσμός θα εφαρμοστεί επίσης και στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπτυξης.
 
Οι δημόσιοι χώροι πρασίνου θα συμπεριλαμβάνουν φύτευση, υδάτινα στοιχεία, χώρους ανάπαυσης και πλατεία. Οι χώροι πρασίνου θα περιλαμβάνουν κήπο με ψηλά δέντρα και σκοπός της είναι να προσφέρει ένα πιο βιοκλιματικό σχεδιασμό, διευκολύνοντας την ενσωμάτωση της ανάπτυξης στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
 
 
Sofoklis Building Kyriakou Matsi
Το 14όροφο έργο Sofoklis Building Kyriakou Matsi της Domoplus Developers Ltd έχει ως κύρια χρήση την ενοικίαση και πώληση γραφείων επί της οδού Κυριάκου Μάτση, στον Δήμο Λευκωσίας.
Θα είναι ύψους 80 μέτρων, με δύο επίπεδα υπογείων χωρητικότητας 50 θέσεων για στάθμευση οχημάτων και δέκα ανεξάρτητα γραφεία σε σύνολο δέκα ορόφων, με δυνατότητα εργοδότησης ανθρωπίνου δυναμικού που να μην ξεπερνά τα 300 άτομα.
 
 
Central και γραφειακή ανάπτυξη στα «Φώτα Καλησπέρα»
Το Central, της Cyfield Group of Companies, περιλαμβάνει την ανέγερση δύο ψηλών κτηρίων με γραφεία και με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Θα υλοποιηθεί στο Δήμο Στροβόλου. Το κτήριο Α (55,30 μ.) είναι 15 ορόφων και το κτίριο Β (49,80 μ.) 11 ορόφων, με κύρια χρήση τα γραφεία, με ενιαίους λειτουργικούς υπόγειους χώρους, με πολλαπλάσιες από τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης, αποθηκευτικούς χώρους, τοπιοτεχνημένη πλατεία, με χώρους πρασίνου και παροχές όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 26.298 τ.μ. Η ανάπτυξη θα καλύπτει έκταση 3.922 τ.μ. και ο ιδιωτικός χώρος πρασίνου 17.508 τ.μ.
 
 
Παράλληλα, η Cyfield Group of Companies θα κατασκευάσει και γραφειακή ανάπτυξη, η οποία θα αποτελείται από κτήριο 6 ορόφων (ύψους 24,50 μ.), 110 μέτρα βορειοδυτικά από τα «Φώτα Καλησπέρα», στον Δήμο Στροβόλου. Η ανάπτυξη αποτελείται από 6 γραφειακούς ορόφους και δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης με 78 θέσεις. Οι χώροι στάθμευσης έχουν χωροθετηθεί σε δυο υπόγεια χωρίς να καταλαμβάνουν χώρους στο ισόγειο με εξαίρεση τα οχήματα των ΑμΕΑ και των επισκεπτών. Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι 1.738 τ.μ. Ο ισόγειος χώρος της ανάπτυξης θα καλύπτει έως το 44% της έκτασης του τεμαχίου (765 τ.μ.).
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία