Βερεγγάρια: Θα πουληθεί αυτή τη φορά;

Για άλλη μια φορά, κοντά σε deal για πώληση του ιστορικού εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο βρίσκεται η Gordian Holdings.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία δέχθηκε συγκεκριμένη προσφορά κοντά στα €2 εκατ. από Κύπριο επενδυτή για αγορά του γνωστού ξενοδοχείου, πρόταση η οποία εξετάστηκε, έλαβε το πράσινο φως και πλέον προχωρεί προς υλοποίηση. Αν όλα προχωρήσουν χωρίς προσκόμματα, το deal θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοκίνητα: Δεν έκλεισε τη ψαλίδα της χασούρας ο Οκτώβριος
 
Βεβαίως, ειδικά στην περίπτωση του Βερεγγάρια, το παρελθόν διδάσκει ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, εάν δεν φτάσει στην τελική της ολοκλήρωση και δεν πέσουν οι τελικές υπογραφές. Και αυτό γιατί, η Gordian Holdings είχε φτάσει και την προηγούμενη Άνοιξη κοντά σε συμφωνία πώλησης του ξενοδοχείου στην Planetvision Capital. Ωστόσο το deal εκείνο ακυρώθηκε στο παρά πέντε, αφενός λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και αφετέρου εξ αιτίας της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία. Έκτοτε η Gordian αναζητούσε νέο αγοραστή για το εν λόγω ακίνητο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς οι χώροι εστίασης αντιμετωπίζουν την πανδημία
 
Επτασφράγιστο μυστικό κρατά, εξάλλου, η εταιρεία την ταυτότητα του επενδυτή, καθώς το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι είναι Κύπριος. Πάντως, πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για την Planetvision Capital.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εκτιμώμενη αξία του Βερεγγάρια ανερχόταν στα €2.300.000.

Διαβάστε ακόμα: Κ. Κωνσταντή: Το e-shop του ΕΤΕΚ, το lockdown και η άναρχη ανάπτυξη
 
Το Βερεγγάρια είχε περάσει στα χέρια της Gordian μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers, μέσω του πακέτου δανείων Helix 1, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου τον Ιούνιο του 2019. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές, ανεπιτυχώς, να το πωλήσει μέσω πλειστηριασμού.
 
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Eίναι περίπου 80 χρόνων και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, καθώς ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί λόγω βροχών και χιονόπτωσης.
 
 
 

Δειτε Επισης

Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate