Π. Λεπτός: Συνεχής επαναπροσδιορισμός του όρου «ανάπτυξη γης» με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Όμιλος ΛΕΠΤΟΣ είναι από τους ηγετικούς ομίλους του τομέα Ανάπτυξης Γης και Κατασκευής. Φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια επιτυχίας τόσο στην Κύπρο όσο και στα ελληνικά νησιά. Αποτέλεσε μία από τις πέντε υποψηφιότητες στην κατηγορία Ανάπτυξη Γη – Κατασκευές, στα IN Business Awards. Για την εταιρεία μας μιλά ο αναπληρωτής πρόεδρος Παντελής Λεπτός.

Ο όμιλος
Μέσα σ’ αυτά τα 60 χρόνια, δημιουργήσαμε πάνω από 350 αναπτυξιακά συγκροτήματα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν ξεχωριστή ταυτότητα, υψηλή αισθητική, άριστη ποιότητα πάντα με ευαισθησία στο περιβάλλον.

Σήμερα διαθέτουμε γραφεία και αντιπροσώπους σε 75 χώρες και εργοδοτούμε άμεσα πάνω από 1500 άτομα. Ξεχωριστά παραδείγματα πρωτοποριακής κατασκευαστικής αντίληψης, με διεθνή ακτινοβολία αποτελούν τα πολυβραβευμένα έργα μας «Kamares Village», «Coral Bay Resort», «Limassol Del Mar» και «Limassol Blu Marine», μεγάλα οικιστικά και τουριστικά έργα, αλλά και διαχρονικά έργα.

Οι προκλήσεις
Μετά τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής, είχαμε και την κορύφωση της οικονομικής κρίσης του 2013, η οποία μας βρήκε όλους, επιχειρηματική κοινότητα, πολιτεία και πολίτες, να προσπαθούμε με θυσίες και σε αντίξοες συνθήκες να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι και δυνατοί. Στο διάστημα αυτό η αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας, στηρίχθηκε στις κατασκευές, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες. Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας ανάπτυξης γης είναι αλληλένδετες με τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η επόμενη δεκαετία
Οι αριθμοί των πωλήσεων και των αδειών οικοδομής, καθώς και η πορεία άλλων σημαντικών δεικτών που καταγράφουν την πορεία του κλάδου, όπως οι τιμές των ακινήτων και η απασχόληση, επιβεβαιώνουν τη δυναμική και τις προοπτικές του. Την ίδια ώρα, φαίνεται να υπάρχουν προϋποθέσεις που να επιτρέπουν αισιοδοξία για περαιτέρω ανάκαμψη. Πέραν των φορολογικών κινήτρων, των προγραμμάτων υπηκοότητας κατ’ εξαίρεση και άδειας μόνιμης παραμονής, του προγράμματος για φορολογικούς κατοίκους κ.α., ενδεχόμενες νέες αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, αλλά και η γεωπολιτική κατάσταση των γειτόνων χωρών ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κύπρο. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και στην πορεία υλοποίησης όλων των απαραίτητων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ώθηση σ’ αυτή τη νέα αναπτυξιακή πορεία στην οποία έχει μπει η οικονομία μας.

Το μέλλον
Πρέπει τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και το κράτος σε πνεύμα συνεργασίας να γίνουμε όλοι πιο ευέλικτοι και ωφέλιμοι στην κοινωνία και τον τόπο μας γενικότερα. Αν θέλουμε όμως, η Κύπρος να κάνει το επόμενο βήμα και να καθιερωθεί ως ένα δυναμικό περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο ανάπτυξης, θα πρέπει να εμπλουτίσουμε το επενδυτικό προϊόν που προσφέρουμε αλλά και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Η κρατική μηχανή θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη και λιγότερο γραφειοκρατική. Πλέον μπήκαν στη ζωή μας η έρευνα και η καινοτομία, η τεχνολογία και οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Χρειάζονται υπεύθυνες προσεγγίσεις από όλους, μα κυρίως πνεύμα συνεργασίας, ώστε να είμαστε ωφέλιμοι για την κοινωνία και τον τόπο μας.

Το όραμα
Η ηγετική θέση του ομίλου στηρίζεται σε γερές βάσεις: Το όραμα, το μεράκι και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του, το διεθνές δίκτυο πωλήσεων με γραφεία σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Αμμάν, Μόσχα, Κίεβο, Κάιρο, Πεκίνο, Σανγκάη, Κουανζού και Χο Τσι Μιν, τα μεγάλα αποθέματα γης εντός ζωνών ανάπτυξης, τη μεγάλη και μακρά εμπειρία του από τα πολλαπλά έργα σε διάφορους τομείς και την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης. Η κυριότερη όμως, δύναμη του Ομίλου Λεπτός είναι η συνολική του αντίληψη για τον ευρύ επιχειρηματικό χώρο στον οποίο κινείται. Η διαρκής αναζήτηση νέων προοπτικών και ο συνεχής επαναπροσδιορισμός του όρου «ανάπτυξη γης» με σεβασμό στο περιβάλλον.
 
Facts & Figures
Ετήσιος τζίρος: Πάνω από €100.000.000
Προσωπικό: Γύρω στους 1.500
Γραφεία:
Κύπρος: 25
Άλλες χώρες: 14
Γραφεία αντιπροσώπων σε 75 χώρες
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων