BidX1: Νέα δημοπρασία το Φεβρουάριο με ελκυστικά ακίνητα

Πέραν των 60 ακινήτων σε ελκυστικές τιμές θα έχει στην επόμενη δημοπρασία της που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 η BidX1 Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα:

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Κύπριοι το 2019 (Πίνακας)

Χ. Χατζηκυπριανού και Α. Πολεμίτης: The masters of Education


Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews ο Κρίτωνας Ονησιφόρου Προϊστάμενος Σύμβουλος της BidX1 Κύπρου σχολιάζει τα αποτελέσματα της πρώτης ηλεκτρονικής δημοπρασίας, αποκαλύπτει από το που προήλθε το αγοραστικό ενδιαφέρον και μιλά για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας στην Κύπρο.

Αναλυτικά:
Πόσο ικανοποιημένους σας άφησαν τα αποτελέσματα της πρώτης ηλεκτρονικής δημοπρασίας;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της πρώτης διαδικτυακής μας δημοπρασίας στην Κύπρο. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι οι Κύπριοι αγοραστές έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για αυτό το μοντέλο αγοραπωλησίας ακινήτων που προσφέρει η BidX1. Συνολικά, είχαμε 220 εγγεγραμμένους πλειοδότες και 54 ακίνητα πωλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγοραστές αναγνωρίζουν και εκτιμούν τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας μας που προσφέρει διαφάνεια, προσβασιμότητα και αποδοτικότητα.

Ποια ήταν τα πιο «επιτυχημένα» ας το πούμε ακίνητα;
Τα περισσότερα ακίνητα είχαν εξαιρετική απόδοση. Συγκεκριμένα, υπήρξε πολύς ανταγωνισμός μεταξύ των πλειοδοτών για την παρτίδα 56, ένα οικιστικό χωράφι στο Πωμό (https://bidx1.com/en/el-cy/auction/property/34046), που τελικά πωλήθηκε για €184,000 και για το εμπορικό ακίνητο στην περιοχή Τσιρείου στη Λεμεσό, (https://bidx1.com/en/el-cy/auction/property/34970) που έλαβε πάνω από 200 προσφορές, φτάνοντας στην τελική τιμή πώλησης των €910,000. Όλα τα ακίνητα – όπως επίσης και η κάθε προσφορά και η τελική τιμή πώλησης – είναι διαθέσιμα για όποιον θέλει να τα δει στην πλατφόρμα μας: www.bidx1.com
 
Το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν μόνο από Κύπριους ή υπήρχαν και ξένοι αγοραστές;
Ο διαδικτυακός μας κατάλογός για την Κύπρο προσέλκυσε πάνω από μισό εκατομμύριο σε pageviews κατά την περίοδο πριν από τη δημοπρασία, με τεράστιο ενδιαφέρον από Ρωσία, Ισραήλ, Μαρόκο, Ιρλανδία, ΗΠΑ και Αυστραλία. 220 άτομα, Κύπριοι και ξένοι, εγγράφηκαν για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία. Οι επιτυχόντες πλειοδότες είχαν όλοι σαν βάση τους την Κύπρο. Αυτό αποδεικνύει την ευελιξία και το εύρος της πλατφόρμας μας, η οποία είναι προσβάσιμη διαδικτυακά σε οποιαδήποτε συσκευή - mobile, PC ή tablet – από οπουδήποτε στον κόσμο, προσφέροντας την ευκαιρία για εγγραφή και προσφορά οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο αγοραστής.

Πότε να αναμένουμε να πραγματοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία από την BidX1;
Η ομάδα των εκτιμητών μας βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης του επόμενού μας καταλόγου. Εντός των επόμενων βδομάδων αναμένουμε ότι θα παρουσιάσουμε τα ακίνητα. Η διαδικτυακή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο, και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ακριβή ημερομηνία. Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως θα έχουμε πολύ ελκυστικά ακίνητα που είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσουν μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον. Αναμένουμε ότι θα έχουμε πάνω από 60 ακίνητα, επομένως θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επένδυση όπως και στην πρώτη μας δημοπρασία. Όπως πάντα, η ομάδα μας στη Λευκωσία θα είναι διαθέσιμη να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες για τα ακίνητα, να βοηθήσει πιθανούς αγοραστές στη διαδικασία αγοράς και να διοργανώσει ανοικτές επισκέψεις για επίσκεψη των ακινήτων. 
 
 
Πόσες δημοπρασίες προγραμματίζετε να γίνουν το 2020;
Προγραμματίζουμε 5-7 δημοπρασίες για το 2020, αλλά οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνουν ενημερώσεις για τους νέους καταλόγους μας άμεσα.

Τα ακίνητα που δεν πωλήθηκαν θα βρίσκονται στην επόμενη δημοπρασία;
Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Σε συνεργασία με τους πωλητές θα αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για το εκάστοτε ακίνητο, αφού μελετήσουμε όλα τα δεδομένα και τις τάσεις της αγοράς.
 
Έχετε οποιαδήποτε άλλα πλάνα για την Κύπρο για το 2020, ως BidX1;
Από τα αποτελέσματα της πρώτης μας δημοπρασίας, διαπιστώθηκε ότι στην Κύπρο υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα – επομένως σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα σε πωλητές και αγοραστές το 2020.
Ως εκ τούτου, με το νέο χρόνο θα λανσάρουμε νέες επιπρόσθετες υπηρεσίες παρέχοντας ακόμα περισσότερες αγοραστικές ευκαιρίες μέσω της πλατφόρμας μας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο.Η ομάδα μας στην Κύπρο θα συνεχίσει να μεγαλώνει – αυτή την περίοδο έχουμε ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες Εκτίμησης Ακινήτων, αξιοποιώντας την εξειδίκευση των έμπειρων συμβούλων μας. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα μας στο +357 22 000 380 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας (www.bidx1.com/en/cyprus).

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες