Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Κύπριοι το 2019 (Πίνακας)

1.655 υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και άλλα 46 ηλεκτρικά ενεγράφησαν τους πρώτους 11 μήνες του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.  

Διαβάστε ακόμα:
Χ. Χατζηκυπριανού και Α. Πολεμίτης: The masters of Education

BidX1: Νέα δημοπρασία το Φεβρουάριο με ελκυστικά ακίνητα


Τα συνολικά 1.701, καινούργια και μεταχειρισμένα, οχήματα αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στην αγορά αυτοκινήτων, εάν αναλογιστούμε ότι οι συνολικές εγγραφές επιβατικών αυτοκινήτων έφτασαν τις 31.137. Οι πιο πάνω αριθμοί μεταφράζονται σε 5,5 πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά 100 και συγκεκριμένα 5,46%.
 
Κυριαρχεί η Toyota στα υβριδικά 
 
Στα υβριδικά οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων (958) υπερισχύουν έναντι των πωλήσεων μεταχειρισμένων (697). To 2019 αγοράστηκαν καινούργια υβριδικά 14 διαφορετικών μαρκών, με την Toyota να αναδεικνύεται ως η απόλυτη δύναμη της κατηγορίας, με 745 εγγραφές. Πολύ πιο πίσω ακολουθούν τα Lexus, με 94 εγγραφές, τα Porsche, με 25 εγγραφές, τα Land Rover και τα KIA, με 22 εγγραφές και η BMW, με 20. Κάτω από τις 10 εγγραφές περιορίστηκαν τα μοντέλα των Audi, Honda, Hyundai, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi και Volvo. 
 
Στις πωλήσεις μεταχειρισμένων υβριδικών η Toyota αντιμετωπίζει τον ισχυρό συναγωνισμό των Lexus, τα οποία προηγούνται με 224 εγγραφές, έναντι 223 εγγραφών αυτοκινήτων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρκετά καλή παρουσία στην κατηγορία έχουν επίσης οι Suzuki (55), Mercedes (43) και Honda (38). Αξιοσημείωτη είναι και επίδοση των BMW (26), Nissan (26), Mitsubishi (22) και Porsche (17).
 
Nissan, Tesla και Hyundai στα ηλεκτρικά

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών έφτασαν τις 18 (7 Hyundai, 5 Nissan, 3 Jaguar, 2 BMW και 1 Tesla) έναντι 28 εγγραφών μεταχειρισμένων (11 Tesla, 8 Nissan, 4 BMW, 3 Volkswagen, 1 Hyundai και 1 Smart).
 
Οι 10 κορυφαίες μάρκες στα υβριδικά
 
 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εγγράφηκαν το 2019

 
Συντριπτική υπεροχή της Dickran Ouzounian & Co σε υβριδικά και ηλεκτρικά
 
Με τα δύο της brands να προσφέρουν μοντέλα με απήχηση στο κοινό η Dickran Ouzounian & Co (Toyota και Lexus) είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη κατηγορία των καινούργιων υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με 839 πωλήσεις.

Κάτω από το όριο των 100 εγγραφών βρίσκεται ο μεγαλύτερος, βάσει πωλήσεων αυτοκινήτων, όμιλος της Κύπρου, ο Όμιλος Πηλακούτα (BMW, Jaguar, Land Rover, Mini,  Nissan, Rolls-Royce, Dacia, Renault και Mitsubishi), ο οποίος κατέγραψε 54 πωλήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019. Πιο πίσω ακολουθούν οι A.I.Motokinisi (Porsche), A. Loutsios & Sons (KIA και Isuzu) και CTC (Hyundai, Volvo και Iveco) με 25, 22 και 20 εγγραφές αντίστοιχα.
 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024