Χ. Χατζηκυπριανού και Α. Πολεμίτης: The masters of Education

  18/12/2019 06:47
Χ. Χατζηκυπριανού και Α. Πολεμίτης: The masters of Education

Χ. Χατζηκυπριανού και Α. Πολεμίτης: The masters of Education

  18/12/2019 06:47
Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

RELATED ARTICLES


 

Διαβάστε ακόμα:

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Κύπριοι το 2019 (Πίνακας)

BidX1: Νέα δημοπρασία το Φεβρουάριο με ελκυστικά ακίνηταΆνοιξαν νέους ορίζοντες για τον τομέα της εκπαίδευσης της Κύπρου, διεύρυναν τις προοπτικές ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τοποθετώντας την χώρα μας στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη, ενώ κατάφεραν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις σε μια περίοδο κρίσιμη για την Οικονομία. Μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε καθοριστικούς οικονομικούς - κοινωνικές πυλώνες και τα μετεξέλιξαν σε κύτταρα βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Ο λόγος για τους CEOs του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Χριστόφορο Χατζήκυπριανου και Αντώνη Πολεμίτη.

Με γνώμονα το μερίδιο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο ΑΕΠ να ξεπερνά το 5% οι δύο «καπετάνιοι» έβαλαν πλώρη για εξερεύνηση και προσέλκυση νέων επενδύσεων στα ακαδημαϊκά τους ιδρύματα, προσπάθειες που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Ορόσημο αποτέλεσε η μεγάλη επένδυση από την Galileo Global Education (€225 εκατ.) η οποία επέτρεψε στο Πανεπιστήμιο να αναπτύξει φιλόδοξους στρατηγικούς σχεδιασμούς, ενώ πέραν της οικονομικής πτυχής η επένδυση έφερε και ακαδημαϊκές συνεργασίες, δημιουργώντας συγκριτικό πλεονέκτημα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, με την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής και τη λειτουργία του προγράμματος Οδοντιατρικής το Ευρωπαϊκό εδραιώθηκε ως σημαντικό πανεπιστημιακό και ερευνητικό κέντρο στη Νότια Ευρώπη στον χώρο της υγείας και της ιατρικής.

Διαθέτοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε προγράμματα σπουδών, υποδομές, υπηρεσίες και έρευνα, αποτέλεσε το κλειδί για την επιλογή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου από την Microsoft για την δημιουργία του Microsoft Innovation Center βάζοντας την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας.

Μέσα από την έρευνα το Πανεπιστήμιο κατάφερε να διακριθεί και να βραβευτεί, αποτελώντας ένα από τα 410 πανεπιστήμια ανά την υφήλιο που έλαβαν διεθνή διάκριση HR Excellence in Research Logo της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατατάσσοντας το Ευρωπαϊκό στα κορυφαία πανεπιστήμια έρευνας.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο σε συνεργασία με το St George’s University of London, ανέπτυξε μια από τις πιο πετυχημένες πρωτοβουλίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Μεσόγειο και κατέχει την παγκόσμια πρωτιά – πρωτοβουλία σε θέματα τεχνολογίας blockchain και ψηφιακού νομίσματος.

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει 26 πρωτοποριακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε υποψηφίους ανά την υφήλιο. Σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας αυτής έγινε το πρώτο πανεπιστήμιο στην ΕΕ που αναγνωρίζεται με τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων, QS Stars για την ηλεκτρονική μάθηση.

Παράλληλα θεωρείται πρωτοπόρο πανεπιστήμιο σε θέματα blockchain και ψηφιακού νομίσματος, ενώ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως που προσφέρει μάθημα στο ψηφιακό νόμισμα.

Πρωτοπορεί επίσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το The Institute For the Future διερευνά τους τρόπους με τους οποίου η τεχνολογική ανάπτυξη θα επιφέρει ραγδαίες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στις επόμενες δεκαετίες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας