Αυξημένες οι τιμές των οικιστικών ακινήτων το 2019

InBusinessNews  17/07/2019 07:38
Αυξημένες οι τιμές των οικιστικών ακινήτων το 2019

Αυξημένες οι τιμές των οικιστικών ακινήτων το 2019

InBusinessNews  17/07/2019 07:38
Αυξητικές είναι οι τάσεις στις τιμές των οικιστικών ακινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, με τις πωλήσεις οικιστικών ακινήτων να συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. 

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας «Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων» για την Κυπριακή αγορά ακινήτων, η ζήτηση κατά το πρώτο εξάμηνο κατευθύνεται κυρίως σε έτοιμα προϊόντα και λιγότερο σε χωράφια. 
 
Διαβάστε ακόμα: Πόσο πάνε τα ενοίκια σε Μακαρίου, Στασικράτους και Λήδρας

Η ζήτηση προέρχεται από ξένους, οι οποίοι επιλέγουν την Κύπρο για αγορά δεύτερης ή εξοχικής κατοικίας και σε μεγαλύτερο βαθμό, από επενδυτές οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα κίνητρα που έχουν δοθεί για εξασφάλιση διαβατηρίου και μόνιμης διαμονής, αγοράζουν κυρίως κατοικίες σε διαμερίσματα στις παραλιακές περιοχές και στη Λευκωσία σε εξαιρετικές τοποθεσίες.
 
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η εγχώρια αγορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και απόλυτα εξαρτώμενη από τις τράπεζες, συνεπώς όσο αυξάνονται και βελτιώνεται οι όροι δανεισμού οι πωλήσεις αναμένονται να αυξηθούν. 
 
Επενδύσεις ακινήτων ανά τομέα
 
Όπως εξηγείται στην έκθεση, η κυπριακή αγορά ακινήτων, ιστορικά έχει διαιρεθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της Λευκωσίας, της Λεμεσού και της Λάρνακας κατά κύριο λόγο βάσει της τοπικής ζήτησης (αλλά και της ξένης τα τελευταία 15 χρόνια) και τα παραθαλάσσια θέρετρα της Πάφου και της Αμμοχώστου στη βάση της ξένης ζήτησης.
 
Παραδοσιακά η κυπριακή αγορά ακινήτων κυριαρχείται από οικιστικά ακίνητα, με τους γεωγραφικούς και ιστορικούς παράγοντες της Κύπρου να υπαγορεύουν εν μέρει τη δυναμική των διαφόρων επιμέρους αγορών.

Παρόλα αυτά, ως αντισταθμιστική μονάδα παρουσιάζεται η τάση των αναπτυξιακών εταιριών τα τελευταία χρόνια στην ανέγερση γραφειακών εγκαταστάσεων που προορίζονται κυρίως στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που προσελκύει το νησί.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης, οι μονοκατοικίες υπερτερούν κατά πολύ έναντι των υπόλοιπων κατασκευών, κατά τύπο έργου, αναφορικά με το 2019.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας