Πόσο πάνε τα ενοίκια σε Μακαρίου, Στασικράτους και Λήδρας

InBusinessNews  17/07/2019 07:34
Πόσο πάνε τα ενοίκια σε Μακαρίου, Στασικράτους και Λήδρας

Πόσο πάνε τα ενοίκια σε Μακαρίου, Στασικράτους και Λήδρας

InBusinessNews  17/07/2019 07:34

Αύξηση κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2019 η πληρότητα στις κύριες εμπορικές αρτηρίες των μεγάλων πόλεων (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος), στις οποίες συγκεντρώνεται η αγορά των καταστημάτων.

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Δανός, Διεθνείς Σύμβουλοι & Εκτιμητές Ακινήτων, τα πιο ψηλά ενοίκια καταστημάτων εντοπίζονται στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, το μηνιαίο ποσό ενοικίασης καταστημάτων στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ κυμαίνεται από €10-60 το τετραγωνικό μέτρο. 

Στη Στασικράτους, η οποία είναι μία από τις πιο γνωστές εμπορικές οδούς της πρωτεύουσας, το μηνιαίο κόστος ενοικίασης κυμαίνεται από €15-40 το τετραγωνικό μέτρο.

Διαβάστε ακόμα: Lifting Τροοδους: Αρχή με 119 δράσεις €36,5 εκατ

 

danoserevnakatastimata
 
Την ίδια ώρα, ένας καταστηματάρχης στη Λήδρας καλείται να καταβάλει από €20 μέχρι €70 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Όσον αφορά τη Λεμεσό, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές οδούς, την Ανεξαρτησίας, το ποσό ενοικίασης ανά τ.μ. κάθε μήνα φτάνει από €20 έως €60.

Οι καταναλωτές στράφηκαν στα malls
Όπως αναφέρεται στη σχετική έρευνα για την κυπριακή αγορά ακινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνεχίζεται η ελκυστικότητα και η τάση των καταναλωτών προς τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, αφού πλέον οι καταναλωτές προτιμούν πιο άνετες συνθήκες για τα ψώνια τους και τα συνδυάζουν παράλληλα με ψυχαγωγία. 

Προστίθεται ακόμα ότι η εύκολη στάθμευση, η πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους, η επίσκεψη σε ένα μόνο χώρο όπου κανείς συνδυάζει ψώνια, διασκέδαση και φαγητό κάτω από τον ίδιο χώρο, κάνουν τα εμπορικά κέντρα ιδανικά και κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Επίσης, σύντομα αναμένεται η ανέγερση εκπτωτικών εμπορικών χωριών και στην Κύπρο, όπως το Neo Plaza.


Πόσο πάνε τα ενοίκια των γραφείων
Σημαντική είναι και η ανάπτυξη της αγοράς γραφείων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η ζήτηση για ενοικιάσεις γραφείων Grade A είναι αυξημένη σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2018, την ώρα που η ζήτηση για αγορά γραφείων πρώτης κλάσης σε προνομιακές περιοχές που αποφέρουν εισόδημα με ποσοστό απόδοσης μεταξύ 5,5 – 7% συνεχίζει να υφίσταται και το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

Διαβάστε ακόμα: Αυξημένες οι τιμές των οικιστικών ακινήτων το 2019

Τόσο την περασμένη όσο και την υφιστάμενη χρονιά παρατηρείται μεγάλη γραφειακή ανάπτυξη, με πολυτελέστατα κτήρια, τα οποία κάποια είναι στα σκαριά, κάποια στα χαρτιά, ενώ σε άλλα οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πολυώροφα (ψηλά) κτήρια που έχει ή που θα αποκτήσει στο άμεσο ή στο μακρινό μέλλον η Κύπρος αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Δανός, το υψηλότερο κόστος εντοπίζεται στη Λεμεσό, στην οποία οι τιμές ενοικίασης γραφείων φτάνουν τα €18 το τετραγωνικό μέτρο, με τη Λευκωσία να ακολουθεί με €15 ανά τ.μ.

Περί τα €12 ανά τ.μ. κυμαίνεται το κόστος ενοικίασης γραφείων στην Πάφο και τη Λάρνακα, ενώ στην ελεύθερη Αμμόχωστο η μέση τιμή ενοικίασης είναι €10 το τετραγωνικό μέτρο.
 

danoserevnagrafeia
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας