Οι περιοχές με τα πιο ακριβά σπίτια της Λευκωσίας

Μαρία Στυλιανού  08/05/2019 07:24
Οι περιοχές με τα πιο ακριβά σπίτια της Λευκωσίας

Οι περιοχές με τα πιο ακριβά σπίτια της Λευκωσίας

Μαρία Στυλιανού  08/05/2019 07:24
Ο λόφος πίσω από το ξενοδοχείο Hilton Park στην Έγκωμη αποτελεί την περιοχή με τις πιο ακριβές κατοικίες στη Λευκωσία, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της G&P Lazarou, Πέτρο Λαζάρου. 

RELATED ARTICLES


 
Μιλώντας στο InBusinessNews και ερωτηθείς σχετικά για τους πιο «ακριβούς» δρόμους της πρωτεύουσας, από πλευράς αξίας των οικιών, ο κ. Λαζάρου έδειξε την γνωστή και ως «Μον Παρνές» περιοχή στην Έγκωμη, όπου ένα οικόπεδο κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Limassol Del Mar: Με υπογραφή Gianfranco Ferre Home

Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: Οι ξένοι επιλέγουν Πάφο

Διαβάστε ακόμα: Nautimar Marine: Με το Chaparral 277SSX στο Limassol Boat Show
 
Δεύτερη σε «κατάταξη», σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, έρχεται η περιοχή στον Λόφο «Φιλοξένια» στην Αγλαντζιά. «Σε αυτές τις περιοχές το κόστος για κατοικία ανέρχεται σε €800 με €1000 το τετραγωνικό μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εξίσου ακριβές για σπίτια είναι η Ελαιώνων, η περιοχή όπου βρίσκεται ο «Λόγος» στον Αρχάγγελο, οι γειτονιές κοντά στο ΡΙΚ στην Αγλαντζιά καθώς επίσης και οι δρόμοι κοντά στο στάδιο ΓΣΠ στην είσοδο της Λευκωσίας.
 
Ερωτηθείς, πάντως, για τη ζήτηση που υπάρχει για κατοικίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της G&P Lazarou έδειξε τις περιοχές Λατσιών, Στέλμεκ και Τύμβου Μακεδονίτισσας. Ακολουθούν, πρόσθεσε, οι πιο οικονομικές επιλογές σπιτιών, που βρισκονται σε Γέρι, Τσέρι, Λακατάμια κτλ.
 
Ενδεικτικά, σε ότι αφορά τις τιμές στις περιοχές Στέλμεκ και Τύμβου, ο κ Λαζάρου ανέφερε ότι για μια κατοικία τριών ή τεσσάρων υπνοδωματίων σε μισό οικόπεδο, η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 300 και 400 χιλιάδες ευρώ.
  
Μικρά σπίτια για τον μέσο Κύπριο
Πάντως, πέραν των πιο πάνω, ο μέσος Κύπριος αναζητεί για αγορά μικρότερα σπίτια, σε πιο συμφέρουσες τιμές. Όπως ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews o Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ), Γιώργος Μουσκίδης, τα νέα ζευγάρια αγοράζουν κυρίως εφαπτόμενες διώροφες κατοικίες 180 τ.μ.,  σε οικόπεδο της τάξης των 200 – 300 τ.μ., σπίτια τα οποία δύσκολα εντοπίζει κανείς σε κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας όπου είναι και πιο ακριβά.
 
Όπως εξήγησε, τέτοιες κατοικίες βρίσκει κανείς στα περίχωρα της Λευκωσίας, όπως στις περιοχές Τύμβου προς τον Αμερικάνικο Σταθμό, Στροβόλου προς Λακατάμια, Γερίου, Τσερίου, Λατσιών κτλ. Οι τιμές των συγκεκριμένων ακινήτων κυμαίνονται περίπου στις €250.000. «Η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά τα σπίτι που πωλούνται περίπου στις €200.000 - €300.000. Αν ο Κύπριος ενδιαφέρεται για μεγαλύτερο ακίνητο, θα προτιμήσει να αγοράσει το οικόπεδο και να το κτίσει ο ίδιος όπως το θέλει», υπογράμμισε ο κ. Μουσκίδης.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας