Οι πιο «ακριβοί» εμπορικοί δρόμοι της Λευκωσίας

Στο κέντρο της Λευκωσίας εξακολουθεί να επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για αγορά εμπορικών ακινήτων. Κεντρικές οδοί και λεωφόροι, στη καρδιά της πρωτεύουσας συγκεντρώνουν τα πιο ακριβά γραφεία και καταστήματα, με τιμές που κυμαίνονται περίπου στις €3.000 με €3.5000 το τ.μ. 
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews o πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ), Γιώργος Μουσκίδης, στη Λευκωσία, οι κατηγορίες των εμπορικών ακινήτων και ειδικότερα των γραφείων, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
 
Διαβάστε ακόμα: Golden Comet Marine: Με ιστιοπλοϊκά και πολυτελή σκάφη στο Boat Show
 
Η πρώτη αφορά τα ακίνητα που βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμους χώρους. Πρόκειται για γραφεία σε καινούριες πολυκατοικίες, τα οποία βρίσκονται σε κύριους άξονες της Λευκωσίας, όπως η Λεωφόρος Μακαρίου με προέκταση στη Λεωφόρο Λεμεσού, η Γρίβα Διγενή, η Διγενή Ακρίτα και κάποιες εμπορικές κάθετες οδοί. «Ο πιο ακριβός δρόμος της Λευκωσίας για γραφεία και καταστήματα, χωρίς βέβαια να υπάρχει διαθεσιμότητα, είναι η Λεωφόρος Μακαρίου, η οποία συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα, ακόμα και τώρα. Η κατάταξη αυτή ισχύει και υπό την έννοια ότι κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει κατάστημα ή γραφείο στη Μακαρίου (πλην μερικών εξαιρέσεων)», τόνισε ο κ. Μουσκίδης.
 
Η δεύτερη κατηγορία σχετίζεται με γραφεία/καταστήματα σε περιφερειακούς δρόμους της πρωτεύουσας. Παρά το γεγονός ότι όσο πιο έξω βγαίνει κανείς από το κέντρο, τόσο πιο οικονομικά είναι τα εμπορικά ακίνητα, ο κ. Μουσκίδης τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι δρόμοι σε άλλες περιοχές, οι οποίες απολαμβάνουν εξίσου ζήτησης και υψηλών τιμών, ακριβώς λόγω της τοποθεσίας τους.
Τέτοιοι δρόμοι είναι οι λεωφόροι Αθαλάσσας, Κυρηνείας στην Αγλαντζιά, Σταυρού στον Στρόβολο, 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη, Κυριάκου Μάτση κ.α.  «Οι τιμές των γραφείων σε τέτοιες καλές περιοχές κυμαίνονται από €2.500 μέχρι 3000 το τετραγωνικό μέτρο», πρόσθεσε ο κ. Μουσκίδης, τονίζοντας πως όταν το ακίνητο συνοδεύεται και από χώρους στάθμευσης, τότε η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα.
 
Διαβάστε ακόμα: Οι πύργοι που χτίζονται στη Λεμεσό

Πέτρος Λαζάρου: «Η Εσπερίδων ο πιο ακριβός δρόμος»
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της G&P Lazarou, Πέτρου Λαζάρου, ο οποίος επίσης εντοπίζει τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα της πρωτεύουσας στο κέντρο. Ειδικότερα, πέραν της Λεωφόρου Μακαρίου, ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε σε γραφεία επί της λεωφόρου Εσπερίδων κοντά στο κτήριο όπου στεγάζεται η KPMG, δρόμος ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί την πιο luxury περιοχή για τέτοιου είδους ακίνητα. «Θεωρείται πιο καλή οδός για γραφεία επειδή πρόκειται για πιο όμορφα κτήρια, βρίσκονται στο κέντρο  και έχουν εύκολη πρόσβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ίδια κατηγορία συμπεριέλαβε και ακίνητα στις λεωφόρους Λεμεσού, Αθαλάσσας και Κένεντι, όπου «κατά μέσο όρο πουλιούνται στις €5 χιλιάδες το τετραγωνικό μέτρο και ενοικιάζονται περίπου στις €15 – €18 χιλιάδες ανά τετραγωνικό μέτρο, αν πρόκειται για καινούρια luxury κτήρια».
 
Ο κ. Λαζάρου τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα εν λόγω γραφεία, ενώ ερωτηθείς για τα ακίνητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένο κτήριο που ανεγείρεται αυτή την περίοδο στην είσοδο της Λευκωσίας.
 

Δειτε Επισης

Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων