Οι πύργοι που χτίζονται στη Λεμεσό

Η πόλη των ουρανοξυστών μπορεί να χαρακτηριστεί η Λεμεσός, στην οποία ανεγείρονται συνεχώς νέες πολυώροφες αναπτύξεις, οικιστικές, εμπορικές ή μεικτές.

Το InBusinessNews παρουσιάζει ορισμένα από τα ψηλά κτήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη ή στα σκαριά.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο «ακριβοί» εμπορικοί δρόμοι της Λευκωσίας

Trilogy Limassol Seafront
Ξεπέρασαν τα €110 εκατ. οι πωλήσεις του Trilogy, έργου της Cybarco Development Ltd, οι εργασίες του οποίου άρχισαν το 2018. Το West Tower θα είναι ο πρώτος πύργος που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021 και θα ακολουθήσει το East Tower στις αρχές του 2022.
 


Στο West Tower περιλαμβάνονται 69 διαμερίσματα και 52 γραφεία, ενώ στο East Tower υπάρχουν 127 διαμερίσματα. To North Tower αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Διαβάστε ακόμα: Golden Comet Marine: Με ιστιοπλοϊκά και πολυτελή σκάφη στο Boat Show


Limassol Del Mar
Στα 107 μέτρα και στους 27 ορόφους θα φτάνει ο οικιστικός πύργος της κοινοπραξίας Cypeir Properties Ltd, την οποία απαρτίζουν ο Όμιλος Λεπτός και Όμιλος Δ. Ζαβός.
 



Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το 2017 και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Τα διαμερίσματα της πρώτης φάσης του έργου έχει ήδη πωληθεί. Δέκα από τα 50 διαμερίσματα του Signature Collection, με την υπογραφή του διάσημου οίκου Gianfranco Ferré Home, έχουν ήδη πωληθεί. Σημειώνεται ότι αγοραστές από 17 εθνικότητες έχουν ήδη αποκτήσει διαμερίσματα.


Icon
Με φουλ ρυθμούς και απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος συνεχίζεται η υλοποίηση του The Icon της Imperio, του κτηρίου του οποίου η σχεδιαστική καινοτομία θα αποτελέσει έμπνευση για την πόλη της Λεμεσού.
 



Η κατασκευή του έργου 21 ορόφων και ύψους 125 μέτρων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020.


One
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά και το ONE, ο οικιστικός πύργος ορόσημο της Pafilia που θα φτάνει σε ύψος 170 μέτρων.
 


Οι κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν το υπόγειο του πύργου 37 ορόφων έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία ενώ αυτές που αφορούν την ανωδομή έχουν φτάσει στο 70% ξεπερνώντας πλέον τα 105 μέτρα ύψος.


Limassol Neo
Μετά το ONE η Pafilia ξεκίνησε τις εργασίες για το NEΟ, ένα σύμπλεγμα τεσσάρων υψηλών κτηρίων, ύψους 173 μέτρων,  τοποθετημένο σε προνομιούχα θέση, δίπλα από τον δημόσιο κήπο και τη δημοτική πινακοθήκη της Λεμεσού.
 



Τα τέσσερα κτήρια του ΝΕΟ, τα οποία θα φτάνουν τους 39, 33, 33 και 28 ορόφους, περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις έξι αστέρων σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας. Οι πύργοι RIVA και KAIA και η συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023, ενώ ολόκληρο το έργο το 2025.

Aura
Τις απαραίτητες άδειες οικοδομής προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή αναμένει ο οικιστικός πύργος 37 ορόφων, AURA που θα ανεγερθεί στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.
 



Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2022. Ιδιοκτήτης του έργου είναι η LBSP Limassol Beach & Seaview Properties Ltd, θυγατρική της Woolworth (Cyprus) Properties του Ομίλου Σιακόλα. Στον χώρο του έργου, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ένα πολυώροφο πολυκατάστημα και ένας ανοικτός χώρος στάθμευσης. Οι εργασίες κατεδάφισης αναμένεται να αρχίσουν μόλις εκδοθεί η πολεοδομική άδεια και να διαρκέσουν 3-4 μήνες.


Dream Tower
Έτοιμο μέχρι το 2021 αναμένεται να είναι το Dream Tower, το έργο 27 ορόφων της κοινοπραξίας των εταιρειών Property Gallery και HKCY Hotels.
 



Σε μία έκταση πάνω από 13,000 τ.μ. και κόστος €50 εκατ., το πολυώροφο κτήριο θα περιλαμβάνει 55 διαμερίσματα, με το 20% των διαθέσιμων διαμερισμάτων να έχει ήδη προπωληθεί.


Sky Tower
Στην περιοχή Ποταμού Γερμασόγειας και σε απόσταση 300 μέτρων από τη θάλασσα ανεγείρεται ένα εντυπωσιακό οικιστικό έργο της Prime Property Group. Σε 23 ορόφους και με ύψος 98 μέτρων το Sky Tower αποτελεί ένα συγκρότημα κατοικιών υψηλών προδιαγραφών στη Λεμεσό, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με βάση τις τελευταίες τάσεις στην αρχιτεκτονική.
 




Οι εργασίες ανέγερσης του συγκεκριμένου πύργου ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2020.
 

The Address By The Sea
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το "The Address By The Sea", του πολυτελούς έργου του Ομίλου Εταιρειών Δ. Ζαβός, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2018.

Το έργο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κτήριο που αποπνέει μια αίσθηση εκλεπτυσμένης χλιδής και χαρακτηρίζεται από μια μοναδική επένδυση μαρμάρου, αναδύεται από τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου που βρέχουν τις ακτές της Λεμεσού, προσφέροντας μια αυθεντικά μαγευτική θέα του ορίζοντα.  
 

 

Σημειώνεται ότι έχει ήδη αποπερατωθεί ο εξωτερικός σκελετός του έργου, το οποίο αποτελείται από έντεκα ορόφους.

Αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις επτά διαμερίσματα διαθέσιμα από τα συνολικά 30 υπερπολυτελή διαμερίσματα και δύο ρετιρέ τριών υπνοδωματίων, τα οποία διαθέτουν whirlpools και roof gardens.

Marr Tower
Στο τέλος του 2020 υπολογίζεται να παραδοθεί το Marr Tower, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου άρχισαν το 2018.
 


Ο νέος οικιστικός πύργος της Γερμασόγειας θα έχει ύψος 110 μέτρα και θα περιλαμβάνει 65 εκλεπτυσμένα διαμερίσματα και εγκαταστάσεις πεντάστερου ξενοδοχείου.


Sofitel Resort
Η Oxley Planetvision Properties Ltd ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2019 την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας για τη δημιουργία του τουριστικού συγκροτήματος Sofitel Hotel Resort & Residences στη Λεμεσό.
 



Σε συνεργασία με την ΑccorHotels έναν από τους κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας και ψυχαγωγίας παγκοσμίως, η εταιρεία θα φέρει στη Λεμεσό την πρώτη ανάπτυξη branded διαμερισμάτων πολυτελείας μικτής ανάπτυξης με πεντάστερο ξενοδοχείο, με την επωνυμία Sofitel Resort & Residences. Οι δύο οικιστικοί πύργοι 20 και 22 ορόφων θα ανεγερθούν ως προέκταση του ξενοδοχείου και οι ένοικοι τους θα απολαμβάνουν όλες τις παροχές και υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Highgate
Σε ύψος 78 μέτρων, με εννέα ορόφους γεμάτους από γραφεία και ένα ισόγειο με καταστήματα, το Highgate της Landscope Developments  αναμένεται να μεταμορφώσει το παραδοσιακό εταιρικό γραφείο σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο μεγιστοποιείται η παραγωγικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνεργασία.
 


Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2021.

Olympic Resort
Ο πολυτελής πύργος 29 ορόφων περιλαμβάνει πάνω από 150 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων 1, 2 και 3 υπνοδωματίων. Η διαρρύθμιση του κάθε διαμερίσματος και οι ευρύχωρες ιδιωτικές βεράντες δίνουν την αίσθηση της ζωής στη θάλασσα, σε ένα ιδιωτικό σούπερ-γιοτ, με ατελείωτες πανοραμικές απόψεις της γραφικής ακτής της Λεμεσού και της Μεσογείου.
 


Την ανέγερσή του έργου ανέλαβε o όμιλος Marfields, ο οποίος επιμελήθηκε το Olympic Residence (τους δίδυμους πύργους της Λεμεσού) και το Central Park Residence στη Λευκωσία.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες