Οι πύργοι που έρχονται στη Λευκωσία

Κάποια είναι στα σκαριά, κάποια έμειναν στα χαρτιά, ενώ σε άλλα οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά. Τα ψηλά κτήρια που θα αποκτήσει στο άμεσο ή στο μακρινό μέλλον η Λευκωσία αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας.

Η πλειοψηφία των πολυώροφων κτηρίων που ανεγείρονται στη Λευκωσία βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεντρώνονται στις λεωφόρους Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού.

Διαβάστε ακόμα: Έργα €242 εκατ. σε αναμονή

Διαβάστε ακόμα: Παντελής Καουρής: Από τα σακιά στα σακούλια

Διαβάστε ακόμα: Wargaming Global Headquarters στη Λευκωσία

360
34 όροφοι, 100 διαμερίσματα, τρία καταστήματα, δύο εστιατόρια και 235 θέσεις στάθμευσης συνθέτουν το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας. 
 

 

Το πολυώροφο κτήριο 360, στη λεωφόρο Μακαρίου, που ανήκει στην 101 Development Ltd και την εργολαβία του οποίου έχει ο όμιλος Cyfield, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.
 

 

Το έργο ύψους 135 μέτρων που αναμένεται να αποτελέσει κόσμημα για την πρωτεύουσα έχει προχωρήσει αρκετά, καθώς μετά την ολοκλήρωση του 34ου ορόφου και του δεύτερου υπογείου, προχωρά η διακόσμηση του 10ου ορόφου, στον οποίο θα βρίσκεται η πισίνα και το υπόλοιπο Residents' Club.

Σύντομα θα είναι έτοιμα και τα καταστήματα στο ισόγειο του 360.

EUROBANK HEADQUARTERS
Στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, απέναντι από τα πρώην κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, ανεγείρονται τα κεντρικά γραφεία της Eurobank Κύπρου.
 

 

Την ανέγερση του 16ώροφου κτηρίου, με δύο υπόγεια, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας, ανέλαβε η Cyfield.

 

 

Ο σχεδιασμός του κτιρίου και τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά θα αποτελέσουν το ιδανικό περιβάλλον για όλους όσουι θα εργαστούν σε αυτό το εντυπωσιακό κτήριο.
 

 

METROPOLITAN
Δίπλα ακριβώς από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank Κύπρου θα βρίσκεται το νέο state-of-the-art επιχειρηματικό κέντρο της Λευκωσίας.

Το πολυώροφο Metropolitan, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, θα κοσμεί έναν από τους σημαντικότερους άξονες της Λευκωσίας, στο κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.
 


Πρόκειται για ένα high rise building το όποιο θα αποτελείται από τρείς υπόγειους χώρους στάθμευσης, ισόγειο lobby, μεσοπάτωμα, μηχανολογικό όροφο, όροφο με αποθήκες και δεκατρείς ορόφους για γραφεία. Επιπλέον το κτίριο θα διαθέτει και roof bar.
 

 

Το καινούργιο έργο, το οποίο ανεγείρεται από τη Cyfield, είναι ένα πολυώροφο κτήριο 17 ορόφων με πανοραμική θέα από όλους τους ορόφους που εκτείνεται συνολικά σε 5,659 τ.μ.


LABS TOWER
Στα 90 μέτρα αναμένεται να ανέλθει η νέα πολυώροφη ανάπτυξη στο αστικό κέντρο της Λευκωσίας, το κατασκευαστικό της κόστος φτάνει τα €35 εκατ.

Το LABS Tower η ανέγερση του οποίου άρχισε τον Φεβρουάριο του 2018, σε ένα διαμπερές οικόπεδο, μεταξύ  των οδών Φώτη Πίττα και Μυκηνών, θα αποτελείται από 22 ορόφους και επιπλέον τρία υπόγεια  για χώρους στάθμευσης.
 

 

Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων ανέρχεται στα 13.350 τ.μ.
 

 

Εκτός από γραφειακή ανάπτυξη, η οποία θα στεγάσει επιχειρηματικές δραστηριότητες, το έργο θα περιλαμβάνει 18 high-end studio για τις ανάγκες των εκπροσώπων της εταιρείας που θα επισκέπτονται επαγγελματικά την Κύπρο και μία executive mezonetta με πισίνα στον 21ο και 22ο όροφο.

SANTA ROZA
Έναν εντυπωσιακός, ασύμμετρος πύργος 29 ορόφων και 37.800 τ.μ. , σχέδιο του διεθνούς φήμης βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Atkins, αναμένεται να κατασκευαστεί επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα), σε χώρο όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως parking. 
 

 

Το κόστος κατασκευής του Santa Roza, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών χρόνων από την έναρξη των εργασιών, υπολογίζεται στα €60 εκατ.
 

 

Το 29 ορόφων κτήριο θα αποτελείται από γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα, μια σειρά από καταστήματα και χώρους εστίασης, οι οποίοι θα προσφέρουν μαγευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη.

ΤΗΕ ASTEROID 
Το πρωτοποριακό κτίριο γραφείων βρίσκεται σε περίοπτη θέση επί της Λεωφόρου Λεμεσού απέναντι από το ΓΕΕΦ και το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Το κτήριο θα αποτελείται από 2 υπόγεια με 134 χώρους στάθμευσης, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 14 ορόφους, συνολικού εμβαδού 10.000 τ.μ.

Είναι ιδιοκτησία της εταιρείας BG Waywin, υπεύθυνη πωλήσεων και εργολάβος κατασκευής η εταιρεία C & A Toumazis.

Οι εργασίες άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2018 με παράδοση στο τέλος του 2020.
 


 


Το κτήριο θα διαθέτει εξαιρετικό roof garden καθώς και εξειδικευμένες, υψηλές προδιαγραφές που ικανοποιούν πλήρως όλες τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου επαγγελματικού χώρου.

Ο κάθε όροφος γραφείων που προσφέρεται ξεχωριστά προς πώληση έχει εμβαδόν 300 τ.μ. - 400 τ.μ. 

LORD BYRON

Υπό μελέτη φαίνεται να είναι και το έργο που θα περιλαμβάνει δύο συνδεδεμένους πύργους μεικτής χρήσης σε κεντρική τοποθεσία της Λευκωσίας, μεταξύ δύο κομβικών δρόμων (Λόρδου Βύρωνος και Γρίβα Διγενή).
 

Tο κτήριο ύψους 100 μέτρων και 8,000 τ.μ. είναι σχεδιασμένο για γραφειακή και εμπορική ανάπτυξη, με 215 χώρους στάθμευσης.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας