Santa Roza: Το project 29 ορόφων στην καρδιά της Λευκωσίας

Σε αναμονή για την έκδοση άδειας οικοδομής για τον εντυπωσιακό πύργο Santa Roza, ο οποίος θα κατασκευαστεί στην καρδιά της Λευκωσίας, βρίσκεται A.I. Poyadjis & Stylianou Construction and Development Company Ltd (AIPSD). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια και καλώς εχόντων των πραγμάτων, μετά την εξασφάλιση και της οικοδομικής άδειας, αναμένεται να ξεκινήσει την ανέγερση του κτηρίου, εντός Μαΐου 2018. 

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό, ασύμμετρο πύργο 29 ορόφων και 37.800 τετραγωνικών μέτρων, σχέδιο του διεθνούς φήμης βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Atkins, ο οποίος θα κατασκευαστεί επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα), σε χώρο όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως parking. 

Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει όψη η Λευκωσία;

Το κόστος κατασκευής του πύργου υπολογίζεται στα €60 εκατ, και το έργο θα ολοκληρωθεί εντός τριών χρόνων από την έναρξη των εργασιών. 
 

Πύργος 29 ορόφων
Το 29 ορόφων Santa Roza θα αποτελείται από γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα, μια σειρά από καταστήματα και χώρους εστίασης, οι οποίοι θα προσφέρουν μαγευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Το έργο είναι ένα κάθετο κτίριο μικτής χρήσης με τους ακόλουθους προτεινόμενους χώρους:

• Ισόγειο, ημιώροφο και πρώτο όροφο για χρησιμοποίηση για λιανικό εμπόριο, γυμναστήριο, κομμωτήριο, επιχειρησιακό κέντρο.

• Ευέλικτη στέγαση σε γραφεία κατάλληλα για να χρησιμοποιηθεί από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις ανά όροφο.

• Διαμερίσματα / Ρετιρέ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πόλης και τις απαιτήσεις για το οικιστικό κίνητρο.

• Μια επιχείρηση club / ορόσημο στο ανώτατο όροφο του κτιρίου με πανοραμική θέα της πόλης.

• Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες των ενοικιαστών γραφείων και των κατοίκων.

• Δημόσιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για να πληρούν τις απαιτήσεις του κίνητρου στάθμευσης.

Βάσει του σχεδιασμού, στο ισόγειο θα μπορεί να λειτουργήσει καφετέρια, ενώ στον 29ο τελευταίο όροφο θα λειτουργεί business center. 

Πρόνοιες για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο πύργος περιλαμβάνει πρόνοιες για ενεργειακή εξοικονόμηση. Έχει χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό, μια ποικιλία των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των παθητικών σχεδιαστικών λύσεων και αποδοτικών υπηρεσιών για να αναπτύξουν ένα κτίριο με χαμηλή ζήτηση ενέργειας, με οικονομικά αποδοτικές λύσεις. 

 

Μικρή πλατεία…
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισόγειο του κτηρίου σχεδιάστηκε έτσι ώστε να επιτρέψει τη δημιουργία μιας μικρής πλατείας, η οποία θα ενώνει τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού με την Αλασίας, προς όφελος των πεζών. Η πλατεία έχει προσεκτικά τοποθετηθεί βαθύτερα στο οικόπεδο, έτσι ώστε να επωφεληθεί από τη σκιά, το πιο ήσυχο περιβάλλον και να καταστεί δυνατή η ευρύτερη διαπερατότητα του χώρου του και την ευκολία της μετακίνησης μέσω του ανοιχτού χώρου.

Φιλοδοξία της AIPSD είναι να αναπτύξει μια νέα δυναμική με σκοπό να προσφέρει στην πρωτεύουσα ένα εναλλακτικό προϊόν υψηλού επιπέδου για την προσέλκυση ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων και να συμβάλει στην προώθηση μιας προοδευτικής εικόνας για τη Λευκωσία.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα ήταν το καζίνο εάν…

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια