ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Πράσινο φως για τη δεύτερη υπεραγορά στην Πάφο

Το πράσινο φως του Τμήματος Περιβάλλοντος εξασφάλισε η αίτηση της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ για χορήγηση πολεοδομικής άδειας με στόχο την ανέγερση της δεύτερης υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Πάφο, στον χώρο όπου στεγαζόταν το πρώην E&S Αφροδίτη.

Το προτεινόμενο έργο αφορά αίτηση για πολεοδομική άδεια που υποβλήθηκε από την Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ για αλλαγή χρήσης υφιστάμενης οικοδομής από πολυκατάστημα (ΕΣΕΛ) σε υπεραγορά με συνολικό ωφέλιμο εμβαδόν χώρου πωλήσεων 1.865 τ.μ. 

Το έργο χωροθετείται σε υφιστάμενη αδειούχα οικοδομή του πολυκαταστήματος ΕΣΕΛ που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου. 

Το συνολικό εμβαδόν του υφιστάμενου κτηρίου, το οποίο αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο και περιλαμβάνει 143 χώρους στάθμευσης, ανέρχεται στα 2.964 τ.μ. 

Διαβάστε ακόμα: Έργα €307 εκατ στα σκαριά σε παγκύπρια βάση

Κατεδαφίσεις και προσθηκομετατροπές
Όπως σημειώνεται στην περιβαλλοντική μελέτη, για την ανέγερση της προτεινόμενης υπεραγοράς, θα γίνουν κάποιες εργασίες κατεδάφισης και κατασκευαστικές εργασίες που θα αφορούν προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο κτήριο. 

Το συνολικό εμβαδόν του υπογείου της προτεινόμενης ανάπτυξης θα είναι 1,452 τ.μ. και του ισογείου 2.925 τ.μ. Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα διαθέτει τέσσερα σημεία πρόσβασης επί της οδού Απ. Παύλου στα δυτικά της ανάπτυξης και επί της οδού Κίρκης στα ανατολικά της ανάπτυξης. 

Τα σημεία προσφέρουν πρόσβαση στους ισόγειους και στους χώρους στάθμευσης στον πρώτο και δεύτερο όροφο, καθώς και στα οχήματα τροφοδοσίας στο ισόγειο και στο υπόγειο. 

Διαβάστε ακόμα: Μ. Κασσάπης: Ανάπτυξη με “όπλο” τις εξαγωγές

Η προτεινόμενη υπεραγορά θα διαθέτει τις εξής κύριες χρήσεις: 

  • Υπεραγορά – 1.865 τ.μ. 
  • Εστιατόριο/ Καφετέρια – 211 τ.μ. (εκ των οποίων κουζίνα: 52 τ.μ, εσωτερικός χώρος εστίασης: 84 τ.μ. και εξωτερικός χώρος εστίασης: 75 τ.μ.) 
  • Χώρους Στάθμευσης – 260 (συνολικά), εκ των οποίων 22 για άτομα με αναπηρίες. 

Σημειώνεται ακόμα ότι η περιοχή μελέτης είναι αστική και διέπεται από τις πρόνοιες του «Τοπικού Σχεδίου Πάφου)». Στην περιβάλλουσα περιοχή επικρατούν κυρίως οικιστικές και μεικτές αναπτύξεις, που εξαπλώνονται και στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά των τεμαχίων ανάπτυξης. Επίσης, στα νότια υπάρχει έντονη μείξη τουριστικών, εμπορικών και ψυχαγωγικών χρήσεων, ενώ στα βόρεια επικρατούν οι οικιστικές και εμπορικές αλλά και βιομηχανικές χρήσεις. Επίσης στην περιοχή φαίνεται να υπάρχει μια έκταση αγροτικής γης καθώς και τρεις χώροι στάθμευσης και τρεις χώροι πρασίνου.

Η διαπίστωση της Περιβαλλοντικής Αρχής ετοιμάστηκε με βάση την επιτόπια επίσκεψη και τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν με βάση τη νομοθεσία για την εκτίμηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από έργα.

Διαβάστε ακόμα: Κεντρικά γραφεία EY Κύπρου (Jean Nouvel Tower) στη Λευκωσία

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια