Ο Δήμος Λευκωσίας αγόρασε το παλιό εργοστάσιο του ΣΟΠΑΖ

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Λευκωσίας πέρασαν πρόσφατα οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών ΣΟΠΑΖ, στην περιοχή Παλλουριώτισσας. 

Διαβάστε ακόμα: Τ. Χριστοδούλου: Τα ακίνητα αποτελούν την καλύτερη επιχείρηση
 
Ο Δήμος προχώρησε στην αγορά του κτηρίου, έναντι €2,1 εκατ, από την ΚΕΔΙΠΕΣ, ποσό το οποίο εξασφαλίστηκε μέσω δανεισμού.
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνησημε το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα κτήριο σήμα – κατατεθέν της περιοχής Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας και Αγλαντζιάς. «Στόχος μας», πρόσθεσε ο Δήμαρχος,  «είναι είτε με κρατικά κονδύλια, είτε σε συνδυασμό με ευρωπαϊκά κονδύλια να αναπαλαιώσουμε και να συντηρήσουμε τόσο τον  εξωτερικό χώρο όσο και το ίδιο το κτήριο».
 
Το κατά πόσον θα δημιουργηθεί και νέο κτήριο πάνω στο παλιό, είναι κάτι, το οποίο θα απασχολήσει στο μέλλον το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως θα συζητηθεί και η μελλοντική του χρήση. «Θέλουμε να είναι κάτι που να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη προς την όλη περιοχή, διότι μιλάμε για περιοχή που εφάπτεται της πράσινης γραμμής, που χαρακτηρίζεται από βιομηχανικές χρήσεις, ενώ την τελευταία περίοδο αναπτύσσονται οικιστικές χρήσεις, άρα θα προτιμούσαμε το  ΣΟΠΑΖ να αξιοποιηθεί είτε για ακαδημαϊκή χρήση, είτε για ερευνητικά προγράμματα ή γενικότερα με τρόπο που να βοηθά να αναπτυχθεί η περιοχή με πιο ορθολογιστικό τρόπο», τόνισε ο κ. Γιωρκάτζης.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών το 2015, το κτήριο του ΣΟΠΑΖ παρέμενε σε αχρησία, ενώ πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει την ίδια περίοδο στις εν λόγω εγκαταστάσεις είχε προκαλέσει ζημιές της τάξης των €250.000.

Διαβάστε ακόμα: Κεντρικά Γραφεία της Elias Neocleous & Co LLC
 
Για πάνω από μισό αιώνα το κτήριο στην περιοχή ΣΟΠΑΖ παρήγαγε σύνθετες ζωοτροφές και κάλυπτε τις ανάγκες του κτηνοτροφικού τομέα της Κύπρου. Ωστόσο, το 2015, αποφασίστηκε η μεταφορά των εργασιών σε νεότερα εργοστάσια του ΣΟΠΑΖ σε Αραδίππου και Αθηένου, οπότε και έκλεισε δια παντός.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών