Νέο μουσείο στη Λευκωσία μέχρι το τέλος του 2022

InBusinessNews  07/01/2019 07:46
Νέο μουσείο στη Λευκωσία μέχρι το τέλος του 2022

Νέο μουσείο στη Λευκωσία μέχρι το τέλος του 2022

InBusinessNews  07/01/2019 07:46
Στις 25 Φεβρουαρίου του 2019 θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ αρχιτέκτονα και Υπουργείου Μεταφορών για το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Λευκωσία, το οποίο θα ανεγερθεί στον χώρο του παλιού νοσοκομείου.

RELATED ARTICLES


Ολοκλήρωση στο τέλος του 2022
Σε απάντησή της στη Βουλή η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, ανέλυσε το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, τονίζοντας ότι το νέο μουσείο θα προωθηθεί με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή και η προκήρυξη του διαγωνισμού προγραμματίζεται στις 29 Νοέμβριου του 2019.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στις 3 Αυγούστου του 2020.

Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει δυόμιση χρόνια και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

Διαβάστε ακόμα: E. Hλιάδου: Νέο μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο στα σκαριά

Διαβάστε ακόμα: Σήκωσαν €14,4 δις μέσα σε έξι χρόνια

Διαβάστε ακόμα: Μ. Λουκαΐδης: Πόλεμος τιμών στο λιανεμπόριο το 2019;

 
mouseionews4

Πιθανές καθυστερήσεις από παρατάσεις ή προσφυγές
Επιπρόσθετα, από πλευράς της κ. Αναστασιάδου επισημαίνεται ότι, θα απαιτηθεί χρόνος για την τοποθέτηση των εκθεσιακών κατασκευών και των αρχαιοτήτων.
 
mouseionews


Ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργό, «υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, που μπορεί να ανατρέψουν το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, όπως, αίτημα για παράταση στην υποβολή προσφοράς και άσκηση προσφυγών από προσφοροδότες στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών».

Απαραίτητη η μετατέγαση Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών
Σημειώνεται επίσης ότι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την έγκαιρη μεταστέγαση του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, των Εξωτερικών Ιατρείων Λευκωσίας και των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου του 2020, ώστε να καταστεί δυνατή η κατακύρωση του Διαγωνισμού την 1 Ιουνίου του 2020.
 
mouseionews3

Καταληκτικά, η Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε ότι η μεταστέγαση των πιο πάνω Τμημάτων/Υπηρεσιών θα αναληφθεί από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, αντίστοιχα.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη απάντησή της στη Βουλή, η υπουργός Μεταφορών, το κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα €75 εκατ. συν ΦΠΑ και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τα Γραφεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας