E. Hλιάδου: Νέο μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο στα σκαριά

Στην επέκταση των δραστηριοτήτων του όπως επίσης και στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων του, στοχεύει το 2019 ο Όμιλος Pafilia ώστε να διευρύνει τον αριθμό των αγορών στις οποίες απευθύνεται. Παράλληλα, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες για ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του αναπτυξιακού έργου Minthis, ενώ εντατικοποιούνται οι εργασίες για το ONE στη βάση χρονοδιαγραμμάτων.
 
Την ίδια ώρα, η Ευαγγελία Ηλιάδου, εκτελεστική διευθύντρια της Pafilia Property Developers αποκαλύπτει στο InBusinessNews ότι ο Όμιλος προχωρεί στο σχεδιασμό ενός μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου για το οποίο σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη high-end ακινήτων η κ. Ηλιάδου σημειώνει ότι συνέτεινε ώστε να υπάρχει απεξάρτηση από τις παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και της Ρωσίας, ενώ ο Όμιλος κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές από 20 διαφορετικές εθνικότητες.

Διαβάστε ακόμα: Σήκωσαν €14,4 δις μέσα σε έξι χρόνια

Διαβάστε ακόμα: Μ. Λουκαΐδης: Πόλεμος τιμών στο λιανεμπόριο το 2019;

Διαβάστε ακόμα: Νέο μουσείο στη Λευκωσία μέχρι το τέλος του 2022
 
Ποσό μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε high-end ακίνητα από ξένους;
Ανέκαθεν η ζήτηση των high-end ακινήτων, προερχόταν από ξένους επενδυτές. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξανόμενη ζήτηση για αυτή την κατηγορία των ακινήτων, συνέπεια της συντεταγμένης προσπάθειας που κατέβαλαν οι εταιρείες ανάπτυξη γης μαζί με την κυβέρνηση, για τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, καθιστώντας έτσι τη χώρα μας πόλο έλξης ξένων επενδύσεων.

Από ποιες χώρες προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;
Το πιο θετικό στοιχείο και συνάμα σημαντική αλλαγή που επέφερε η ανάπτυξη high-end ακινήτων, είναι η απεξάρτηση του τομέα από τις παραδοσιακές αγορές όπως η Αγγλία και η Ρωσία. Η στροφή προς την κατασκευή πολυτελών οικιστικών έργων αλλά και εμπορικών ακινήτων, κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών ψηλής οικονομικής επιφανείας πολλαπλών εθνικοτήτων. Αξίζει να αναφέρω ότι ως εταιρεία έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε επενδυτές είκοσι διαφορετικών εθνοτήτων. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρείται από χώρες όπως η Κίνα, χώρες της  Νοτιοανατολικής Ασίας, η Αφρική και η Μέση Ανατολή.

Οι τάσεις στην τοπική  αγορά ακινήτων;
Η οικονομική κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει σημαντικά την τοπική αγορά των ακινήτων, αφού το επενδυτικό ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών αγοράς ακινήτων έχει ατονήσει. Επιπρόσθετα, ο τρόπος ζωής των Κυπρίων έχει αλλάξει και ειδικότερα των νέων και των νεαρών ζευγαριών. Αυτοί οι δυο παράγοντες έχουν διαμορφώσει μια νέα τάση στην τοπική αγορά ακινήτων, που θέλει τους εγχώριους αγοραστές να στρέφονται προς την αγορά μικρότερου μεγέθους διαμερισμάτων, χωρίς όμως εκπτώσεις στην ποιότητα και τις ανέσεις που θα τους παρέχει μια ενιαία ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός, ότι έχει αυξηθεί η κατασκευή αρκετών μικρών ενιαίων αναπτύξεων που συνοδεύονται με αρκετές υπηρεσίες κοινής χρήσης.

Οι στόχοι του Ομίλου Pafilia για το 2019;
Ο πρώτος στόχος είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των κατασκευαστικών εργασιών του αναπτυξιακού μας έργου Minthis, που περιλαμβάνει την κατασκευή του κέντρου ευεξίας, την πλατεία με τα καταστήματα και τα εστιατόρια, καθώς και ενός μεγάλου αριθμού επαύλεων που έχουν πωληθεί μέσα στο 2018.

Ο δεύτερος μας στόχος είναι η εντατικοποίηση του κατασκευαστικού κύκλου που αφορά στο έργο ΟNE στη Λεμεσό, ώστε να μπορέσει να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει.

Πέραν των πιο πάνω έργων που βρίσκονται σε πλήρη κατασκευαστική εξέλιξη, προχωρούμε σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες και του συμβούλους μηχανικούς μας, στο σχεδιασμό ενός μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου και για το οποίο πολύ σύντομα ο όμιλος μας θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις.

Τέλος, για το 2019 πέραν του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού έχουμε θέσει ως στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων και του δικτύου των πωλήσεων μας, θέλοντας να διευρύνουμε τον αριθμό των αγορών που απευθυνόμαστε, ενώ παραμένει και ο στόχος της συνεχούς αναδιοργάνωσης και βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας, διατηρώντας πάντα το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα μέσα στο νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Πως προχωρούν οι εργασίες για το ΟΝΕ;
Όπως έχω ήδη αναφέρει οι κατασκευαστικές εργασίες ανέγερσης του έργου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα  και την μηνιαία έκθεση προόδου των εργασιών   που ετοιμάζεται από τους συμβούλους μας, μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί οι εργασίες που αφορούν την σκυροδέτηση των ορόφων μέχρι τον 17ον όροφο του κτιρίου που βρίσκεται σταεξήντα  πέντε μέτρα ύψος από το έδαφος. Έχει ήδη γίνει η σκυροδέτηση των στοιχείων του πυρήνα της άνω δομής του κτιρίου19ου και 20ου  επιπέδου, σε ύψος ενενήντα  μέτρων από το έδαφος.Παράλληλα με τις εργασίεςσκυροδετήσεων εκτελούνται εργασίες που αφορούν το κέλυφος του κτιρίου και  περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του συστήματος στήριξης των υαλοπινάκων στην βόρεια πλευρά του Πύργου και των μεταλλικών στηριγμάτων για το σύστημα αλουμίνιων, καθώς και της τοποθέτησης των στοιχείων GRC.

Παράλληλα με τις επί τόπου εργασίες γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και δοκιμές για τη διασφάλιση των προτύπων ποιότητας που έχουμε θέσει ως εταιρεία, όσον αφορά τις εργασίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο έργο. Μέσα στο πλαίσιο αυτό έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία δοκιμές πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Κύπρου, σε εξειδικευμένα εργαστήρια στο εξωτερικό και αφορούν στην αντοχή του σιδήρουκαιτων συνδέσμων, στην αντοχή του υλικού GRC, καθώς και των συστημάτων αλουμινίων και των υαλοπινάκων.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω αναμένω πως το έργο θα παραδοθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή