Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Altamira: 7 εμπορικά ακίνητα εκατομμυρίων προς πώληση

Εμπορικά ακίνητα αξίας εκατομμυρίων διατίθενται προς πώληση μέσα από την ιστοσελίδα της Altamira, της ισπανικής εταιρείας που ανέλαβε τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του συνεργατισμού. 

Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της πρακτικής ανταλλαγής χρέους έναντι ακινήτου. Στον παρόν στάδιο, στην ιστοσελίδα περιλαμβάνοντα επτά εμπορικά ακίνητα, στην πλειοψηφία τους στην Λευκωσία.
 
Διαβάστε ακόμα: Ελληνική: Τι άλλαξε στους αριθμούς και το στοίχημα του 2019
 
Δεκαώροφο κτήριο στο Στρόβολο
Το εν λόγω ακίνητο, με τιμή πώλησης τα €4.522.000 βρίσκεται επί της Λεωφόρου Προδρόμου στο ύψος της Πύλης Στρατοπέδου Κωστάκη Παντελίδη. Αποτελείται από δέκα ορόφους που χρησιμοποιούνται ως γραφειακοί χώροι και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο με χώρο υποδοχής και εργαστήρια και γραφειακούς χώρους στους ορόφους. Είναι κατάλληλο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) αλλά και ιδιοχρησία. Σημειώνεται ότι το ακίνητο πωλείται σε συνδυασμό με το οικόπεδο δίπλα στο κτήριο, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των υπαλλήλων και πελατών, ενώ έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για ανάπτυξη με πολυκατοικία οικιστικής χρήσης.
 
Διαβάστε ακόμα: Ι. Πέρδιος: Προβληματικό το 2019 για τον τουρισμό
 
Aκίνητο στην Αγλαντζιά
Εμπορικό ακίνητο επί της Λεωφόρου Αγλαντζίας, 300 μέτρα δυτικά της διασταύρωσης των Λεωφόρων Λάρνακος και Αγλαντζίας. Το κτήριο, η τιμήτου οποίου ανέρχεται σε €2.500.000, αποτελείται από ισόγειο με μεσοπάτωμα, τρείς ορόφους και υπόγειο parking. Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα με μεσοπάτωμα, ενώ οι όροφοι αποτελούνται από διαμερίσματα, τα οποία λόγω της εμπορικότητας του παρακείμενου δρόμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γραφειακοί χώροι. Πρόκειται για μια περιοχή με πολλές εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις, η οποία αναμένεται να αναβαθμιστεί λόγω της βελτίωσης του οδικού της δικτύου. Λόγω της εγγύτητάς της με το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση για ενοίκια. Το ακίνητο είναι ενοικιασμένο.

 
Ακίνητο στην Πινδάρου
Το εν λόγω ακίνητο αποτελεί εμπορικό οικόπεδο και βρίσκεται επί της οδού Πινδάρου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Δήμου Λευκωσίας. Πρόκειται για γωνιακό οικόπεδο στον Άγιο Αντώνιο που απέχει περίπου 500 μέτρα βορειοανατολικά της διασταύρωσης των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Σπύρου Κυπριανού. Εντός του οικοπέδου υπάρχει κτήριο, το οποίο θεωρείται απαξιωμένο. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, το οικόπεδο μπορεί να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί σε ένα εμπορικό πολυώροφο κτήριο μεικτής ή εμπορικής χρήσης.
Η τιμή πώλησης του ανέρχεται στα €2.000.000.
 
Κτήριο στη Στροβόλου
Εμπορικό κτήριο επί της Λεωφόρου Στροβόλου, 300 μέτρα βόρεια του κυκλικού κόμβου METRO. Βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τοποθεσία καθώς η Λεωφόρος Στροβόλου αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους δρόμους της Λευκωσίας. Το κτήριο,  η τιμή του οποίου ανέρχεται σε €1.775.000, βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και αποτελείται από ισόγειο με μεσοπάτωμα και δύο ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα ενώ οι όροφοι φιλοξενούν γραφεία. Μπροστά από το κτήριο υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης για τους πελάτες του καταστήματος. Το γεγονός ότι διατίθεται ως ενιαία ιδιοκτησία αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα και είναι κατάλληλο τόσο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) όσο και ιδιοχρησία.

Εμπορικό ακίνητο στα Λατσιά
Το συγκεκριμένο εμπορικό ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημήτρη Σταύρου στα Λατσιά, περί τα 100μ νότια από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου, δίπλα από το Κέντρο Υγείας. Το κτήριο, η τιμή του οποίο υπολογίζεται στο €1 εκατ, βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και αποτελείται από υπόγειο με χώρους στάθμευσης, ισόγειο και δύο ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει ένα κατάστημα με μεγάλο μεσοπάτωμα ενώ οι όροφοι αποτελούνται από διαμερίσματα. Εφάπτεται παιδικής χαράς. Η περιοχή είναι αρκετά δραστήρια για εμπορικές χρήσεις αλλά συνάμα κατάλληλη και για οικιστικές, ενώ η εγγύτητα με το πάρκο δίδει υπεραξία – ειδικά στις οικιστικές χρήσεις. Σημαντικό πλεονέκτημα το ότι διατίθεται ως ενιαία ιδιοκτησία. Είναι κατάλληλο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) αλλά και ιδιοχρησία.

 
Κτήριο στη Λεμεσό
Πρόκειται για εμπορικό ακίνητο, αξίας €3.235.000, που βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τοποθεσία του Δήμου Λεμεσού, επί του κεντρικού οδικού άξονα Αγίας Φυλάξεως 200 μέτρα νότια της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το κτήριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αποτελείται από υπόγειο με χώρους στάθμευσης, ισόγειο και τέσσερεις ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα με μεγάλο μεσοπάτωμα ενώ στους ορόφους υπάρχουν γραφεία και διαμερίσματα. Έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους, εκ των οποίων ο ένας καταλήγει σε αδιέξοδο. Η περιοχή είναι αρκετά δραστήρια για εμπορικές χρήσεις αλλά συνάμα κατάλληλη και για οικιστικές, ενώ το γεγονός ότι το ακίνητο εφάπτεται σε πεζόδρομο δίδει υπεραξία. Σημαντικό πλεονέκτημα το ότι διατίθεται ως ενιαία ιδιοκτησία. Είναι κατάλληλο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) αλλά και ιδιοχρησία.

 
Εμπορικό κτήριο στην Αγία Νάπα
Το εν λόγω ακίνητο, αξίας €1.525.000 βρίσκεται περίπου 20 μέτρα ανατολικά της πλατείας της Αγίας Νάπας, 20 μέτρα βόρεια του Μοναστηρίου Αγίας Νάπας και 10 μέτρα δυτικά της συμβολής Λεωφόρου Μακαρίου-οδού Ελευθερίας. Εφάπτεται κατά μήκος του βόρειου του συνόρου με την οδό Ελευθερίας με πρόσοψη 20 μέτρα και στο νότιο του σύνορο με πεζόδρομο που αποτελεί μέρος της κεντρικής πλατείας της Αγίας Νάπας με πρόσοψη 26 μέτρα. Το κτήριο αποτελείται από μια καφετέρια, ένα κατάστημα, το πρώην κατάστημα της ΣΠΕ και ένα γραφείο ταξί.
 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης