ΚΟΑ: Σε αναζήτηση συμβούλων για επισκευή του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών σύμβουλων μελετητών με στόχο την επισκευή του Σταδίου «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό προχώρησε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Ο διαγωνισμός για τη σύναψη σύμβασης υπηρεσιών προκηρύχθηκε μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (eProcurement).

Στους μελετητές περιλαμβάνεται ομάδα έργου στην οποία θα συμμετέχουν ο υπεύθυνος ομάδας έργου, αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός, μηχανολόγος μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός, επιμετρητής ποσοτήτων και συντονιστής ασφάλειας και υγείας.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ανέρχεται στις 100,000, ενώ η εκτιμώμενη αξία του έργου φτάνει το €1,3 εκατ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και οι πληρωμές θα γίνονται από αυτόν.

Προσφορές δύναται να υποβληθούν έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε ακόμα: Οι νικητές των 5ων KEBE Business Leader Awards

Διαβάστε ακόμα: Η Βουλή αποφασίζει για το νέο καθεστώς στα ξενοδοχεία

Οι προτεινόμενες επισκευές
Σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης του έργου, που ετοιμάστηκε από πολιτικό μηχανικό, ανάμεσα στις προτεινόμενες εργασίες επισκευής του έργου συμπεριλαμβάνονται η εκπόνηση καθολικής μελέτης για συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων διαρροής ομβρίων στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου, επισκευή/αντικατάσταση φθαρμένων ψευδοροφών, επισκευή δαπέδων, υπερύψωση δαπέδου γυμναστηρίου και νέο τέλειωμα δαπέδου, εργασίες αλουμινίων, υαλοστασίων και σημάνσεις, υπερύψωση και κάλυψη κιγκλιδωμάτων στις κερκίδες, καθώς και προστατευτικά και άλλα κιγκλιδώματα σε εξωτερικούς χώρους, μεταλλουργικές εργασίες και σημάνσεις.

Παράλληλα, προτείνεται να γίνουν εργασίες στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μελέτη και εγκατάσταση υποδομών για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών συντήρησης/επισκευών στις οροφές, όπως επίσης αντικατάσταση αποκολημένου εξωτερικού πλακόστρωτου, περιλαμβανομένων των σκαλοπατιών.

Το μεγαλεπήβολο έργο που έγινε «ανοιχτή πληγή»
Σημειώνεται ότι το Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό, το οποίο έχει ανεγερθεί το 2004, είναι ένα πολυεπίπεδο συγκρότημα από αθλητικούς και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών ομαδικών αθλημάτων, κολυμβητική δεξαμενή, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για διεξαγωγή αθλημάτων πολεμικών τεχνών και γυμναστικής, αποδυτήρια, γραφεία, κιλικίο, αίθουσα σεμιναρίων και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του InBusinessNews τον Ιανουάριο του 2018 είχε τονιστεί ότι το μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο δημιουργήθηκε στον Αγρό με την ελπίδα να αναβαθμίσει την περιοχή και να ενισχύσει την προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού κατέληξε 14 χρόνια μετά να είναι «ανοιχτή πληγή» που απορροφά μεγάλα χρηματικά ποσά ετησίως, λόγω των εξόδων συντήρησης και των μηδαμινών του εσόδων.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών