ΚΟΑ: Σε αναζήτηση συμβούλων για επισκευή του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

InBusinessNews  07/12/2018 07:30
ΚΟΑ: Σε αναζήτηση συμβούλων για επισκευή του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

ΚΟΑ: Σε αναζήτηση συμβούλων για επισκευή του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

InBusinessNews  07/12/2018 07:30

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών σύμβουλων μελετητών με στόχο την επισκευή του Σταδίου «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό προχώρησε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

RELATED ARTICLES


Ο διαγωνισμός για τη σύναψη σύμβασης υπηρεσιών προκηρύχθηκε μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (eProcurement).

Στους μελετητές περιλαμβάνεται ομάδα έργου στην οποία θα συμμετέχουν ο υπεύθυνος ομάδας έργου, αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός, μηχανολόγος μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός, επιμετρητής ποσοτήτων και συντονιστής ασφάλειας και υγείας.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ανέρχεται στις 100,000, ενώ η εκτιμώμενη αξία του έργου φτάνει το €1,3 εκατ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και οι πληρωμές θα γίνονται από αυτόν.

Προσφορές δύναται να υποβληθούν έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε ακόμα: Οι νικητές των 5ων KEBE Business Leader Awards

Διαβάστε ακόμα: Η Βουλή αποφασίζει για το νέο καθεστώς στα ξενοδοχεία

Οι προτεινόμενες επισκευές
Σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης του έργου, που ετοιμάστηκε από πολιτικό μηχανικό, ανάμεσα στις προτεινόμενες εργασίες επισκευής του έργου συμπεριλαμβάνονται η εκπόνηση καθολικής μελέτης για συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων διαρροής ομβρίων στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου, επισκευή/αντικατάσταση φθαρμένων ψευδοροφών, επισκευή δαπέδων, υπερύψωση δαπέδου γυμναστηρίου και νέο τέλειωμα δαπέδου, εργασίες αλουμινίων, υαλοστασίων και σημάνσεις, υπερύψωση και κάλυψη κιγκλιδωμάτων στις κερκίδες, καθώς και προστατευτικά και άλλα κιγκλιδώματα σε εξωτερικούς χώρους, μεταλλουργικές εργασίες και σημάνσεις.

glafkoskliridisagros2

Παράλληλα, προτείνεται να γίνουν εργασίες στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μελέτη και εγκατάσταση υποδομών για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών συντήρησης/επισκευών στις οροφές, όπως επίσης αντικατάσταση αποκολημένου εξωτερικού πλακόστρωτου, περιλαμβανομένων των σκαλοπατιών.

Το μεγαλεπήβολο έργο που έγινε «ανοιχτή πληγή»
Σημειώνεται ότι το Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό, το οποίο έχει ανεγερθεί το 2004, είναι ένα πολυεπίπεδο συγκρότημα από αθλητικούς και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών ομαδικών αθλημάτων, κολυμβητική δεξαμενή, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για διεξαγωγή αθλημάτων πολεμικών τεχνών και γυμναστικής, αποδυτήρια, γραφεία, κιλικίο, αίθουσα σεμιναρίων και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του InBusinessNews τον Ιανουάριο του 2018 είχε τονιστεί ότι το μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο δημιουργήθηκε στον Αγρό με την ελπίδα να αναβαθμίσει την περιοχή και να ενισχύσει την προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού κατέληξε 14 χρόνια μετά να είναι «ανοιχτή πληγή» που απορροφά μεγάλα χρηματικά ποσά ετησίως, λόγω των εξόδων συντήρησης και των μηδαμινών του εσόδων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας