Ακίνητα: Θλιβερές οι επιδόσεις της Λευκωσίας στους ξένους

Το 47,5% της συνολικής αγοράς ακινήτων καταλαμβάνουν οι πωλήσεις που γίνονται από ξένους αγοραστές, στους οποίους η Πάφος εξακολουθεί να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, με σχεδόν τέσσερις στις δέκα πωλήσεις, την ίδια στιγμή που η Λευκωσία ίσα που αγγίζει το 5% των πωλητήριων εγγράφων σε αλλοδαπούς αγοραστές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2018 με ξένους αγοραστές ανήλθαν στα 3,186. Αξίζει να αναφερθεί ότι από αυτά, τα 2,182 ή ποσοστό 68,5% κατατέθηκαν για αγοραστές εκτός ΕΕ, ενώ 1,004 ή 31,5% κατατέθηκαν για αγοραστές εντός ΕΕ.

Όσον αφορά μεμονωμένα τον φετινό Σεπτέμβριο οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές ανήλθαν στις 302, εκ των οποίων 217 ήταν από μη Ευρωπαίους αγοραστές και 85 από αγοραστές στην ΕΕ.

Με δεδομένο ότι οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων του φετινού Σεπτεμβρίου ανήλθαν στις 687, οι πωλήσεις σε ξένους κατέλαβαν σχεδόν το 44% της αγοράς.

Διαβάστε ακόμα: €10 δις πίσω στη Ρωσία από Κύπρο σε 15 μήνες

Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: Θλιβερές οι επιδόσεις της Λευκωσίας στους ξένους

Στην Πάφο το 40%
Η Πάφος διατήρησε το εννεάμηνο την πρωτιά στους ξένους αγοραστές. Συγκεκριμένα, στην Πάφο κατατέθηκαν συνολικά 1,248 από ξένους αγοραστές ή ποσοστό 39%, εκ των οποίων 732 εκτός ΕΕ και 516 εντός ΕΕ.

Ακολουθεί η Λεμεσός, η οποία καταλαμβάνει το 29,7% των πωλήσεων σε ξένους, με 949 πωλητήρια έγγραφα, από τα οποία 767 εκτός ΕΕ και 182 εντός ΕΕ.

Τρίτη κατατάσσεται η Λάρνακα με 507 πωλήσεις το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς, εκ των οποίων 404 αφορούσαν αγοραστές εκτός ΕΕ και 103 αγοραστές εντός ΕΕ.

Τελευταία και καταϊδρωμένη η πρωτεύουσα
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με 314 πωλητήρια έγγραφα για ξένους αγοραστές, εκ των οποίων 191 εκτός ΕΕ και 123 εντός ΕΕ.

Στην τελευταία θέση παραμένει η Λευκωσία, με μόλις 168 πωλήσεις σε ξένους εντός εννέα μηνών, από τις οποίες 88 από αγοραστές εκτός ΕΕ και 80 από αγοραστές εντός ΕΕ. Σημειώνεται ότι η πρωτεύουσα καταλαμβάνει μόνο το 5% των πωλήσεων ακινήτων σε ξένους. Μόνο τον Σεπτέμβριο, κατατέθηκαν 11 πωλητήρια έγγραφα από αγοραστές εκτός ΕΕ και 10 από αγοραστές εντός ΕΕ.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας