Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Oxley Planetvision: Πράσινο φως σε δύο πύργους και πεντάστερο

Την έγκρισή του στο νέο πολυτελές έργο ανάπτυξης μικτής χρήσης της Λεμεσού έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Το Oxley Planetvision τοποθετείται σε μια σειρά τεμαχίων που ανέρχονται συνολικά σε 102,637 τετραγωνικά μέτρα έκτασης.

Τα τεμάχια στα οποία θα ανεγερθεί το έργο βρίσκονται στην περιοχή Αόρατοι, εντός του ορίου της κοινότητας Πύργου, κοντά από το ξενοδοχείο Park Lane (πρώην Le Meridien) και ανατολικά προς τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Μονής. 

Διαβάστε ακόμα: Νέος… horizon για την Ελληνική

Δύο πύργοι
Η όλη ανάπτυξη περιλαμβάνει δύο πύργους με 20 και 22 επίπεδα διαμερισμάτων αντίστοιχα, καθώς και ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο θα περιλαμβάνει ρεσεψιόν, αίθουσα εκδηλώσεων, εστιατόρια, γυμναστήριο, αίθουσα γιόγκα, θέατρο, αίθουσα παιχνιδιών, εσωτερική και εξωτερική πισίνα. 

Οι δύο πύργοι διαμερισμάτων αναμένεται να έχουν ύψος 97 και 105 μέτρα αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: ​​​Πολυτελές ξενοδοχείο ανεγείρει γνωστή αλυσίδα στη Λεμεσό

Ξενοδοχείο 251 δωματίων
Το ξενοδοχείο, θα αποτελείται από 251 δωμάτια και όλους τους συνοδευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Και τα δύο αυτά στοιχεία μοιράζονται ένα επίπεδο σε βάθρο (podium), το οποίο θα φιλοξενήσει τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως επίσης και τις υπηρεσίες του συμπλέγματος. 

Το εν λόγω ξενοδοχείο περιλαμβάνει τρεις πτέρυγες που σχηματίζουν ένα Ε. Η είσοδος, το λόμπυ και το σαλόνι θα βρίσκονται στο επίπεδο 4, ενώ όλοι οι άλλοι δημόσιοι χώροι περιλαμβανομένων των εστιατορίων και των πισίνων θα βρίσκονται στο επίπεδο 1.

Το όλο συγκρότημα θα βρίσκεται σε τοπιοτεχνημένο χώρο και θα είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανόνες της πράσινης δόμησης.

Το έργο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους μόνιμους και παροδικούς κατοίκους στην ευρύτερη ανατολική Λεμεσό, δημιουργώντας περισσότερη εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κύπριος πίσω από την εξαγορά του πρώην Holiday Inn

Ποιές είναι οι δύο εταιρείες
Ιδιοκτήτης του έργου είναι η Oxley-Planet Vision Properties, έπειτα από συνεταιρισμό που δημιούργησαν οι εταιρείες Planetvision Properties και Oxley Holdings.

Οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της χρονιάς, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν τρία χρόνια, με το έργο να εισέρχεται στη φάση της λειτουργίας σταδιακά από τις αρχές του 2022.

Με έδρα τη Σιγκαπούρη η Oxley ειδικεύεται στην ανάπτυξη ποιοτικών οικιστικών, εμπορικών και βιομηχανικών έργων. 

Ο όμιλος διαθέτει ακίνητα, μεταξύ άλλων, στην Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Καμπότζη, τη Μαλαισία, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Κίνα.

Η Planetvision είναι μια ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που ειδικεύεται στη διάρθρωση, την αξιολόγηση, την προώθηση και την υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης