Πωλήσεις άνω των €400 εκατ στη Μαρίνα Λεμεσού

Πωλήσεις ακινήτων πέραν των €400 εκατ κατέγραψε η Μαρίνα Λεμεσού, με τη συντριπτική πλειοψηφία των διαμερισμάτων και των πολυτελών επαύλεων να έχουν αγοραστεί από ξένους αλλά και Κύπριους επενδυτές. Την ίδια ώρα, στο 50% βρίσκονται οι πωλήσεις των Castle Residences, των τελευταίων υπό κατασκευή διαμερισμάτων της μαρίνας, με τις μέχρι στιγμής πωλήσεις να ξεπερνούν τα €70 εκατ. 

Διαβάστε ακόμα: C. Ballantyne: Μετατρέποντας τη Λεμεσό σε πόλη των ονείρων

Πουλήθηκε η πλειοψηφία των ακινήτων

Η μαρίνα διαθέτει 285 κατοικίες, 211 πολυτελή διαμερίσματα και 74 επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στην παραλία. Όλα τα ολοκληρωμένα διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί, συμπεριλαμβανομένων των υπό κατασκευή διαμερισμάτων στο οικιστικό συγκρότημα «Nireas Residences» στο παραθαλάσσιο μέτωπο. Οι πολυτελείς επαύλεις «Peninsula Villas» έχουν όλες πωληθεί και παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ακολουθούν τώρα οι επαύλεις «Island Villas» οι οποίες προσφέρουν ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους εώς και 60μ έξω ακριβώς από τον κήπο τους. Οι τελευταίες διαθέσιμες επαύλεις των «Island Villas» ανέρχονται στις 14 και βρίσκονται στην κυριολεξία «πάνω στη θάλασσα». 

Στο 50% οι πωλήσεις των Castle Residences

Την ίδια ώρα, το συγκρότημα διαμερισμάτων Castle Residences, το οποίο διατέθηκε πρόσφατα προς πώληση έχει πωληθεί σε ποσοστό  50%. Όπως πληροφορείται το InBusinessnews, από τα 61 συνολικά διαμερίσματα του συγκροτήματος, έχουν μείνει διαθέσιμα τα 29. Οι μέχρι στιγμής πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα €70 εκατ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των διαθέσιμων διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences κυμαίνονται από €2 εκατομμύρια για τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων μέχρι €6,3 εκατομμύρια για διαμερίσματα τεσσάρων υπνοδωματίων και ρετιρέ.

 

Υπενθυμίζεται πως τα Castle Residences αποτελούν την τελευταία σειρά διαμερισμάτων του έργου. Η διαδικασία κατασκευής του συγκροτήματος βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020. Τα ιδιαίτερα δημοφιλή αυτά διαμερίσματα, περιβάλλονται από θάλασσα ενώ η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα, γίνεται μέσω ιδιωτικής γέφυρας.

Διαβάστε ακόμα: Hellas Direct: Μπάσιμο στην κυπριακή αγορά με "WTF"

Και ξένοι και Κύπριοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικιστικές μονάδες στη Μαρίνα Λεμεσού έχουν ήδη αγοραστεί από ιδιοκτήτες πέραν των 30 εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και Κύπριων αγοραστών. Το οικιστικό προϊόν του έργου έχει σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία, προσελκύοντας ένα ευρύ δημογραφικό φάσμα. Πρόκειται για αγοραστές ακινήτων που εκτιμούν ιδιαιτέρως το lifestyle που προσφέρει η Μαρίνα Λεμεσού, με δυνατότητα ελλιμενισμού superyacht, στην καρδιά μιας πόλης που σφύζει από ζωή. Πολλοί ένοικοι χρησιμοποιούν το διαμέρισμα ή την έπαυλή τους ως εξοχική κατοικία, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαμένουν στη Μαρίνα Λεμεσού σε μόνιμη βάση.

Στο 50% η αξιοποίηση της μαρίνας
Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της μαρίνας από ιδιοκτήτες  σκαφών, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, έχει διατεθεί ποσοστό πέραν του 50% των θέσεων ελλιμενισμού.  Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το εν λόγω ποσοστό αφήνει ιδιαιτέρως ικανοποιημένη της εταιρεία διαχείρισης της μαρίνας.

Δειτε Επισης

Α. Βαφεάδης: Στις 16 Ιουνίου 2024 η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας-Πώς προχωρούν οι εργασίες(pics)
Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα
Οι μέσες αξίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024-Η εικόνα για διαμερίσματα, οικίες, οικόπεδα και χωράφια
Εγκαίνια για το Beon Active Office στην Πάφο
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη