Hotspot για Ρώσους οι πολυτελείς κατοικίες της Κύπρου

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινείται η αγορά πολυτελών κατοικιών στην Κύπρο, ευνοούμενη από την κάθοδο ξένων επενδυτών, οι οποίοι με τη σειρά τους επωφελούνται από τα προγράμματα εξασφάλισης διαβατηρίου και υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τον δείκτη PIRI 100 (Prime International Residential Index), ο οποίος παρακολουθεί την κίνηση των τιμών των πολυτελών οικιστικών ακινήτων, η Κύπρος κατατάσσεται στην 41η θέση για το 2017, ανάμεσα σε 100 προορισμούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου δείκτη παρουσίασε ο διεθνής οίκος Knight Frank, ο οποίος εξειδικεύεται στις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ακινήτων και προχώρησε στη δημοσίευση του Wealth Report 2018.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Νεοπτολέμου: Με ξεκάθαρο όραμα για την Remedica

Μάλιστα, η Κύπρος παρουσίασε αύξηση 2,6% στις τιμές πολυτελών κατοικιών μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Η θέση της Κύπρου στον δείκτη για τις τιμές πολυτελών οικιστικών ακινήτων αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές αφήνουν πίσω της προορισμούς όπως το Σικάγο, την Ουάσινγκτον, το Μαϊάμι και το Τόκιο.

Σημειώνεται ότι το κυπριακό διαβατήριο, το οποίο προσφέρεται μέσω των προγραμμάτων ιθαγένειας και μόνιμης παραμονής, κατατάσσεται στη 17η θέση, προσφέροντας πρόσβαση χωρίς βίζα σε 159 χώρες. Η ελάχιστη προαπαιτούμενη επένδυση κεφαλαίου φτάνει τα 2,4 εκατ. δολάρια.


Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤ: Αυξήθηκε η χορήγηση δανείων στην ευρωζώνη

Μας προτιμούν οι Ρώσοι
Την ίδια ώρα, η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές εξαιρετικά εύπορων αγοραστών από τη Ρωσία και χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), οι οποίοι επενδύουν σε ακίνητα σε ξένες χώρες.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, εξαιρετικά εύπορο άτομο, θεωρείται κάποιος, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα €30 εκατ. δολάρια, εξαιρουμένης της κύριας κατοικίας του.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ελβετία και την Ιταλία, η Κύπρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση των επιλογών πλούσιων αγοραστών από τη Ρωσία και χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι εύποροι Ρώσοι επενδυτές έχουν την Κύπρο ως πέμπτη επιλογή όσον αφορά τους προορισμούς, στους οποίους θα ήθελαν να μεταναστεύσουν, μετά την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μονακό και την Ιταλία.

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα