Μ. Νεοπτολέμου: Με ξεκάθαρο όραμα για την Remedica

Ενώ ορισμένοι ακολουθούν μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία κατά λάθος, άλλοι δίνουν την εντύπωση πως ό, τι κάνουν αποτελεί μέρος ενός πλάνου άρτια σχεδιασμένου. Ο Μιχάλης Νεοπτολέμου, Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Remedica, εμπίπτει σίγουρα στην τελευταία κατηγορία. Πιστός σε αυτό που αποκαλεί «το τρίγωνο της επιτυχίας», που απαρτίζεται από εμπειρία στον ακαδημαϊκό χώρο, δημόσιο τομέα και βιομηχανία, ο ίδιος φαίνεται να έχει εξασφαλίσει βαθιά συμμετοχή και στις τρεις πλευρές.

«Τα χρειάζεται ώστε να αποφύγεις τόσο ένα γνωστικό χάσμα όσο και το κενό εμπειρίας», εξηγεί σε συνέντευξη του στο περιοδικό GOLD, υπενθυμίζοντας πως μετά το Διδακτορικό του στην Μηχανική-Αεροδιαστημική και ορισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σε διάφορους άλλους τομείς, ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα σε διάφορα ξένα και τοπικά πανεπιστήμια, ενώ στη συνέχεια προσλήφθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού το 2004. Το 2009 διορίστηκε στις Βρυξέλλες ως Attaché για θέματα προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών και αργότερα έγινε διπλωματικός σύμβουλος για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα: Hotspot για Ρώσους οι πολυτελείς κατοικίες της Κύπρου

«Αργότερα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας μου δόθηκε η ευκαιρία να επεκτείνω τις διαπραγματευτικές και επικοινωνιακές δεξιότητές μου και να αποδείξω αν θα μπορούσα να εκπληρώσω ή όχι», λέει, σημειώνοντας ότι η επιτυχία του επιβραβεύθηκε από μερικές σημαντικές ΜΚΟ, ενώ του ζητήθηκε όπως βοηθήσει την διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

«Αφήνοντας» πίσω του μια επιτυχημένη καριέρα στον δημόσιο τομέα, ο κ. Νεοπτολέμου αποφάσισε όπως λίγοι Κύπριοι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρατταν, να παραιτηθεί και να ενταχθεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην Remedica.
 
Σε ό,τι αφορά το όραμα του για την Remedica, ο κ. Νεοπτολέμου σημειώνει ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ένα εργασιακό χώρο το οποίο θα προσελκύει, θα διατηρεί και θα αναπτύσσει ταλαντούχους ανθρώπους με δημιουργικότητα και καινοτομία και, συνεπώς, την παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία. «Μέσω αυτών, το όραμα είναι να επεκταθεί ο κύκλος εργασιών της Remedica κατά 100% τα επόμενα 5-10 χρόνια, να έχουμε ένα επικεντρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και να έχουμε συστήματα που θα βοηθήσουν όλους τους εργαζόμενους να εργαστούν με τον πιο αποτελεσματικό και έγκαιρο τρόπο. Αυτή είναι η κουλτούρα που θέλω να ενσωματώσω στη Remedica για να επιτύχω το όραμα της εταιρείας».
 
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Νεοπτολέμου στο περιοδικό GOLD τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών