Δήμος Δήμου: Ποιος είναι ο ISACA και ο ρόλος του στην κυβερνοασφάλεια

Η έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, αναμένεται ότι κατά την επόμενη δεκαετία, η ζήτηση για επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας θα αυξηθεί ραγδαία, ενώ, οι δεξιότητες που απαιτούνται για αυτές τις θέσεις εξελίσσονται συνεχώς.

O ISACA Cyprus Chapter, με διάφορες ενέργειες, ενισχύει τις προσπάθειες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνει με την IMH το 2ο Cyber Security Conference που πραγματοποιείται στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. 

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, o πρόεδρος του ISACA Cyprus Chapter, Δήμος Δήμου, παρουσιάζει τον σύνδεσμο καθώς και σκιαγραφεί τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κυβερνοασφάλεια.  

Διαβάστε ακόμα: 

Έρευνα: Χωρίς πλάνο σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (πίνακες) 

Ηρ. Νεοφύτου: Μαύρη τρύπα για την οικονομία τα παράνομα φροντιστήρια 

Οι ολοκαίνουργιες πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου Amathus (photos) 

Γίνεται τετραπλής κατεύθυνσης ο δρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου 

Παράλληλα, αναφέρεται στους νέους κανονισμούς της Ε.Ε. καθώς και στο πώς η πανδημία και μετέπειτα ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασαν τον τομέα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Δήμου Δήμου:

Πότε ιδρύθηκε ο ISACA και με ποιο σκοπό;

O ISACA Cyprus Chapter έχει ιδρυθεί το 2010 ως ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και είναι ένας από τους συνδέσμους του ISACA (Information Systems Audit and Control Association) International που εδρεύει στις ΗΠΑ. Σκοπός του, να βοηθήσει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τους μέσα από τη δραστηριοποίηση στην ανάπτυξη, υιοθέτηση και χρήση παγκοσμίως αποδεκτών πρακτικών για πληροφοριακά συστήματα, στην ενημέρωση και στην επαγγελματική εκπαίδευση των μελών του.

Σήμερα, το ISACA International εξυπηρετεί περισσότερους από 165.000 επαγγελματίες σε 180+ χώρες, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών θέσεων που σχετίζονται με πληροφοριακά συστήματα, όπως ελεγκτές πληροφορικής, εσωτερικούς ελεγκτές, επαγγελματίες διακυβέρνησης, επαγγελματίες διαχείρισης κινδύνου που απορρέουν από πληροφοριακά συστήματα, συμβούλους και διοικητικά στελέχη οργανισμών.

Το Κυπριακό Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Cyprus Chapter) είναι ο αρμόδιος φορέας εκπροσώπησης πιστοποιημένων επαγγελματιών ελέγχου πληροφορικής στη χώρα μας.

Από πόσα μέλη αποτελείται και τι ενέργειες κάνει για τα μέλη του;

Το Ινστιτούτου αποτελείται από πέραν των 140 μελών Παγκύπρια. Τα μέλη προέρχονται από διάφορους τομείς και ειδικότητες του κλάδου πληροφορικής. Ενδεικτικά οι ενέργειες του Ινστιτούτου για την επίτευξη του σκοπού του συμπεριλαμβάνουν:

  • Την οργάνωση επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων (με διαδικτυακή και φυσική παρουσία).
  • Σε συνεργασία με άλλους επαγγελματικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οργανισμούς καθορισμού προτύπων συνεισφέρει ως προς το να αντιμετωπιστεί και να ανταποκριθεί σε θέματα αμοιβαίας σημασίας, να παρέχει επαγγελματική καθοδήγηση και να προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης. Οι συνεργασίες αυτές στοχεύουν τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο.
  • Προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης όπως απαιτείται από’ όλα τα μέλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση και ανάπτυξη των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους για να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σημερινό δυναμικό και απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Τα προγράμματα στοχεύουν στο να διασφαλιστεί ότι η κατάρτιση και η ανάπτυξη των μελών του είναι χρήσιμη, σχετική και κατάλληλη σ’ όλα τα στάδια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
  • Την συμμετοχή και εκπροσώπηση του Ινστιτούτου σε πρωτοβουλίες που οργανώνονται από Κυβερνητικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες, Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και άλλων Ινστιτούτων/Οργανισμών για την πραγματοποίηση των στόχων του.
  • Την συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές για την παροχή ενημέρωση στην επίλυση προβλημάτων που ανάγονται στο τομέα την Πληροφορικής.
  • Προγράμματα Mentorship του ISACA σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας των μελών που θέλουν να προσφέρουν ή να λάβουν υποστήριξη επαγγελματικής ανάπτυξης. Η καθοδήγηση σταδιοδρομίας βοηθά τους συμμετέχοντες να επεκτείνουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους.

Δώστε μας τα ονόματα των μελών του Δ.Σ., τη θέση τους σε αυτό και την ιδιότητα και θέση τους στον ευρύτερο επαγγελματικό τους χώρο.

Το σημερινό Δ.Σ. του Ινστιτούτου στην Κύπρο αποτελείται από τα ακόλουθα 10 μέλη

  • Δήμος Δήμου, CEO, Reg4Tech Ltd
  • Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Vice President - IS Internal Auditor, Bank Of Cyprus
  • Κωνσταντίνος Σολωμονίδης, Treasurer - Information Security and Risk Management Analyst, Bank of Cyprus
  • Σοφία Κωνσταντίνου, Secretary - IT Audit Manager, Forensic & Integrity Services, EY Cyprus
  • Ανδρέας Ιωάννου, Webmaster & Certifications Coordinator - IT Audit Senior Manager, KPMG Cyprus
  • Άννα Παπαονησιφόρου, SheLeadsTech Liaison and Membership Director - Digital Risk Manager, Grant Thornton
  • Χρίστος Ασπρής, Marketing Director - Audit Officer, Audit Office of the Republic of Cyprus
  • Μιχαήλ Σόλων Κασίνη, Government Relations and Advocacy Director - Risk Assurance - Digital Trust services, PwC Cyprus
  • Πασχάλης Πισσαρίδης, Academic Director / Rising Professional Liaison - Senior Officer Information Security, Hellenic Bank
  • Μαρία Παντελή, Communications Director - Information Systems Auditor, Hellenic Bank

Τι πραγματεύεται το 2nd Cyber Security Conference, το οποίο διοργανώνεται για 2η χρονιά;

Η ψηφιακή καινοτομία βοηθά τις επιχειρήσεις να ενδυναμώσουν διαδικασίες και να βελτιστοποιήσουν πρακτικές δίνοντάς τους έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, η ψηφιακή επανάσταση για κάθε εταιρεία ενέχει κινδύνους και δημιουργεί νέα τρωτά σημεία όπως στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Τα εταιρικά στελέχη πρέπει να επαγρυπνούν και να παραμένουν ενημερωμένα με τις σημερινές προκλήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Πρέπει να εφαρμοστούν στρατηγικές οι οποίες θα επιτρέπουν στις διοικήσεις να εντοπίζουν έγκαιρα απειλές και να εφαρμόζουν ασφαλιστικές δικλείδες έναντι κάθε μορφής κυβερνοεπίθεσης.

Ο στόχος του συνεδρίου για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο είναι να παρέχει πληροφόρηση για τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ασφάλειας των Πληροφοριακών Συστημάτων για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και κατ’ επέκταση την προστασία των ζωτικής σημασίας υποδομών των οργανισμών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εκπαίδευσης σχετικά με τον τρόπο πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Επιπρόσθετα, η ψηφιακή εμπιστοσύνη που εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η εμπιστοσύνη σε ένα ψηφιακό πλαίσιο απαιτείται σε όλες τις σχέσεις που εξελίσσονται σε ένα ψηφιακό οικοσύστημα. Η απαιτούμενη εμπιστοσύνη εκτείνεται πέρα από την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία και περιλαμβάνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, τις διαδικασίες και τον οργανισμό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένει προτεραιότητα για την αντιμετώπιση της αύξησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, του κυβερνοπολέμου.

Παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάγκη για βελτιωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν τις πανταχού παρούσες ευρυζωνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες με επίκεντρο την πληροφορική και την κοινωνική διαστρωμάτωση των δεξιοτήτων στην πληροφόρηση και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, πολλές κυβερνήσεις και θεσμοί ξεκινούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που κυμαίνονται από την καθοδήγηση, μέσω της τυποποίησης, έως τη συνολική νομοθεσία και τους κανονισμούς.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει σημαντική έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ζήτηση κατά την επόμενη δεκαετία για επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας αναμένεται μόνο να αυξηθεί. Οι δεξιότητες που απαιτούνται για αυτές τις θέσεις είναι ποικίλες και συνεχίζουν να εξελίσσονται.

O ISACA Cyprus πιστεύει ότι μέσω της βοήθειας που προσφέρει στα παραπάνω θα επιτρέψει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να προστατέψει καλύτερα την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων υποδομών, όπως επίσης και άλλων υποδομών που μπορεί να καταστούν κρίσιμες στο μέλλον. Η κοινότητα του ISACA στην Κύπρο μπορεί να παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με τις τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις και να στηρίξει τις προσπάθειες του Κράτους να καταστεί ηγέτης της κυβερνοασφάλειας διεθνώς.

Ο ISACA διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο έμπειρων και πιστοποιημένων εθελοντών -υποστηριζόμενων από επαγγελματικό προσωπικό- για να βοηθήσει το κράτος και επιχειρήσεις σε όλες τις σχετικές μελλοντικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και τους παρόχους εκπαίδευσης, ούτως ώστε να προσφέρουν τεχνογνωσία κυβερνοασφάλειας, καθώς και των σχετικών πιστοποιήσεων και έρευνας.

Σε αυτήν την έλλειψη, ο ISACA δεσμεύεται να αντιμετωπίσει προληπτικά αυτήν την κρίση δεξιοτήτων και να προσφέρει στους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας όσα έχει επιτύχει (και θα συνεχίσει να κάνει) για τους επαγγελματίες ελέγχου, διακυβέρνησης και πληροφοριών και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ποιοι είναι οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου; Τι νέο υπάρχει στην ατζέντα του κυβερνοχώρου και της ψηφιακής τεχνολογίας της ΕΕ;

Η νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας και οι προτάσεις που περιγράφονται αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς στοχεύει στην ενίσχυση της συλλογικής ανθεκτικότητας της Ευρώπης έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμιστικού οικοσυστήματος στο οποίο όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από ασφαλείς ψηφιακές υπηρεσίες και εργαλεία.

Η στρατηγική της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στοχεύει στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στις απειλές στον κυβερνοχώρο και στη διασφάλιση ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις επωφελούνται από αξιόπιστες ψηφιακές τεχνολογίες.

Μια στρατηγική κυβερνοασφάλειας προσφέρει ένα σαφές, λεπτομερές σχέδιο που τροποποιεί την ασφάλεια σε έναν οργανισμό. Βοηθά τους CISO να στραφούν από την αντιδραστική στην προληπτική ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε διάφορες σχετικές απειλές.

Η Οδηγία για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (NIS) είναι το πρώτο νομοσχέδιο σε επίπεδο ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ο ειδικός στόχος της ήταν να επιτευχθεί υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στα κράτη μέλη.

Ως μέρος της ανακοίνωσης για το σχέδιο ανάκαμψης «Η στιγμή της Ευρώπης: Επιδιόρθωση και προετοιμασία για την επόμενη γενιά», η Επιτροπή δημοσίευσε μια νέα Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, τα οικονομικά, η ασφάλεια, οι δημοκρατικές διαδικασίες, το διάστημα και η άμυνα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το δίκτυο και τα συστήματα πληροφοριών συνδέονται ολοένα και περισσότερο και αυτές οι διατομεακές αλληλεξαρτήσεις αυξάνουν την ευπάθεια σε κυβερνοεπιθέσεις, η Επιτροπή έχει ξεκινήσει μια στρατηγική που επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες και συναφείς πρωτοβουλίες:

  • ανθεκτικότητα, τεχνολογική κυριαρχία και ηγεσία
  • δημιουργία επιχειρησιακής ικανότητας για πρόληψη, αποτροπή και αντίδραση,
  • προώθηση ενός παγκόσμιου και ανοιχτού κυβερνοχώρου

Η στρατηγική υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της βελτίωσης του συνολικού επιπέδου της κυβερνοασφάλειας μέσω συνεπών και ομοιογενών κανόνων, με κοινούς δεσμευτικούς κανόνες για την ασφάλεια των πληροφοριών και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για όλα τα θεσμικά όργανα, φορείς και οργανισμούς της ΕΕ.

Επιτροπή υπέβαλε επίσης νομοθετική πρόταση για την ενημέρωση της οδηγίας NIS για την επίτευξη υψηλότερου κοινού επιπέδου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε ολόκληρη την Ένωση.

Ο νόμος της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια εκχωρεί επίσης μόνιμη εντολή στον ENISA, ο Οργανισμός της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και του παρέχει περισσότερους πόρους και νέα καθήκοντα.

Πως σας επηρέασε η πανδημία του covid-19 και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε κάποιο αντίκτυπο στις εργασίες σας και γενικότερα στο σύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον επιχειρηματικό κόσμο;

Η πανδημία του Covid-19 μας έχει περιορίσει στην οργάνωση εκδηλώσεων με φυσική παρουσία για τα μέλη μας. Ταυτόχρονα μας έχει ανοίξει τους ορίζοντες για συμμετοχή σε συνέδρια με ψηφιακή παρουσία που οργανώνονται σε άλλες χώρες του ISACA για τα οποία χρειάζεται να ταξιδέψεις. 

 Όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο, η γρήγορη προσαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού από τους οργανισμούς προκειμένου να μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια του Covid έχει αυξήσει τους κινδύνους στα πληροφοριακά συστήματα και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Κατ επέκταση η προσοχή του κλάδου ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και ιδιωτικότητας δεδομένων έχει αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια σε πτυχές που τον επηρεάζουν.

Τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας των οργανισμων έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικό σενάριο και πρόσφεραν σημαντική ενημέρωση στις διοικήσεις των οργανισμών για την ετοιμότητα τους να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους συμβάντα.

Για τις κρίσιμες υποδομές η πανδημία του covid-19 και ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, είναι πραγματικά σενάρια που πρέπει θα τους τροφοδοτήσουν σημαντικές πληροφορίες για τους μελλοντικούς στόχους και επενδύσεις σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, της ιδιωτικότητας δεδομένων, των κυβερνοεπιθέσεων και της επιχειρησιακής συνέχειας των εργασιών τους.

Είναι έτοιμες οι εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις στον κυβερνοχώρο και ποιοι είναι οι βασικότεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν σήμερα;

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση έρευνας του ISACA, “State of Cybersecurity 2022: Global Update on Workforce Efforts, Resources and Cyber Operations”, οι οργανισμοί δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ με την πρόσληψη, τη διατήρηση εξειδικευμένων επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας καθώς και τη διαχείριση του κενού δεξιοτήτων που υπάρχει σήμερα στην αγορά.

Χαρακτηριστικά, το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν ανοικτές θέσεις εργασίας στο τομέα της κυβερνοασφάλειας, αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από το 2021. Το 62% αναφέρει ότι οι ομάδες τους στον κυβερνοχώρο είναι υποστελεχωμένες και ένας 1 στους 5 λέει ότι χρειάζονται περισσότερους από 6 μήνες για να βρεθούν κατάλληλοι υποψήφιοι κυβερνοασφάλειας για ανοιχτές θέσεις.

Η έρευνα επισημάνει τα κορυφαία κενά δεξιοτήτων που βλέπουν στους σημερινούς επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας και τα οποία είναι:

  • διαπροσωπικών / επικοινωνιακών δεξιοτήτων (54%),
  • το cloud computing (52%) και
  • οι έλεγχοι ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων (34%).

    Τέλος, οι κύριες ανησυχίες των εταιρειών σχετικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, επικεντρώνονται:
     
  • στη φήμη των επιχειρήσεων (79%),
  • στις ανησυχίες για παραβίαση δεδομένων (70%) και
  • τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού (54%).

 

Πόσο απασχολούν τις κυπριακές επιχειρήσεις οι κίνδυνοι που σχετίζονται με θέματα κυβερνοασφάλειας;

Υπάρχει μια ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα στην αγορά με τις εταιρείες να δείχνουν ενδιαφέρον στην εκπαίδευση προσωπικού. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε.

Οι εταιρείες έχουν αυξήσει τους προϋπολογισμούς δαπανών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τα τελευταία 2 χρόνια για την απόκτηση εξειδικευμένων υπηρεσιών πληροφορικής, αλλά και για την πρόσληψη ειδικευμένων ατόμων ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για τους οργανισμούς τους. Αν και η αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων είναι εμφανής,  διαφαίνεται ότι η αγορά δεν διαθέτει αρκετά καταρτισμένα άτομα για να καλυφθούν όλες οι ανοιχτές κενές θέσεις εργασίας του κλάδου.

Οι οργανισμοί που ελέγχονται / διέπονται από ρυθμιστικές αρχές της  Κύπρου θα πρέπει να αξιολογούνται μέσω εσωτερικών ελέγχων ασφαλείας τους σε σχέση με τις υποχρεώσεις του κλάδου τους και, κατ επέκταση, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για να προστατεύουν τα συστήματα πληροφορικής και να διασφαλίζουν την ομαλή συνέχιση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια του ISACA;

Τα άμεσα σχέδια του Ινστιτούτου είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών μας προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις τους για τις ανάγκες της αγοράς για το σήμερα και το μέλλον.

Αυτή τη στιγμή το ινστιτούτο διατηρεί μνημόνια συνεργασίας με διάφορα πανεπιστήμια στην Κύπρο, κυβερνητική υπηρεσία και άλλα επαγγελματικά Ινστιτούτα ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με άλλους συνδέσμους για παρόμοιες συνεργασίες, προκειμένου να τους παρέχουμε υποστήριξη για την εκπαίδευση των μελών τους και την προώθηση βέλτιστων πρακτικών.

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η ανοικτή διαδικασία του ινστιτούτου που προσβλέπει στην θεσμοθέτηση του ελεγκτικού επαγγέλματος για τα πληροφοριακά συστήματα.

 

Πληροφορίες συνεδρίου:

Ποιους ενδιαφέρει: Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers και άλλα ανώτερα στελέχη. Συγκεκριμένα, το μεγάλο γεγονός ενδιαφέρει CTOs, CSOs, CISOs CCOs, Συμβούλους Ασφάλειας, Αναλυτές Ασφάλειας, Προγραμματιστές, Λειτουργούς Συμμόρφωσης κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Οργανωτής: ΙΜΗ, ISACA

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): ADACOM, Fortinet, KPMG, Odyssey, Stylianos Christoforou & Co, Trust Cyprus Insurance

Ακαδημαϊκός συνεργάτης: UCLan Cyprus

Υποστηρικτής: ESET

Με τη στήριξη: ACFE, Cyprus Computer Society, CITEA, Cyprus Tech Association, Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς