Γιατί είναι αναγκαία η ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ

  27/09/2022 12:55
Γιατί είναι αναγκαία η ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ

Γιατί είναι αναγκαία η ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ

  27/09/2022 12:55

«Ψηφιακή Αναβάθμιση: Ευκαιρίες & Προκλήσεις για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις». Αυτό ήταν το θέμα που απασχόλησε το πρώτο συνέδριο στο πλαίσιο του Cyta Business Roadshow, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta.

Ραχοκοκαλιά της οικονομίας χαρακτήρισε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ο Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου, Δημήτρης Βάκης, τονίζοντας πως στόχοι είναι η επιβίωση και η ανάπτυξή τους.

Η ψηφιακή αναβάθμιση αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τις ΜμΕ επεσήμανε κατά την ομιλία της, η Διευθύντρια της Cyta Business, Μαρία Δάμαλου Χατζηγεωργίου, εξηγώντας πως η Cyta Business αποτελεί τον αξιόπιστο σύμβουλο και συνεργάτη, με λύσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα της κάθε επιχείρησης.

Μονόδρομος η ψηφιακή αναβάθμιση για τις ΜμΕ εάν επιθυμoύν να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα, να έχουν καλύτερη επαφή με τους πελάτες και να έχουν ενώπιον τους τα δεδομένα για να μπορέσουν να πάρουν σωστές αποφάσεις εξήγησε η Προϊστάμενη Επιχειρηματικών Λύσεων της Cyta Business, Νίκη Ιωάννου. Η ίδια ανέλυσε τα οφέλη και τις προοπτικές ανάπτυξης από τη ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ, παρουσιάζοντας δεδομένα σύμφωνα με τα οποία πέραν του 60% του διαδικτύου αγοράζει online τουλάχιστον ένα προϊόν την εβδομάδα.

Παρουσία ειδικών παρουσιάστηκαν οι σπουδαίες ευκαιρίες, που έχουν οι ΜμΕ για την ανάπτυξή τους, μέσα από ευρωπαϊκά και κρατικά σχέδια χορηγιών. Αυτά αποτελούν σύμμαχο για τη ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ προωθώντας την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις.

Έπειτα, ο Ιάσονας Χαραλάμπους, Προϊστάμενος Τεχνικών Λύσεων & Ειδικών Έργων της Cyta Business μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ, μεταξύ των οποίων η ελλιπής παρουσία εφαρμογών και τερματικού εξοπλισμού από το διαδίκτυο, αλλά και οι μη ασφαλισμένοι μηχανισμοί απομακρυσμένης πρόσβασης προσωπικού, προτείνοντας  λύσεις αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων.

Κατά την δική του παρουσίαση, ο Αργύρης Αργυρού, Business Products Development της Cyta Business εξήγησε πώς η χρήση νέων τεχνολογιών παρέχει στις επιχειρήσεις τις λύσεις που χρειάζονται για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Δείτε πιο κάτω όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου:

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας