Εξοπλίζοντας την επόμενη γενιά πολεμιστών κυβερνοασφάλειας της Κύπρου!

Η κυβερνοασφάλεια έχει γίνει ένα αναγκαίο και κρίσιμο συστατικό της σημερινής κοινωνίας που βασίζεται στα δεδομένα. Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, επενδύουν τεράστια χρηματικά ποσά για να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία πληροφοριών, όπως τα δεδομένα πελατών και η οργανωτική πνευματική ιδιοκτησία, είναι ασφαλή από κακόβουλους παράγοντες.

Ένας αποδοτικός τρόπος εξασφάλισης της προστασίας των οργανισμών είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος κυβερνοασφάλειας. Ο πρωταρχικός στόχος ενός προγράμματος κυβερνοασφάλειας είναι η προστασία της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας πληροφοριών και εφαρμογών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι πληρούνται οι νομικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις. Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος κυβερνοασφάλειας ενός οργανισμού είναι η εκπαίδευση των εργαζομένων για την εκπλήρωση διαφόρων ρόλων στον κυβερνοχώρο. Για την επιτυχημένη εκτέλεση των καθηκόντων που απαιτούν οι διάφοροι ρόλοι εργασιας, οι επαγγελματίες ασφάλειας καλούνται να κατέχουν ευρείες μεταβιβάσιμες δεξιότητες όπως ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, κριτικός τρόπος σκέψης, ικανότητα ομαδικής εργασίας, κλπ., καθώς επίσης και τεχνικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες για να ενισχύσουν το επίπεδο ασφάλειας σε έναν οργανισμό.  Ενώ πολλοί οργανισμοί θα επιλέξουν να προωθήσουν άτομα σε ρόλο κυβερνοασφάλειας, υπάρχει επίσης η επιλογή πρόσληψης απόφοιτων πανεπιστημίων με πτυχία κυβερνοασφάλειας. Το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι εδώ για να βοηθήσει!

Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα στην Κυβερνοασφάλεια έχει σχεδιαστεί για να εκθέτει τους φοιτητές σε μια ποικιλία θεμάτων κυβερνοασφάλειας, όπως ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο, η άμυνα στον κυβερνοχώρο, δοκιμή διείσδυσης για ανίχνευση ευπαθειών, η ψηφιακή εγκληματολογία και η διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών. Οι φοιτητές μας έχουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιας κλάσης εικονικό εργαστήριο κυβερνοασφάλειας, επιτρέποντάς τους να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη. Χρησιμοποιώντας το εργαστήριό μας, οι φοιτητές μπορούν να εργαστούν σε ασκήσεις που περιλαμβάνουν τη σάρωση δικτύου και εκμετάλλευση συστημάτων, την εφαρμογή συσκευών ασφαλείας όπως τα συστήματα ανίχνευσης εισβολής, καθώς και την εγκληματολογική έρευνα παραβιασμένων συστημάτων. Ο συνδυασμός διαδραστικών διαλέξεων και πρακτικών ασκήσεων παρέχει στους απόφοιτους του προγράμματος τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουν μέρος της επόμενης γενιάς πολεμιστών κυβερνοασφάλειας της Κύπρου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προστασία των κυπριακών οργανισμών και των κρίσιμων εθνικών υποδομών.

 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς