Η τεχνολογία στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια καταδεικνύει έρευνα

Ανάγκη για στροφή σε νέους πυλώνες για ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας κατέδειξε έρευνα που διενεργήθηκε από τον οργανισμό IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, για λογαριασμό του οργανισμού TechIsland. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναλύθηκαν σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Όπως ανέφερε στην εισαγωγή του ο γενικός διευθυντής του TechIsland, Μάριος Γιωργούδης, η έρευνα ανέδειξε τον τομέα της τεχνολογίας ως έναν τομέα που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, καθώς δύναται να καταστεί πόλος έλξης για διεθνείς εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που θα καταστήσει την τεχνολογία βασική συνιστώσα ανάπτυξης της οικονομίας.

Συνεπώς, όπως επεσήμανε εκ μέρους του TechIsland, ο Γιάγκος Ζήνωνος, υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του πολιτικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυτή, με τη Χριστίνα Κοκκάλου της εταιρείας IMR να υπογραμμίζει ότι το 95% των ερωτώμενων συμφωνεί με τη θέση αυτή.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς, σημείωσε ότι τα ευρήματα τεκμηριώνουν την τάση μετασχηματισμού του μοντέλου λειτουργίας της οικονομίας και των επιχειρήσεων που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία. Για το λόγο αυτό, τόνισε, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα ως κράτος για να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί σε στελέχη επιχειρήσεων του τεχνολογικού τομέα και εργαζομένους σε κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας