Η Frotcom στην πρώτη γραμμή της οδικής ασφάλειας

Η Κύπρος έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά θανάτου από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη. Ως μέλος της ΕΕ, έχει υιοθετήσει τον ευρωπαϊκό στόχο για μείωση κατά 50% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα και κατά 50% μείωση των σοβαρών τραυματισμών έως το 2030.

Για να ανταποκριθεί σε αυτούς τους στόχους, η Κύπρος επανέφερε κάμερες κυκλοφορίας σε δοκιμαστική δυναμικότητα, εγκαθιστώντας το τελευταίο τρίμηνο του 2021 90 σταθερές κάμερες σε 30 τοποθεσίες και 20 κάμερες κινητής τηλεφωνίας. Οι κάμερες παρακολουθούν τα κόκκινα φώτα, τα σήματα στοπ και τις παραβιάσεις της ταχύτητας και της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Οι κάμερες έχουν τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Οκτωβρίου 2021 και έχουν καταγραφεί 286 παραβιάσεις τις πρώτες 7 ώρες λειτουργίας από τις τέσσερις πρώτες σταθερές κάμερες. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022, το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό και οι παραβάτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα πρόστιμά τους.

Η Frotcom μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτό το θέμα, βοηθώντας τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τους συναγερμούς της τοπικής ταχύτητας χωρίς να τους πιάσουν - οι κάμερες - να παραβιάζουν το νόμο.

Χρησιμοποιώντας το όριο ταχύτητας των δρόμων ως παράμετρο, αυτός ο συναγερμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πελάτες της Frotcom με Advanced Routing (HERE maps) για την παρακολούθηση της ταχύτητας των οχημάτων των στόλων, διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί τηρούν τα όρια που επιβάλλουν οι αρχές.

Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά μπορεί να έχουν διαφορετικά όρια ταχύτητας και στο σύστημα Frotcom, ο συναγερμός μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα. Έτσι μπορεί να ειδοποιείστε - ή κάποιος άλλος - όταν προκύπτουν ορισμένες καταστάσεις που αφορούν τα οχήματά σας μέσω του συστήματος Frotcom ή κσι μέσω email και SMS. Το λογισμικό διαχείρισης στόλου της Frotcom μπορεί επίσης να στείλει συναγερμούς στον οδηγό του οχήματος που ενεργοποίησε τον συναγερμό.

Κάθε φορά που πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί για έναν συναγερμό, ο συναγερμός ενεργοποιείται.

Επιπλέον, η χρήση της δυνατότητας αυτόματης αναγνώρισης οδηγού του Frotcom θα προσδιορίσει ποιος από τους οδηγούς σας οδηγούσε το όχημα σε μια συγκεκριμένη στιγμή στην περίπτωση εισιτηρίου κάμερας ταχύτητας, όταν υπάρχει αμφιβολία.

Εκτός από τον τοπικό συναγερμό ταχύτητας και την αυτόματη αναγνώριση του οδηγού, το έξυπνο λογισμικό διαχείρισης στόλου έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει όσον αφορά τις δυνατότητες μεγιστοποίησης της ασφάλειας και της παραγωγικότητας, τη διασφάλιση της αποτελεσματικής χρήσης των στόλων, την ελαχιστοποίηση του κόστους και τη βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών.

Η Frotcom είναι επί του παρόντος παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως μέσω ενός δικτύου τοπικών πιστοποιημένων συνεργατών της Frotcom. Η Frotcom χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση στόλου και την παρακολούθηση οχημάτων GPS. Η λύση έχει υιοθετηθεί τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους στόλους με περισσότερους από χίλιους ιχνηλάτες GPS. Δείτε περισσότερα στο www.frotcom.com

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας