NAGA: Η πανδημία έφερε πιο κοντά το social trading

Πιο δυνατή και με μια σημαντική αμερικάνικη επένδυση, η NAGA αποτελεί από τις περιπτώσεις εταιρειών που μπόρεσαν να αναπτυχθούν εν καιρώ πανδημίας.

Μέσα Μαρτίου η NAGA, σύναψε συμφωνία ύψους 30 εκατ. δολάρια μαζί με το US Fund Yorkville Advisors. Η NAGA δραστηριοποιείται στον τομέα των κοινωνικών δικτύων για τις συναλλαγές χρηματοπιστωτικής αγοράς NAGA.com και πρόσφατα ανακοίνωσε ρεκόρ ανάπτυξης για το μήνα Φεβρουάριο του 2021. Έχει και κυπριακές ρίζες, καθώς τη θέση του CEO κατέχουν οι Benjamin Bilski και ο Μιχάλης Μυλωνάς.

Ο κ. Μυλωνάς μίλησε στο InBusinessNews τόσο για την συμφωνία, όσο και για τις προκλήσεις που έχουν  τώρα δημιουργηθεί στις αγορές και στα χρηματοοικονομικά, μέσα από την πανδημία και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμα:
Τα έργα που θα αναστήσουν τη λεωφόρο Μακαρίου
Ψήθηκε και κατοχυρώνεται το χαλλούμι


Ποια η σημασία της επένδυσης της US Fund Yorkville; Πως θα αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια;
Η επένδυση της Yorkville Asset Management Inc., ένα αμερικάνικο hedge fund (“Yorkville”), επιδεικνύει την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη στους σχεδιασμούς της NAGA για μελλοντική επέκταση και  επικυρώνει περαιτέρω την επιτυχία του Ομίλου. Επιπρόσθετα, η επένδυση από την Yorkville, δείχνει την προσοχή που εφιστά η NAGA στην χρηματοοικονομική αγορά των ΗΠΑ, όπου οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι πολύ μεγαλύτερες από την ευρωπαϊκή αγορά και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τον Όμιλο NAGA.

Η δυναμική της βιομηχανίας FINTECH δεν είναι για τους ατρόμητους. Απαιτείται συνεχής ανάπτυξη, τόσο από την άποψη των αγορών στόχων όσο και των προϊόντων, για να εξασφαλιστεί συνεχής διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για επενδύσεις στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, όσον αφορά το προϊόν, την υποδομή της τεχνολογίας της πληροφορίας και τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές ανάγκες κάθε αγοράς-στόχου, θα αποτελεί την πλειοψηφία κατανομή της επένδυσης της Yorkville.

Ο ρόλος των δικτύων
Βλέπουμε μια σημαντική στροφή τα τελευταία χρόνια στο social
trading από επενδυτές κάθε μεγέθους. Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι αυτής της τάσης;
Μέσω της παγκοσμιοποίησης, οι χρηματοπιστωτικές αγορές έγιναν ελκυστικές για ατομικούς επενδυτές (individual investor) που δεν διατηρούν τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρογνωμοσύνη για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους. Το Social Trading επιτρέπει σε αυτούς τους ατομικούς επενδυτές να παρατηρούν και να ακολουθούν τη συμπεριφορά πιο έμπειρων επενδυτών.

Για τη NAGA, η ουσία του κοινωνικού εμπορίου είναι ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν είναι πλέον ένα μη διαγραμμένο έδαφος περίπλοκων πλατφορμών και γραφημάτων. Αντιθέτως, είναι απαραίτητο για έναν ατομικό επενδυτή να κατανοήσει τη στάση κάθε εμπόρου στο εμπόριο, πριν λάβει οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση. Από την άποψη αυτή, ο Όμιλος NAGA ανέπτυξε στατιστικά στοιχεία που είναι διαφανή για τον πελάτη, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χρήστες του λαμβάνουν μια ενημερωμένη απόφαση πριν ασχοληθούν με τις κοινωνικές συναλλαγές.

Εκτός από τα παραπάνω, ζούμε σε μια κοινωνία που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα κοινωνικά μέσα που εκ των πραγμάτων καθορίζουν τις τάσεις της σύγχρονης εποχής. Από την άποψη αυτή, η NAGA έχει ενσωματώσει στην πλατφόρμα συναλλαγών της την κοινωνική πτυχή του εμπορίου, το NAGA Feed, όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται απόψεις, απόψεις και άρθρα από αξιόπιστες πηγές. Η γνώμη της Ομάδας είναι ότι το NAGA Feed μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ιδέες συναλλαγών και να συνδυάσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσω της αλληλεπίδρασης με την υπόλοιπη κοινότητα του NAGA.


Είναι η περίπτωση της Gamestop το αποκορύφωμα ή η αρχή μιας νέας εποχής επενδύσεων; Η Ευρ. Επιτροπή προειδοποιεί τους λιανικούς επενδυτές για τις επενδυτικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά από πληροφορίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η άνοδος της τιμής μετοχής του GameStop αποκάλυψε την ικανότητα των μέσων επενδυτών λιανικής να οδηγούν την αγορά όταν υπάρχει επαρκής συλλογική δύναμη, η οποία αναμφίβολα μεταβάλλει τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών. Ωστόσο, δεν είναι δυνατό να σχολιάσουμε εάν η περίπτωση του GameStop, θέσει το ζενίθ ή την αρχή σε μια νέα εποχή εντός της χρηματοπιστωτικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους.

Εκτός από την ταχεία αύξηση της τιμής του GameStop, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τόνισε τον κίνδυνο που συνδέεται με το «gamification» των συναλλαγών και η Ευρωπαϊκή Αρχή Αγοράς Κινητών Αξιών τόνισε τον κίνδυνο που συνδέεται με τις αποφάσεις διαπραγμάτευσης βάσει πληροφοριών που παρουσιάζονται στα κοινωνικά μέσα. Η άποψή μας είναι ότι και οι δύο ρυθμιστικοί φορείς, μετά την οριστικοποίηση της αξιολόγησής τους, θα στοχεύουν στην ανακούφιση των προαναφερθέντων κινδύνων ενισχύοντας το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με την κατάχρηση αγοράς, την παροχή πληροφοριών στους πελάτες και την προστασία των επενδυτών.

Στην NAGA προσπαθούμε να μετριάσουμε τους κινδύνους που αναφέρονται παραπάνω παρακολουθώντας συνεχώς την ποιότητα των πληροφοριών που παρέχονται στους χρήστες της NAGA. Συγκεκριμένα, η NAGA συνήψε συμφωνία συνεργασίας με μια διάσημη εταιρεία χρηματοοικονομικών μέσων, την Thomson Reuters, η οποία παρέχει συνεχώς αξιόπιστες ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες της πλατφόρμας

Έχετε γραφεία σε αρκετές χώρες στην ΕΕ, αλλά και στην Κύπρο. Υπάρχουν πλάνα για άλλες χώρες;
Επί του παρόντος, οι δραστηριότητες του Ομίλου εδρεύουν τόσο στη Γερμανία, όπου είναι εγκατεστημένη και εισηγμένη η μητρική οντότητα, καθώς και στην Κύπρο, όπου εδρεύει η NAGA Markets Europe Ltd, η εταιρεία επενδύσεων του Ομίλου Κύπρου (Cyprus Investment Firm - CIF). Πιστεύουμε ότι μέσω του CIF, ο Όμιλος ευδοκιμεί από την απόκτηση ταλέντων, τη γεωγραφική τοποθεσία καθώς και ένα υγιές και φιλικό εργασιακό περιβάλλον.


Μαθήματα για το μέλλον
Πως έχει επηρεάσει η πανδημία τον τομέα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και τι μπορούμε να διδαχθούμε από αυτή την κρίση;

Με την πανδημία, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές γνώρισαν πρωτοφανή αστάθεια. Η αβεβαιότητα που προκαλείται από την πανδημία έχει δώσει μεγάλη πίεση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, όπου η αστάθεια των τιμών αυξάνεται συνεχώς, οδηγώντας τους επενδυτές να ακολουθήσουν μια πιο αποτρεπτική επενδυτική στάση. Τα lockdown, που εφαρμόζονται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν συμπεριλάβει μέτρα διαμονής στο σπίτι και εργασίας εκτεταμένο κλείσιμο επιχειρήσεων, όλα προκαλώντας τεράστια αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία.

Το νέο status-quo παρουσίασε πολλά μειονεκτήματα για τον Όμιλο, καθώς οι λειτουργίες έπρεπε να προσαρμοστούν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης υπό αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις. Μετά την προσαρμογή, η πανδημία υποστήριξε επίσης τις στρατηγικές του Ομίλου, καθώς ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ατόμων είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων παραμονής στο σπίτι.

Πιστεύουμε ότι η προσαρμογή στη νέα παγκόσμια τάξη αποτελούσε μια φυσική εξέλιξη, που θα είχε συμβεί αργά ή γρήγορα, αλλά λόγω της πανδημίας, οι αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί απρόθυμα. Αυτή η κρίση μας διδάσκει για άλλη μια φορά ότι, παρά το πόσο άσχημη μπορεί να φαίνεται αρχικά, μακροπρόθεσμα θα βγούμε από αυτήν καλύτεροι, σοφότεροι και ισχυρότεροι.

Ποια τα μελλοντικά σχέδια για την NAGA;
Το όραμά μας στη NAGA είναι απλό και καθολικό: «Οικονομική ένταξη για όλους». Από αυτή την άποψη και λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνιστικό κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται ο Όμιλος, η ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος προόδου. Η NAGA θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της και να βελτιώνει το προϊόν της προκειμένου να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της. Με το καινοτόμο οικοσύστημά του, η NAGA μέσω της λύσης «all-in-one» θα προσπαθήσει να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες για συναλλαγές μετοχών, CFD και κρυπτονομισμάτων, καθώς και να προσφέρει τραπεζικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, η NAGA βρίσκεται στη διαδικασία για να φέρει επανάσταση στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών μέσω του NAGA Pay, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Το NAGA Pay είναι μια λύση neo-banking, η οποία συγκεντρώνει τις λειτουργίες μιας παραδοσιακής τραπεζικής εφαρμογής με την επόμενη γενιά διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μαζί με το διάσημο προϊόν της NAGA, το social trading. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι καθώς οι μελλοντικές ευκαιρίες βρίσκονται στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ειδικά σε ψηφιακές, κινητές και κλιμακούμενες τεχνολογίες, challenger / διαδικτυακές τράπεζες. Η NAGA, με τη μοναδική τεχνολογία μας, βρίσκεται ακριβώς στη μέση όλων!

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση