Επενδύει στην Κύπρο η epic

Πρώτες μέρες λειτουργίας για το ανανεωμένο brand epic, και ήδη έγιναν ορατές οι προθέσεις της εταιρείας να παρέμβει αποφασιστικά επηρεάζοντας την αγορά αλλά και τις αντιλήψεις των καταναλωτών. Μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος, το διαφημιστικό σποτ κέρδισε τις εντυπώσεις με το δημιουργικό και τη δυνατή του υπόσχεση, καταδεικνύοντας την πολύμηνη προετοιμασία που προηγήθηκε της αλλαγής.  

Με ένα «επικό» όνομα, η εταιρεία υιοθέτησε το σλόγκαν «Great network. Great value» το οποίο ουσιαστικά αντικατοπτρίζει ένα σύγχρονο πάροχο: υπερσύγχρονο δίκτυο και πραγματική οικονομία. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η εμπορική πολιτική της epic, πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται προτάσεις και προγράμματα που αναμένεται να αποδώσουν το δυναμικό στίγμα του νέου brand.  

Στόχος της epic είναι να δώσει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να επωφεληθούν στο έπακρο από τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, να νιώσουν πιο ελεύθεροι και πιο δημιουργικοί μέσα από τις απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει, και τελικά να υπερβαίνει τις προσδοκίες μέσα από την ανάπτυξη και τη βελτίωση.

Νέο δίκτυο και ταχύτητες
Δεν είναι μόνο ότι με την αλλαγή του brand name δημιουργείται και ένα νέο, «επικών» δυνατοτήτων δίκτυο. Αλλά το ίδιο «επικές» είναι και οι ταχύτητες υλοποίησης, καθώς η επένδυση θα ολοκληρωθεί μόλις μέσα σε 1,5 χρόνο αντί για 4 που αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Το νέο δίκτυο που θα κοστίσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ προβλέπεται να έχει 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ουσιαστικά η εταιρεία μιλά για ένα ολοκαίνουριο δίκτυο που θα απλωθεί σταδιακά στην ελεύθερη Κύπρο, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά και πρακτικά την καθημερινή εμπειρία επικοινωνίας του πελάτη. Έτσι, ο συνδυασμός των δικτύων 4G, 4.5G θα διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν παντού στην ελεύθερη Κύπρο απρόσκοπτη, ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο και αδιάλειπτη επικοινωνία. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο υποδομής για τις κυπριακές τηλεπικοινωνίες σε ταχύτητες υλοποίησης που αποδεικνύει τον νέο τρόπο με τον οποίο θα κινείται η εταιρεία από εδώ και πέρα. Παράλληλα, η εταιρεία δια μέσου του διευθύνοντος συμβούλου της, Θάνου Χρονόπουλου, δήλωσε την ετοιμότητά της να υλοποιήσει ένα ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, καθώς και να συνδράμει σε μια συλλογική προσπάθεια με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Επιτέλους επενδύσεις
Τώρα που η οικονομική κρίση αποτελεί παρελθόν, η Κύπρος χρειάζεται επενδύσεις όσο ποτέ άλλοτε. Η ανάκαμψη της οικονομίας έφερε τις πρώτες επενδύσεις σε διάφορους τομείς που ποτέ δεν είχαν απασχολήσει ιστορικά τη χώρα. Για παράδειγμα, το φαινόμενο Olivewood έφερε αστέρες του κινηματογράφου και μεγάλες παραγωγές στο νησί, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά και μια τόνωση στην αγορά, ενώ παράλληλα διαφημίζεται η Κύπρος σε όλη την υφήλιο. 

Στα ενεργειακά, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού και οι επενδύσεις που θα έρθουν στο μέλλον σίγουρα αποτελούν πόλο έλξης για επενδυτές που πιστεύουν στην κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητές της. Μια από τις εταιρείες που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή αγορά είναι η Monaco Telecom. Μετά την απόκτηση και τη μετονομασία της ΜΤΝ σε epic, η κυπριακή εταιρεία προχωρά σε μια επένδυση άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίκτυο στην Κύπρο. Η επένδυση ήδη υλοποιείται και το σημαντικότερο είναι ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε 1,5 χρόνο αντί για 4 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο υποδομής για τις κυπριακές τηλεπικοινωνίες σε ταχύτητες υλοποίησης που αποδεικνύουν μια νέα δυναμική κουλτούρα ευελιξίας και αποφασιστικότητας. Η εξαιρετικά υψηλή, ποιοτική κάλυψη των δικτύων 4G, 4.5G θα συμβάλει ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν απρόσκοπτη επικοινωνία και ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, η epic σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που θα προσφέρει επίσης γρήγορες ταχύτητες.

Η αναβάθμιση των δικτυών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της χώρας είναι βέβαιο ότι θα έχουν ευεργετικές συνέπειες για την οικονομία και την ανάπτυξη. Όσο περισσότερες επενδύσεις στο νησί, όσο περισσότεροι παίκτες στοιχηματίζουν στις προοπτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εντονότερος ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες
Η epic δεσμεύτηκε για να φέρει την αλλαγή στις τηλεπικοινωνίες, τόσο μέσα από τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου
δικτύου αλλά και με ελκυστικά, προσιτά πακέτα.

Εισάγοντας καινοτομίες που βελτιώνουν σημαντικά την τηλεπικοινωνιακή εμπειρία των συνδρομητών και επενδύοντας περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ σε ένα ουσιαστικά ολοκαίνουριο δίκτυο με 10πλάσια χωρητικότητα από ό,τι στο παρελθόν, έχει δημιουργήσει συνθήκες που ενισχύουν τον ανταγωνισμό. H εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση ενοποιημένων συστημάτων με σκοπό να δώσει έμφαση στην αμεσότητα, την ευελιξία και την ταχύτητα παρακολουθώντας τα αιτήματα των πελατών από την αρχή μέχρι το τέλος, προκειμένου αυτός να έχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Χαρακτηριστικά, προχώρησε στον ολικό επανασχεδιασμό του τηλεφωνικού της κέντρου εγκαθιστώντας το στην καρδιά των δραστηριοτήτων της, στα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία, ώστε οι πελάτες της να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς