H eBOS Technologies Ltd συμμετέχει σε καινοτόμο Πανευρωπαϊκό έργο για το 5G

Τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο 5G-SOLUTIONS*, που έχει ως στόχο να δοκιμάσει και να επικυρώσει τις δυνατότητες του δικτύου επόμενης γενεάς κινητών επικοινωνιών 5G ως προς την παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών με πολύ αυξημένες δυνατότητες σε σχέση με τα υφιστάμενα δίκτυα 4G, ανακοίνωσε η Κυπριακή εταιρεία eBOS Technologies Ltd. 
 
Η εταιρεία πρωτοστάτησε στη σύνθεση της κοινοπραξίας, συμπεριλαμβανομένου της ετοιμασίας και υποβολής σχετικής πρότασης, η οποία βαθμολογήθηκε με το μέγιστο δυνατό βαθμό, κατατάσσοντάς την στη 1η θέση σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με άλλες 32 προτάσεις που υποβλήθηκαν στον εν λόγω τομέα.
 
Το τριετές έργο 5G-SOLUTIONS που ξεκίνησε επίσημα την 1η Ιουνίου 2019 χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα €14.3 εκατομμύρια. Στο έργο, το οποίο συντονίζει η Telecom Italia, συμμετέχουν 26 εταίροι από 9 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων άλλοι κορυφαίοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί και κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού κινητών επικοινωνιών, όπως π.χ. η Telenor, η Ericsson, η Alcatel-Lucent, IBM, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις-κολοσσοί διεθνούς βεληνεκούς.
 
Σκοπός του έργου, πέραν των εκτενών δοκιμών δικτύου μέσα από μια γκάμα μελλοντικών υπηρεσιών, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογιών 5G, εξειδικευμένων συστημάτων μέτρησης παραμέτρων δικτύου, καθώς επίσης αυτοματοποιημένων συστημάτων παροχής και διαχείρισης των υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η διενέργεια των δοκιμών σε πραγματικό περιβάλλον και χρόνο, σε ρεαλιστικά σενάρια 20 καινοτόμων μελλοντικών υπηρεσιών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν υψηλό μελλοντικό όφελος εμπορικοποίησης στους τομείς των εργοστασίων του μέλλοντος (Industry 4.0), έξυπνης ενέργειας, έξυπνων πόλεων, έξυπνων λιμανιών και πολυμέσων. Οι δοκιμές θα διενεργηθούν σε Βέλγιο, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Νορβηγία, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τελευταίου τύπου εγκαταστάσεις 5G που έχουν αναπτυχθεί γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό στις εν λόγω χώρες στο πλαίσιο άλλων συναφών Ευρωπαϊκών έργων (5G-EVE και 5G-VINNI).
Η καινοτομία, τα αποτελέσματα του έργου και η συμμετοχή στελεχών της κοινοπραξίας σε οργανισμούς τυποποίησης προτύπων 5G αναμένονται να συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχή ανάπτυξη των νέων δικτύων 5G και στον καθορισμό των σχετικών προτύπων σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν καταλυτικά, επιταχύνοντας την  παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους πολίτες της ΕΕ, διευκολύνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά τους, και εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη στην οικονομία .
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα του έργου www.5gsolutionsproject.eu ή στον Διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης της eBOS Technologies Ltd, Δρ. Λοϊζο Χριστοφή, loizos.christofi@ebos.com.cy, +357 22877 677, www.ebos.com.cy
 
* Tο έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αριθμό Συμβολαίου 856691.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας