Kyocera: Τεχνολογική υπεροχή και οικονομία, με σεβασμό στο περιβάλλον

Ποια είναι η Kyocera
Η Kyocera Document Solutions Inc. είναι από τις ισχυρότερες και πρωτοπόρες εταιρείες σ’ ότι αφορά υπηρεσίες παροχής office document solutions. Αποτελεί μέρος του Ομίλου Kyocera με ετήσιο κύκλο εργασιών 12 δις ευρώ και με έδρα το Kyoto στην Ιαπωνία. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1959 από τον χημικό μηχανικό Δρ. Kazuo Inamori. 

Κέντρο διανομής στην Κύπρο
Η πρώτη συμφωνία που αφορούσε διανομή των προϊόντων Kyocera στην Κύπρο έγινε στην αρχή της δεκαετίας του 1980 από μια μικρή εταιρεία που ιδρύθηκε αρχικά στη Λεμεσό, και αναπτύχθηκε ραγδαία σε μια δυναμική ομάδα με εκθέσεις και εξουσιοδοτημένα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στη Λευκωσία και Λεμεσό, καθώς επίσης και κύκλο μεταπωλητών  σε ολόκληρο το νησί.

Ο κύριος Anthony Takada είναι ο Sales Manager της Kyocera με βάση την Ολλανδία όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ). Ζητήσαμε από τον κ. Takada την άποψη του για τη συμβολή της Kyocera στον τομέα καθώς και την απόφαση τους να δώσουν έμφαση στην κυπριακή αγορά αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς στη χώρα μέσω της Copyscience.

Κύριε Takada, τι μπορείτε να μας πείτε για την Kyocera Document Solutions και την συνεισφορά της στη βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείται;
Takada: 
Η Kyocera κατασκευάζει εκτυπωτές, πολυμηχανήματα (Μultifunctional Products- MFP) και λογισμικά διαχείρισης και ελέγχου. Η βραβευμένη σειρά της Kyocera, τα MFPs ειδικότερα, έχει ανεβάσει τον πήχη της βιομηχανίας σε ότι αφορά την αξιοπιστία, την παραγωγικότητα και οικονομία στη χρήση. Στις 31 Οκτωβρίου του 2018 η Kyocera ανακηρύχτηκε σαν η πιο αξιόπιστη μάρκα στα έγχρωμα πολυμηχανήματα από το BLI, την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου και Μελέτης της βιομηχανίας στην Αμερική.


Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Υπάρχουν τρόποι όπου οι επιχειρήσεις  μπορούν να ενσωματώσουν εργαλεία software στους εκτυπωτές τους έτσι ώστε να αυξήσουν την αυτοματοποίηση; 
Στον τομέα των λογισμικών διαχείρισης και ελέγχου, η Kyocera  μέσω των ενσωματωμένων προγραμμάτων έχει επιτύχει να ελέγξει τις χρονοβόρες διαδικασίες και εργασίες ρουτίνας. Η δυνατότητα της γρήγορης σάρωσης και ψηφιοποίησης εγγράφων, συνδυασμένη με διάφορα λογισμικά εργαλεία, μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ελέγξουν τις πληροφορίες τους πιο αποτελεσματικά, ειδικά για γρήγορη αρχειοθέτηση και ανάκτηση. Το γεγονός αυτό καθιστά τα MFP σαν ένα απαραίτητο συντελεστή για κάθε σύγχρονο γραφείο και προσδίδει σε κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Η ανάγκη με την εναρμόνιση  στο GDPR από τον Μάιο του 2018, και η  ασφάλεια στα MFPs έχει καταστεί πρώτιστη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, αλλάζοντας το σκηνικό. Πως η Kyocera ανταποκρίνεται στα δεδομένα αυτά;
Εδώ και μερικά χρόνια η Kyocera διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για ασφάλεια των δικτύων τα οποία προστατεύουν του εκτυπωτές  από το να είναι στόχοι ηλεκτρονικών επιθέσεων. Επίσης διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφάλειας για κρυπτογράφηση και αντικατάσταση δεδομένων στους σκληρούς δίσκους των εκτυπωτών.

Τα αποτελέσματα της διείσδυσης της μάρκας στην Κυπριακή αγορά δείχνουν ότι η Kyocera διαθέτει μια στενή και παραγωγική σχέση με την Copyscience. Μιλήστε μας λίγο για αυτή τη σχέση και πως συμβάλλει στην καθιέρωση της μάρκας στη συνωστισμένη αγορά της Κύπρου;  
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η Copyscience όχι μόνο έχει πετύχει αλλά έχει υπερβεί τους φιλόδοξους στόχους που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Έχω επισκεφθεί τα γραφεία της Copyscience στον Στρόβολο αρκετές φορές όπου συζητάμε τα στρατηγικά μας πλάνα. Είναι κάτι που απολαμβάνω ιδιαίτερα κάθε φορά και οι συζητήσεις μας γίνονται μέσα σε ένα φιλικό αλλά επαγγελματικό παράλληλα κλίμα. Πρόκειται για μια ενθουσιώδη ομάδα με πολλές γνώσεις και επαγγελματισμό. Διαθέτουν πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα και η γνώσεις τους για την κυπριακή αγορά είναι πολύτιμες. Με την ευκαιρία τους συγχαίρω για τις επιτυχίες που είχαν τελευταία. Είναι σήμερα αποκλειστικοί προμηθευτές του Πανεπιστημίου Κύπρου με τα Kyocera MFPs, και το εκτυπωτικό σύστημα ελέγχου. Είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές όλων των κυβερνητικών τμημάτων για την περίοδο 2019-2020. 

Είμαι επίσης εντυπωσιασμένος που μαθαίνω ότι η Copyscience έχει καταφέρει να προμηθεύσει με μηχανήματα Kyocera το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Αρχιεπισκοπή, την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, την CYTA, την ΑΗΚ και μεγάλες επιχειρήσεις. Αλλά για μένα σαν περήφανος Γιαπωνέζος, νιώθω τιμή που η Ιαπωνική Πρεσβεία έχει προμηθευτεί ένα μεγάλο αριθμό μηχανημάτων μας. 

Ποια η τιμολογιακή στρατηγική της Kyocera στην Κύπρο; Είναι ανταγωνιστικές οι τιμές της Copyscience;
Τα προϊόντα Kyocera δεν είναι τα πιο φτηνά, αλλά οι συνεργάτες στην Copyscience φροντίζουν να εξηγήσουν στους δυνητικούς αγοραστές τα μακροπρόθεσμα οφέλη που απορρέουν από μια τέτοια επένδυση. Όλα τα προϊόντα Kyocera κατασκευάζονται με εξαρτήματα μακράς ζωής για να επιτυγχάνεται πολύ ανταγωνιστικό κόστος στον αγοραστή, (Total Cost of Ownership - TCO).Όταν ο πελάτης εκτιμήσει το γεγονός ότι τα μηχανήματα Kyocera κατασκευάζονται για να αντέχουν στο χρόνο, με το ενδεικνυόμενο σέρβις των εξουσιοδοτημένων κέντρων συντήρησης της Kyocera, τότε θα έχουν ήσυχο το μυαλό τους και θα απολαμβάνουν την μοναδική ποιότητα που τα προϊόντα μας προσφέρουν.  


Τέλος, πως θα επηρεάσει η τάση των «paperless offices» τις εργασίες σας;
Ακούμε για την τάση «paperless offices» για 35 χρόνια αλλά οι πωλήσεις μας εμάς ολοένα και αυξάνονται. Τα μηχανήματα μας που αναβαθμίζονται και οι τιμές μειώνονται γίνονται ολοένα και πιο προσιτά σε άτομα και επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς. 

Μερικοί μας κατηγορούν ότι συμβάλλουμε στην αυξανόμενη χρήση χαρτιού αλλά στην πραγματικότητα μέσω των λογισμικών και της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε συμβάλουμε ακριβώς το αντίθετο. Στην μείωση της κατανάλωσης. Αυτό επιτυγχάνεται και με τις προτροπές μας προς τους πελάτες μας να υιοθετούν πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση.  Τα σύγχρονα και «έξυπνα»  πολυμηχανήματα μας είναι εύκολο να ενσωματωθούν με τα cloud applications και τη διαχείριση λογισμικών εγγράφων  των πελατών στη διαχείριση μεγάλων όγκων πληροφοριών γεγονός που αποτρέπει αχρείαστες εκτυπώσεις. 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας