Skype-a-Thon: Ανοίγει την καρδιά, διευρύνει το νου

Το Εκπαιδευτικό Skype-a-Thon της Microsoft επέστρεψε για 4η φορά, φέρνοντας κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και καλώντας τους σε ένα διαδικτυακό ταξίδι προκειμένου να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.  

Στις 13 & 14 Νοεμβρίου, η Microsoft προσκάλεσε χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν διαφορετικές κουλτούρες, να μοιραστούν γνώσεις και απόψεις. 

Ήταν ένα εκπληκτικό 48-ωρο παγκόσμιο εκπαιδευτικό εικονικό ταξίδι!

Εκτός των «τειχών» της τάξης τους, μισό εκατομμύριο μαθητές, εκπαιδευτικοί και ειδικοί από 100 χώρες καλωσόρισαν τη γνώση χωρίς σύνορα στο 4ο Skype-a-Thon, που διοργάνωσε η Microsoft!

Μέσα από το Skype-a-Thon, μαθητές και δάσκαλοι παρακολούθησαν αυτό το ξεχωριστό διήμερο μαραθώνιο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο να ταξιδέψουν και να διανύσουν εικονικά 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. 

Από τη μια χώρα στην άλλη, οι συμμετέχοντες συνδέθηκαν, μέσω Skype,  με άλλους συνταξιδιώτες τους προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για θέματα γύρω από την κουλτούρα, την παράδοση, την ιστορία, την επιστήμη των υπολογιστών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι τους ανακάλυψαν απίστευτες ομοιότητες και ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ τους. 

«Είμαστε ό,τι μαθαίνουμε» 
Το Skype-a-Thon σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό WE – οργανισμό που στηρίζει φτωχές κοινότητες με ποιοτική εκπαίδευση – προσέφεραν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευγένεια, την καλοσύνη και την ανθρώπινη πλευρά τους.
Φέρνοντας δύο Οργανισμούς που μοιράζονται αυτή την αποστολή σε παγκόσμιο επίπεδο, το Skype-a-Thon είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, εκπαιδεύοντας και δείχνοντας σε παιδιά την αξία να προσφέρουν σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Για κάθε 400 εικονικά χιλιόμετρα που διασχίστηκαν, το #MicrosoftEDU έκανε μια δωρεά, προκειμένου να παρέχει τους απαραίτητους πόρους σε λιγότερο τυχερά παιδιά, χρηματοδοτώντας τα πάντα, από την κατασκευή νέων αιθουσών και βιβλιοθηκών, έως προμήθειες για το σχολείο και εκπαίδευση δασκάλων για να παρέχουν ακόμα πιο ποιοτική και σωστή εκπαίδευση. Στόχος να βοηθηθούν 35.000 παιδιά από τα 9 χωριά WE στην Ασία, την Αφρική και την Λατινική Αμερική. Το μοντέλο διεθνούς ανάπτυξης του WE Village αποτελεί μέρος του WE, που περιλαμβάνει τα σχολεία WE, με σκοπό την ενδυνάμωση των παιδιών, προκειμένου να πετύχουν την αλλαγή σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Είχαμε συνομιλίες με 78 διαφορετικές χώρες», λέει ο Kumar, καθηγητής STEM στην Ινδία. «Αλλά παρόλη την πολυπολιτισμικότητα, η αίσθηση της κοινότητας είναι αυτή που μένει στα παιδιά. Όταν γελούν και μοιράζονται πράγματα, αυτό αναγνωρίζουν: την ενότητα μέσα στην διαφορετικότητα».
Το περσινό αντίστοιχο ετήσιο Skype-a-Thon έφερε σε επαφή 500.000 μαθητές από περισσότερες από 90 χώρες, γεφυρώνοντας εικονικά αποστάσεις 14,5 εκατομμυρίων μιλίων μέσα σε 48 ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Skype-a-Thon θα βρείτε:
• Microsoft Education Blog
Facebook
LinkedIn
Instagram

Σχετικά με τη Microsoft
Η Microsoft (Nasdaq "MSFT"), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες.

Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση:
http://www.microsoft.com/hellas

Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp. στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας