Ψηφιοποιείται η διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων του δημόσιου τομέα

  07/11/2018 14:33
Ψηφιοποιείται η διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων του δημόσιου τομέα

Ψηφιοποιείται η διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων του δημόσιου τομέα

  07/11/2018 14:33
Υπογράφτηκε σήμερα στα γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας η σύμβαση για το έργο της απόκτησης και εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων που θα καλύπτει το δημόσιο τομέα.

RELATED ARTICLES


Το συμβατικό κόστος για υλοποίηση, εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων είναι 24,2 εκ. ευρώ, με τη δυνατότητα επέκτασης για επιπρόσθετη εργασία ύψους 9,7 εκ. ευρώ.  

Η σύμβαση έχει υπογραφεί, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, από τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και από τον κ. DERREN Nisbet, Διευθύνοντα Σύμβουλο στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία της αναδόχου εταιρείας Unit4 Business Software Limited.

«Σήμερα, η μεταρρύθμιση στη χρηματοοικονομική διαχείριση στο δημόσιο τομέα μέσω ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας παίρνει σάρκα και οστά.  Το σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων είναι ένα πρωτοποριακό έργο, με οριζόντια χρήση στο δημόσιο τομέα, το οποίο αναμένουμε να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη λήψη αποφάσεων, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στη λογοδοσία και διαφάνεια στο Κυπριακό Δημόσιο», δήλωσε η κα Ρέα Γεωργίου, Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Είναι η πρώτη φορά που ένα έργο πληροφορικής τέτοιου μεγέθους προωθείται στον τομέα της δημόσιας χρηματοοικονομικής διαχείρισης.  Το βασικό μέρος του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ετών από την υπογραφή την έναρξη της σύμβασης.

Το σύστημα θα υποστηρίζει όλα τα Υπουργεία/ Τμήματα και Ανεξάρτητες Υπηρεσίες στο Κυπριακό Δημόσιο, στους τομείς της λογιστικής, των μισθολογίων και συντάξεων, του προϋπολογισμού και της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Τα κύρια οφέλη από τη χρήση του συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων στο δημόσιο τομέα είναι τα πιο κάτω:

•             Επανασχεδιασμός κεντρικών υπηρεσιών του Κράτους, με απάλειψη χειρωνακτικής εργασίας
•             Αυτοματοποίηση διαδικασιών έγκρισης δαπανών, τιμολογίων, ετοιμασίας προϋπολογισμού και παρεμφερών διαδικασιών
•             Καλύτερη διαχείριση στοιχείων ανθρώπινου δυναμικού
•             Πληροφόρηση για καλύτερη κατανομή των πόρων
•             Επεξεργασία της πληροφόρησης με την εφαρμογή της βάσης των δεδουλευμένων (διαχείριση συμβολαίων, στοιχεία περιουσιακών στοιχείων κλπ.)
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας