Στις Κάννες για προσέλκυση παραγωγών η Κύπρος

Εντατικές είναι οι προσπάθειες του Invest Cyprus για να πετύχει το στόχο της προσέλκυσης επενδυτών/παραγωγών στην Κύπρο, προκειμένου να γυρίσουν στο  νησί μας ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ. 
 
Το Σαββατοκύριακο, λίγες μόλις μέρες μετά το τέλος του  1ου «Cyprus Film Summit» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, με την παρουσία δεκάδων ξένων παραγωγών από χώρες με παράδοση στην κινηματογραφική βιομηχανία, εκπρόσωπος του Invest Cyprus ταξίδεψε στις Κάννες, προκειμένου να παρευρεθεί για πρώτη φορά στο MIPCOM. Πρόκειται για καθιερωμένη εμπορική έκθεση που διοργανώνεται  κάθε Οκτώβριο στις Κάννες, και η οποία απευθύνεται στην παγκόσμια τηλεοπτική βιομηχανία. Στην εν λόγω έκθεση παρευρίσκονται συνήθως εκπρόσωποι εταιρειών τηλεοπτικής παραγωγής και διασημότητες, με στόχο την προώθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o Head of Filming Unit του Invest Cyprus, Λευτέρης Ελευθερίου, ο οποίος ταξίδεψε στις Κάννες, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος παρευρέθηκε στο εν λόγω φεστιβάλ. Τόνισε ότι στόχος μας για φέτος ήταν να γίνει ανίχνευση του τι προσφέρουν και πως κινούνται οι ανταγωνιστικές μας χώρες, έτσι ώστε να έχουμε μια δυναμική παρουσία εκεί την επόμενη χρονιά.
Ανέφερε, πάντως, πως στις Κάννες ο ίδιος είχε επαφές με διάφορους παραγωγούς, κάποιοι εκ των οποίων εξέφρασαν ενδιαφέρον για την Κύπρο. Βεβαίως, πρόσθεσε, όλα ήταν σε επίπεδο πρώτης συνάντησης, ενώ θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις και επαφές με ενδιαφερόμενους.

Διαβάστε ακόμα: Κυπριακές επενδυτικές: Που επέλεξαν να επενδύσουν

Διαβάστε ακόμα: Το halloumi brunch κατακτά το Λονδίνο

Διαβάστε ακόμα: IN Business Awards 2018: Οι υποψήφιοι στην κατηγορία Manager εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
 
Ενδιαφέρον για το …Olivewood
Ερωτηθείς για το κατά πόσον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κινηματογραφικούς παραγωγούς, στον απόηχο του «Cyprus Film Summit», ο κ. Ελευθερίου σημείωσε ότι  «υπήρξαν προτάσεις διερευνητικού χαρακτήρα, τις οποίες μελετούμε, ενώ παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους αναφορικά με την Κύπρο». Ήδη, φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από συγκεκριμένο αριθμό επενδυτών/παραγωγών.
 
Υπογράμμισε πως η Κύπρος, ως προς τα τοπία και τις μικρές αποστάσεις της, φαίνεται να έχει ενθουσιάσει τους ξένους παραγωγούς, οι οποίοι την μελετούν.  
Ερωτηθείς σχετικά για τους ενδιαφερόμενους, ο κ. Ελευθερίου αρκέστηκε να δηλώσει ότι προέρχονται από χώρες με μεγάλη κινηματογραφική παράδοση, τόσο από την Ευρώπη όσο και εκτός. «Εκείνο που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα, το κόστος μιας παραγωγής στην Κύπρο και το κατά πόσον θα μπορούν να είναι ακριβείς με τα χρονοδιαγράμματα τους, στη βάση αστάθμητων παραγόντων (πχ καιρός)», σημείωσε ο κ. Ελευθερίου.
 
Αναφορικά με την Paramount Pictures, τη γνωστή αμερικανική εταιρεία παραγωγής ταινιών, εκπρόσωπος της οποίας ήρθε στην Κύπρο, ο κ. Ελευθερίου ανέφερε πως υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. «Είμαστε σε επαφή μαζί τους, τους είδα και στις κάννες και γίνονται συζητήσεις», συμπλήρωσε.
 
Σε ότι αφορά το σχέδιο κινήτρων της Κύπρου, ο  Head of Filming Unit του Invest Cyprus ανέφερε πως σύμφωνα με τα όσα τους έχουν μεταφέρει ξένοι παραγωγοί,  είναι πολύ ελκυστικό, με ένα από τα πιο ψηλά ποσοστά επιστροφής μετρητών στην Ευρώπη.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Ελευθερίου τόνισε πως ότι απαιτούνταν να γίνει έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό που απομένει, πρόσθεσε, είναι να γίνει η πρώτη παραγωγή στην Κύπρο για να πεισθούν ότι μπορούμε ως χώρα να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το κομμάτι.
 

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023