Cyprus Film Summit 2018: Εντυπωσιασμός από τις φυσικές ομορφιές της Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, το “Cyprus Film Summit 2018”. Καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στην Κύπρο και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία της Κύπρου, καθώς και για όλα όσα έχει να προσφέρει το νησί ως χώρος γυρισμάτων και τουριστικός προορισμός.

Μέσα από εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θαυμάσουν και να ανακαλύψουν από πρώτο χέρι την φυσική και πολιτιστική ομορφιά του νησιού.

Φτάνοντας στην Κύπρο, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα Τείχη της Παλιάς Λευκωσίας, ενώ μετέπειτα απόλαυσαν κοκτέιλ στο Αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου.

Την 2η ημέρα πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία και ακολούθησε εκδρομή στο χωριό Λεύκαρα όπου περπάτησαν στα γραφικά, στενά δρομάκια του χωριού και απόλαυσαν τον καφέ τους, αλλά και το παραδοσιακό γλυκό «μαχαλεπί», σε μία από τις ομορφότερες καφετέριες των Λευκάρων.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε μια ολοήμερη εκδρομή που ξεκινούσε από το ορεινό χωριό της Κακοπετριάς, όπου οι συμμετέχοντας απόλαυσαν τις ομορφιές του χωριού, μέσα από την διαδρομή τους προς τη γραφική καφετέρια «Λινός», όπου εκεί απόλαυσαν καφέ και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Φεύγοντας από την Κακοπετριά, κατευθυνόμενοι προς το Όμοδος, πέρασαν οδοιπορικώς από Τρόοδος και τις Πλάτρες. Φτάνοντας στο Όμοδος και συγκεκριμένα στο Οινοποιείο «Οίνου Γη», ξεναγήθηκαν στον χώρο του οινοποιείου, απόλαυσαν το ντόπιο κρασί και ενημερώθηκαν για τον τρόπο που παράγεται. Ακολούθησε γεύμα στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο. Μετά το γεύμα, όλοι οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, όπου ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο.

Στην συνέχεια απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα με θέα την Πέτρα του Ρωμιού. Η μέρα τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ακολούθησε δείπνο σε παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα της Μαρίνας Λεμεσού, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν ένα ανεβαστικό παραδοσιακό κυπριακό χορευτικό πρόγραμμα από κυπριακό Σύλλογο Χορευτών. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν δίστασαν να χορέψουν, με το κέφι να ανεβαίνει στα ύψη.

Την τελευταία ημέρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εκκλησία Αγίου Σωζόμενου, στην Αλυκή της Λάρνακας, στην παραλία των Φοινικούδων, καθώς και στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Ακολούθησε περιήγηση στην Αγία Νάπα και τελειώνοντας απόλαυσαν γεύμα, με θέα το απέραντο γαλάζιο, στο Cliff Bar του Grecian Park Hotel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα