Συνεργασία Pollfish με Μicrosoft Azure

Στα βαθειά νερά βουτά πλέον η Pollfish, η ελληνική start-up εταιρεία λογισμικού μετά και την συνεργασία της με τα εργαλεία Microsoft Azure. Ως γνωστόν η Pollfish ανέπτυξε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και πραγματικό χρόνο.
Όπως διαβάζουμε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια χρήστες βρίσκονται εν κινήσει με ένα smartphone. Πρόκειται για καθημερινούς χρήστες με σημαντική γνώμη και γνώσεις, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της στρατηγικής ενός οργανισμού ή ενός ιδιώτη.
 
H Pollfish, θέλοντας να δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο και άμεσο hub πληροφοριών αξιοποίησε σημαντικά εργαλεία του Microsoft Azure και ανέπτυξε μια πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών μέσω smartphones, όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια έρευνα, να επιλέξει το κοινό από το οποίο τον ενδιαφέρει να πάρει τις απαντήσεις και να έχει feedback σε πραγματικό χρόνο.
 
Πώς δημιουργεί ο χρήστης την έρευνα; Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει την εγγραφή του και να δημιουργήσει το ερωτηματολόγιό του καθώς και το κοινό από το οποίο θέλει να λάβει απαντήσεις.
 
Η επιλογή γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως τοποθεσία, φύλο, ηλικία, συσκευή που χρησιμοποιεί και πολλά άλλα, ενώ στη συνέχεια, o χρήσης λαμβάνει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.
 
Με ποιο τρόπο διεξάγεται η έρευνα; Με τη βοήθεια των λύσεων cloud της Microsoft, η Pollfish διανέμει το κάθε ερωτηματολόγιο σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσω των συνεργαζόμενων εφαρμογών που ο καθένας έχει στο κινητό του. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, ο χρήστης λαμβάνει ολοκληρωμένα αποτελέσματα, πληρώνοντας πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα πλήρωνε στις παραδοσιακές εταιρίες διεξαγωγής ερευνών».
 
Σχετικά με την επιλογή της λύσης cloud της Microsoft, ο Γιάννης Ζαούδης, Founder & CTO, ανέφερε: «Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και πελάτες από 30 χώρες, η δυνατότητα επέκτασης και η ευρεία διαθεσιμότητα της εφαρμογής αποτελούν τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία. Έτσι, αφού αξιολογήσαμε μερικούς από τους κορυφαίους παρόχους, επιλέξαμε το Microsoft Azure για να φιλοξενήσουμε τις υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα αξιοποιήσαμε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα όπως οι kafka, Cassandra και redis».
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας