ΠτΔ: Υπάρχουν διαδικασίες για τα μέτρα ΕΕ κατά της Τουρκίας

InBusinessNews  24/06/2019 12:12
ΠτΔ: Υπάρχουν διαδικασίες για τα μέτρα ΕΕ κατά της Τουρκίας

ΠτΔ: Υπάρχουν διαδικασίες για τα μέτρα ΕΕ κατά της Τουρκίας

InBusinessNews  24/06/2019 12:12

Υπάρχουν οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην ΕΕ ώστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα μέτρα κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

RELATED ARTICLES


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι, από τις ενδείξεις που υπάρχουν, φαίνεται πως η Τουρκία προβαίνει σε διπλή παραβίαση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που συνέβαλε στη διαφοροποίηση του κειμένου (των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) δεν ήταν μόνο η παραβίαση από πλευράς του ΄Πορθητή΄, αλλά ήταν και οι θριαμβολογίες και οι τελετές και η απόδειξη πως, δυστυχώς, η Τουρκία δεν λαμβάνει υπόψη τις φραστικές (προειδοποιήσεις). Για αυτό και η ανατροπή του σκηνικού και η υιοθέτηση απόφασης για λήψη μέτρων εναντίον της Τουρκίας». 

Ερωτηθείς πότε αναμένονται αυτές οι αποφάσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι «παίρνουν κάποιο χρόνο, διότι υπάρχουν οι καθορισμένες διαδικασίες στην ΕΕ και είναι πολλές φορές στενάχωρο να παρακολουθείς να γράφεται ή να λέγεται ότι δεν επετεύχθη η άμεση λήψη απόφασης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», εξηγώντας ότι δεν είναι έτσι που λειτουργεί η ΕΕ.

«Για τη Ρωσία χρειάστηκαν έξι μήνες για να υιοθετηθούν μέτρα. Συνεπώς, υπάρχουν οι αρμόδιες Επιτροπές - είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή υπό την Φεντερίκα Μογκερίνι», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Και, συνεπώς, είπε καταληκτικά ο Νίκος Αναστασιάδης, υπάρχουν οι διαδικασίες που ακολουθούνται για να έρθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη συνέχεια να υιοθετήσει τα μέτρα που εισηγούνται οι εν λόγω Επιτροπές.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας