Πετρολίνα: Στις νέες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό

Πετρολίνα: Στις νέες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό

Πετρολίνα: Στις νέες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό

Τις νέες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών Πετρολίνα  στο νέο τερματικό καυσίμων στο Βασιλικό είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκπρόσωποι των media κατά τη διάρκεια ξενάγησης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο. 

RELATED ARTICLES


Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, που έχουν γίνει ποτέ από κυπριακή εταιρεία, με την Πετρολίνα ν’ αποτελεί την πρώτη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Κύπρο που επένδυσε σε υποδομές αποθήκευσης και διαχείρισης υγρών καυσίμων στο Βασιλικό.

Διαβάστε ακόμα: Π. Σιβιτανίδης: Οι πολιτογραφήσεις στηρίζουν την οικοδομική βιομηχανία

Εντός χρονοδιαγραμμάτων η μετακίνηση
«Φιλοσοφία μας διαχρονικά είναι να είμαστε πάντοτε αυτάρκεις. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι τα χρονοδιαγράμματα που υπεγράφησαν με το κράτος θα τηρηθούν, εφόσον και οι σχετικές άδειες δοθούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα», ανάφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Κωστάκης Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας. 

Οι εγκαταστάσεις στο Βασιλικό είναι τεχνολογίας Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τελευταίου τύπου, με πλήρη αυτοματοποίηση του τερματικού, με νέες τεχνολογίες πρόσθετων (additives) που δίνουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Πετρολίνα κ. Ντίνος Λευκαρίτης. 


Την παρουσίαση των εγκαταστάσεων πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πετρολίνα, κ. Δημήτρης Μαυρομίχαλος, αναφέροντας ότι η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα €80 εκατομμύρια, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις ολοκληρώνονται εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν από την αρχή τεθεί, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019. 

Διαβάστε ακόμα: Έπιασε δουλειά η Moneyval στην Κύπρο


Στόχος της Πετρολόνα, είναι μέσω του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, να παρέχεται σύγχρονη και άμεση εξυπηρέτηση τόσο στις φορτοεκφορτώσεις όσο και στη διανομή. Στο τελικό της μάλιστα στάδιο θα υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτεται ολόκληρη η Κύπρος, αλλά και διεθνείς αγορές.  Η διεκπεραίωση του έργου πραγματοποιείται σε 2 φάσεις και με την ολοκλήρωση της δεύτερης θα αποτελείται από 18 δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 113.000 κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, 77.000 κυβικών μέτρων περισσότερο από ότι οι εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα. 

Εξίσου σημαντικά είναι όλα τα σύστημα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας με τα οποία έχει κατασκευαστεί η εγκατάσταση. Σύμφωνα με την εταιρεία, διατηρείται στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες της περιοχής, στηρίζοντας τις με διάφορα κοινωφελή έργα και προσφέροντας ευκαιρίες εργοδότησης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας