ΣEK: Σοβαρές αδυναμίες στο σύστημα τιμολόγησης των καυσίμων

«Αδυναμίες και ανικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης» βλέπει η ΣΕΚ στο σύστημα τιμολόγησης καυσίμων, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους υπερτιμολογημένα προϊόντα.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΣΕΚ αναφέρει ότι κατά την περίοδο 8 Δεκεμβρίου 2015 έως και 15 Ιανουαρίου 2016, ενώ οι τιμές για την αμόλυβδη 95 οκτανίων θα έπρεπε να μειωθούν κατά 3,90%, μειώθηκαν μόνο κατά 2,12%.

Όταν αυξάνεται η διεθνής τιμή του πετρελαίου η τιμή των καυσίμων αυξάνεται αυθημερόν, ενώ όταν υπάρχει μείωση, οι λιανικές τιμές κατεβαίνουν με καθυστέρηση ή και καθόλου, αναφέρεται, ενώ προστίθεται ότι πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τους καταναλωτές, οι οποίοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους.

«Φαίνεται πως υπάρχει σοβαρή εκμετάλλευση του καταναλωτικού κοινού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται απόσπασμα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το 2014, που εντοπίζει αδυναμίες στη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των τιμών πετρελαιοειδών.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι τα καύσιμα επιβαρύνονται και με ψηλές φορολογίες, ενώ παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Ενέργειας να δώσει λύσεις και παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού να τεκμηριώσει το καρτέλ στα καύσιμα, το θέμα εξακολουθεί να υπάρχει.

Η ΣΕΚ εκφράζει την αγωνία της για αυτή την κατάσταση και καλεί την πολιτεία να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα της ακρίβειας αλλά και της πιθανής αισχροκέρδειας που γίνεται σε βάρος του καταναλωτικού κοινού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πολλαπλά σενάρια ανάπτυξης των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ επί τάπητος
Κίνα: Θα κατασκευάσει 18 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς LNG για το Κατάρ
Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο
Νορβηγία: Νέο βήμα προς την υποθαλάσσια εξόρυξη ορυκτών
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
ExxonMobil: Ετοιμάζει mega deal με την Τουρκία
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας