Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για ΑΗΚ με Τρόικα

Οι διαβουλεύσεις με την ΑΗΚ και την Τρόικα σε ό,τι αφορά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Αρχής συνεχίζονται με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις για το θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΚΟΔΑΠ, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις επί της ουσίας του θέματος.

«Θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση τόσο με την ΑΗΚ αλλά και με την τρόικα ούτως ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα που θα έχει όφελος για τον τόπο», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πολύ ευαίσθητο θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Ενέργειας έλαβε πρόσφατα τα σχόλια της Τρόικας, επί του προσχεδίου της πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά κατ’ αρχήν απόφαση για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ.

Το προσχέδιο είχε ετοιμαστεί κατόπιν διαβούλευσης με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Αρχής, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Τα σχόλια της Τρόικας διαβιβάστηκαν για ενημέρωση, ευθύς μόλις παραλήφθηκαν, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στη διεύθυνση της ΑΗΚ, με τους οποίους ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε εκ νέου στο γραφείο του στις 30 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΑΔΜΗΕ: Καλωδιακός σταθμός προσαιγιάλωσης οπτικών ινών δημιουργείται στην Κρήτη
Επιστολή Γ. Παπαναστασίου προς Chevron για στοχευμένες ενέργειες εντός εξαμήνου
Σε χαμηλό 7 εβδομάδων κατρακύλησε το αργό-Απώλειες άνω του 3%
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
Φυσικό αέριο: Ασανσέρ οι τιμές στη Βρετανία-Υποχωρεί η παραγωγή αιολικής ενέργειας
OPEC: Η παραγωγή αργού πετρελαίου παρέμεινε σταθερή τον Απρίλιο
Πολλαπλά σενάρια ανάπτυξης των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ επί τάπητος
Κίνα: Θα κατασκευάσει 18 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς LNG για το Κατάρ
Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο