EMSc: Παρουσιάζει το PowerStar Virtue

Στην κυκλοφορία βγήκε το σύστημα PowerStar Virtue, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία EMSc. Tο PowerStar Virtue, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη σειρά προϊόντων Star που κατασκευάζει η EMSc (UK) Ltd.

Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, πλήρως σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτέλεσμα του ψηλού επιπέδου έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο πρόσφατα έχει λάβει την επιχορήγηση των €1.65 εκατομμυρίων από τo Πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" της Ε.Ε. για Έρευνα και Καινοτομία, η οποία θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση του.

«Το Powerstar Virtue επιτρέπει στις εταιρείες να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε τοπικό επίπεδο, με δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία βελτιστοποίησης τάσης Powerstar, το Powerstar Virtue, αποθηκεύει την περίσσια τάση από την παροχή και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (εάν είναι διαθέσιμες) και διασφαλίζει ότι η επιχείρηση θα έχει τη βέλτιστη απόδοση ενέργειας με συνέπεια, κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάγκης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EMSc (UK) Ltd, Άλεξ Μαρδαπήττας, δήλωσε: «Η αποθήκευση ενέργειας αναγνωρίζεται σε πολλές μελέτες ως σημαντική λύση στα ενεργειακά προβλήματα αφού βοηθά την αποθήκευση ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης και επιτρέπει τη χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας σε περιόδους αιχμής. Το PowerStar Virtue παίρνει αυτή την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, αφού η αποθήκευση της ενέργειας προκύπτει από την εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από την βελτιστοποίηση τάσης. Επιπρόσθετα, αν συνδυαστεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που τυχόν να διαθέτει ο πελάτης, η λύση αυτή δίνει ακόμα περισσότερη αξιοπιστία και πρωτοφανή έλεγχο της παροχής ηλεκτρισμού».

Επιπρόσθετα, το σύστημα, περιλαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα του PowerStar όπως μείωση αρμονικών διαταραχών, εξισορρόπηση των τριών φάσεων, βελτιστοποίηση του συντελεστή ισχύος, μείωση κόστους συντήρησης ηλεκτρικού εξοπλισμού, με 100% εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης.

«Η πρωτοπόρος αυτή λύση είναι κατάλληλη για εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή φορείς διανομής δικτύου και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από οργανισμούς που φροντίζουν για εξοικονόμηση ενέργειας, ευελιξία και αξιοπιστία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024