Εθνικό Συμβούλιο υπό τη σκιά του Barbaros

Συνέρχεται τη Δευτέρα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο ενώ η Άγκυρα κινείται προς υλοποίηση των απειλών της για ενεργοποίηση της οδηγίας NAVTEX και έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που αρχίζει στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σώμα αναμένεται να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του στο Μιλάνο με σημαντικούς ηγέτες της Ευρώπης και της Ασίας.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα αναμένει να ακούσει από τα κόμματα θέσεις και προτάσεις για το πώς προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Εθνικό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να συνέλθει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου για να ξεκινήσει μια συζήτηση πάνω στο Κυπριακό, πριν τις τελευταίες εξελίξεις με τις τουρκικές απειλές και την έκδοση της οδηγίας προς ναυτιλλομένους την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ατζέντα θα διαφοροποιηθεί καθώς η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο πώς θα ενεργήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

Αρχίζει ανατολικά της Κύπρου άσκηση του ρωσικού ναυτικού 


Σε μια άλλη εξέλιξη, αρχίζουν τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των ακτών της Συρίας, από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Αμμόχωστο, οι ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 23 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια έκταση 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία δεσμεύτηκε με την έκδοση ΝΟΤΑΜ κατόπιν άδειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της άσκησης θα γίνουν βολές ρουκετών.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, πλοία από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με επικεφαλής το ναύαρχο Αλέξανδρο Βίτκο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ