ΕΤΥΚ: Ποιοι είναι golden boys Χάρη;

Επανέρχεται η ΕΤΥΚ στο γνωστό θέμα των λεηλατημένων Ταμείων Προνοίας των υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και Τράπεζας Κύπρου και διερωτάται γιατί ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση επιλέγει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως «όταν μας κούρεψαν/κούρσεψαν τα Ταμεία, δεν μας αναγνώρισαν τα πλεονεκτήματα των απλών καταθετών (διασφάλιση των €100.000 και συμψηφισμό των υπολοίπων με τα δάνεια). Τώρα θυμήθηκαν τους φορολογούμενους πολίτες ενώ στην πράξη μας φέρνουν σε πολύ χειρότερη θέση από τους απλούς καταθέτες. Σήμερα δεν θα επεκταθούμε περισσότερο για τις δεσμεύσεις, αλλά θα αναφερθούμε στην προσπάθεια κάποιων να χαρακτηρίσουν, όσους τα Ταμεία τους ήταν πάνω από €100.000, ως Golden Boys».

Μάλιστα, η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για επιλεκτική ευαισθησία με την ψήφιση από τη Βουλή υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης για εισφορά από το Κράτος €17 εκατ. κάθε χρόνο για κάλυψη του ελλείμματος των Ταμείων Συντάξεως των υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. «Μήπως το συνταξιοδοτικό ωφέλημα της ΑΤΗΚ δεν υπερβαίνει τις €100.000 ούτως ώστε να υπάρχουν εκεί Golden Boys;»

Την ίδια ώρα, η ΕΤΥΚ υπογραμμίζει ότι στην Κυβέρνηση υπάρχει φόρμουλα που μετατρέπει μέρος της σύνταξης σε φιλοδώρημα και αυτή η φόρμουλα κατά περίπτωση κυμαίνεται από 20 – 25 φορές της ετήσιας σύνταξης. «Μηνιαίες συντάξεις με €2,000, €3,000, €4,000 υπάρχουν χιλιάδες στην Κυβέρνηση. Με βάση τη φόρμουλα της Κυβέρνησης τα πιο πάνω ποσά αντιστοιχούν με εφ’ άπαξ ποσό των €500.000 μέχρι και του ενός εκατομμυρίου. Αυτοί όλοι δεν είναι Golden Boys για την Κυβέρνηση;»

«Tέλος, αφήσαμε τις Βουλευτικές και Υπουργικές συντάξεις. Αν τις μετατρέψουμε με τη φόρμουλα που ισχύει στην ίδια την Κυβέρνηση θα δούμε  ότι ένας Βουλευτής με μία θητεία είναι Golden Boy, το ίδιο και οι Υπουργοί. Αν οι θητείες είναι δύο (8 – 10 χρόνια) τότε το όφελος ξεπερνά (σαν εφ’ άπαξ ποσό) τις €500.000 (φόρμουλα Κυβέρνησης). Αυτά όλα πρέπει να απαντήσουν οι Κυβερνώντες και μετά να μιλούν για Golden Boys».

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο τους, «ένας υπάλληλος στην Τράπεζα με €4.000 μισθό που δούλεψε για 40 χρόνια και είχε και δική του εισφορά (όλοι έχουν) στα Ταμεία Προνοίας (από 3% μέχρι 10%) στο τέλος της καριέρας του αποταμιεύει περίπου €370.000. Μήπως ο μισθός (προ φόρου) €4.000 είναι εξωπραγματικός; Οι €370.000 αντιστοιχούν με βάση τη φόρμουλα της Κυβέρνησης περίπου με σύνταξη €1.300. Αυτοί λοιπόν για την Κυβέρνηση είναι τα Golden Boys;»

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά