Προς παράταση η αναστολή της άδειας της FTX από την Κεφαλαιαγορά

Υπό τη στενή παρακολούθηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) βρίσκεται η FTX, με πηγές από την ΕΚΚ να τονίζουν πως καθώς οι έρευνες για την εταιρεία συνεχίζονται, η Επιτροπή προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών της FTX EU και συνεργάζεται στενά με τις αρχές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ζήτημα της FTX θα απασχολήσει το Συμβούλιο της ΕΚΚ την ερχόμενη βδομάδα, οπόταν και αναμένεται να αποφασιστεί παράταση της αναστολής της άδειας της λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της εταιρείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2017.

Η περίοδος της αναστολής, βάσει των ίδιων πηγών, θα συζητηθεί κατά την υπό αναφορά επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΚΚ. 

Διαβάστε ακόμα: 

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου είχε προχωρήσει σε αναστολή της άδειας της FTX τον περασμένο Νοέμβριο. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τότε απόφαση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χειροπέδες στον SBF

Την ίδια ώρα πάντως, οι εξελίξεις γύρω από την FTX και τα ιδρυτικά της μέλη  είναι ραγδαίες, καθώς οι αστυνομικές αρχές στις Μπαχάμες προχώρησαν στη σύλληψη του ιδρυτή της, δισεκατομμυριούχου Sam Bankman Fried, μετά από ποινική δίωξη που του άσκησαν οι ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας της περιφέρειας της Νέας Υόρκης είχε επικοινωνία με την κυβέρνηση στις Μπαχάμες ώστε να μπορέσει να εκδοθεί και να συλληφθεί το άλλοτε... παιδί θαύμα των κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση των ρυθμιστικών αρχών για αυτή την υπόθεση, που προκάλεσε την κατάρρευση της πλατφόρμας FTX και οδήγησε στην απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων.

Πριν την ανακοίνωση της σύλληψης, ο Bankman Fried αναμενόταν να καταθέσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, με τους δικηγόρους του ωστόσο να δηλώνουν ότι δεν θα δώσει το παρών του. Μάλιστα, η D-Calif που εποπτεύει την Επιτροπή δήλωσε έκπληκτη από τη σύλληψη και απογοητευμένη που το Κογκρέσο δεν θα μπορούσε να «ακούσει» τον Bankman.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP