Ελληνική Τράπεζα: Ο ποσοτικός στόχος που πιάνει και η επόμενη μέρα

Γιώργος Πλουτάρχου  25/11/2022 06:30
Ελληνική Τράπεζα: Ο ποσοτικός στόχος που πιάνει και η επόμενη μέρα

Ελληνική Τράπεζα: Ο ποσοτικός στόχος που πιάνει και η επόμενη μέρα

Γιώργος Πλουτάρχου  25/11/2022 06:30

Την τελευταία ευκαιρία για όσους εργαζόμενους της Ελληνικής θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το γενναιόδωρο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης που «έτρεξε» το τελευταίο δεκαήμερο η τράπεζα σηματοδοτεί η σημερινή μέρα, καθότι ολοκληρώνεται η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το προσωπικό.

Η διαδικασία άνοιξε στις 14 του μήνα με στόχο, όπως αυτός οριοθετήθηκε από την διοίκηση της Ελληνικής, την εθελούσια αποχώρηση περί των 400-500 εργαζομένων. Σήμερα, έντεκα ημέρες μετά και τελευταία της όλης διαδικασίας, η ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς προσωπικού κρίνεται από τη διοίκηση της Ελληνικής ως αρκούντως ικανοποιητική, καθότι όπως πληροφορείται το InBusinessNews, φαίνεται να επιτυγχάνεται ο ποσοτικός στόχος που τέθηκε.

Διαβάστε ακόμα: 

Η συνολική αποτίμηση που γίνεται συναφώς, είναι πως το σχέδιο στέφθηκε με επιτυχία, παρόλο που στα ανώτατα δώματα της τράπεζας θα ήθελαν να δουν να πατάει το κουμπί της αποχώρησης(σ.σ. κάτι που μέχρι στιγμής δεν έπραξε) και ένας αριθμός συγκεκριμένων εργαζομένων, που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες, με προφίλ μισθοδοσίας-απόδοσης το οποίο δεν συμβαδίζει  με το νέο λειτουργικό περιβάλλον το οποίο ο οργανισμός οικοδομεί για την επόμενη μέρα του. Στο πλαίσιο αυτό, και με την υπόμνηση πως το σχέδιο ολοκληρώνεται σήμερα και δεν πρόκειται να δοθεί οποιαδήποτε παράταση, στην Ελληνική ευελπιστούν πως μέχρι και την τελευταία στιγμή η συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων θα πειστεί και θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της.

Όπως άλλωστε προς το σύνολο των εργαζομένων τονίστηκε από την διοίκηση της τράπεζας, το για κάποιες ακόμη ώρες τρέχον σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης είναι το τελευταίο που προσφέρεται, τόσο σε σχέση με το ύψος του ποσού αποζημίωσης όσο και σε σχέση με την παραχώρηση επιπρόσθετων ωφελημάτων, όπως και το τελευταίο αφορολόγητο. Ξεχωριστής σημασίας μήνυμα που στάλθηκε επίσης, ήταν πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της τράπεζας αναφορικά με τον αριθμό, αλλά και τον ρόλο του προσωπικού που επιδιώκεται να αποχωρήσει, η τράπεζα πιθανόν να χρειαστεί να επανεξετάσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για μείωση του αριθμού του προσωπικού…

Ερωτηθείσα σχετικά, κατά πόσο δηλαδή με βάση την εξέλιξη και προδιαγραφόμενη κατάληξη του σχεδίου, το σενάριο επανεξέτασης της στρατηγικής- με ό,τι κάτι τέτοιο ευλόγως εννοείται- απομακρύνεται, αρμόδια πηγή επανέλαβε με νόημα στο InBusinessNews πως το μοναδικό σίγουρο είναι ότι ένα ανάλογο σχέδιο με αυτό που ολοκληρώνεται σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον.

Απ’ εκεί και πέρα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης θα περιλαμβάνει την επανεξέταση όλων των αναγκών στελέχωσης της τράπεζας προς διασφάλιση της ομαλής λειτουργείας της, κάτι που εξυπακούει υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη αναγκών σε διευθύνσεις στις οποίες θα προκύψουν κενά.

Παράλληλα, υποχρεωτικές μετακινήσεις θα γίνουν για στελέχωση της νέας υπηρεσίας (Task Force) που θα δημιουργηθεί άμεσα και στην οποία θα μεταφερθούν συγκεκριμένες εργασίες/δραστηριότητες, ενώ με την ολοκλήρωση του πλάνου μετασχηματισμού, η οργανωτική δομή της τράπεζας αναμένεται ότι θα αλλάξει σημαντικά, καθώς πολλά τμήματα θα συγχωνευτούν/αναδιαρθρωθούν και αρκετοί ρόλοι θα καταργηθούν μέσω της αυτοματοποίησης-ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας